Θεσσαλονίκη: Φθορές σε τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων

Θεσσαλονίκη: Φθορές σε τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων

Η τοιχογραφία κοσμεί τοίχο στην ανατολική περίφραξη του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού

βανδαλισμος-mural-ολοκαυτωμα-θεσσαλονικη
Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στην τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων επί της οδού Μιχαήλ Καλού, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης. Όπως διαπιστώθηκε, η τοιχογραφία που «αφηγείται» στιγμές από την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, μουντζουρώθηκε στην ταμπέλα που συνοδεύει το έργο. Ήδη ενημερώθηκε η αστυνομία που ερευνά την υπόθεση.

Η τοιχογραφία κοσμεί τοίχο στην ανατολική περίφραξη του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, σημείο όπου βρισκόταν η συνοικία Ρεζί Βαρδάρ. Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες και εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της «Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη» μέσω του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της τοιχογραφίας ανέλαβε η ομάδα UrbanAct και υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη του δρόμου Same84, με την υποστήριξη της Action Hellas.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα καταδικάζει τον βανδαλισμό της τοιχογραφίας

Τον βανδαλισμό της τοιχογραφίας, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

«Είναι λυπηρό ότι λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωσή του, άγνωστοι οι οποίοι όπως φαίνεται ενοχλούνται με την διάθεση της πόλης να θυμάται, ακόμα και τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της, βανδάλισαν ένα έργο που έλαβε κολακευτικά σχόλια τόσο για την αισθητική του όσο και για το ισχυρό μήνυμα που μεταδίδει αναφορικά με την ανάγκη διατήρησης της μνήμης και της διαρκούς υπενθύμισης των γεγονότων του Ολοκαυτώματος», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός παραμένουν ένα σοβαρό πρόβλημα και μια ανοιχτή πληγή για την κοινωνία μας. Είναι προφανές ότι οφείλουμε να παραμένουμε πάντα σε εγρήγορση για να καταπολεμήσουμε μέσα από την ιστορική πραγματικότητα και την γνώση κάθε απόπειρα αναβίωση των ιδεολογιών που βύθισαν την ανθρωπότητα στο Ναδίρ», υπογραμμίζει η ΙΚΘ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Αυτά είναι τα βασικά του χαρακτηριστικά - Στόχος να εγκριθεί μέχρι 1η Ιουνίου

Διάσωση - θαύμα μέσα από όχημα που κρεμόταν από αερογέφυρα - Δείτε το βίντεο

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ σε εμπορικό κατάστημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης