Κορωνοϊός: Κοντά στα 2.500 τα σημερινά κρούσματα

Κορωνοϊός: Κοντά στα 2.500 τα σημερινά κρούσματα

Μικρή ύφεση στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αναμένεται σήμερα, μετά το σοκ των 3.215 μολύνσεων το προηγούμενο εικοσιτετράωρο

krousmataathinamain
Μικρή ύφεση στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού αναμένονται σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις υγειονομικές αρχές τα σημερινά κρούσματα αναμένεται να κυμανθούν κοντά στις 2.500, μειωμένα σε σχέση με εκείνα του προηγούμενου εικοσιτετραώρου που ήταν 3.215.
Την ίδια ώρα, αγωνία για την δύσκολα ελεγχόμενη πορεία της επιδημίας αλλά και για την αντοχή του ΕΣΥ που δέχεται καθημερινά χιλιάδες ασθενείς με νόσο Covid-19, κυριαρχεί στην επιστημονική κοινότητα και την κυβέρνηση. Τα περιοριστικά μέτρα για τη συρρίκνωση της μετάδοσης του κορωνοϊού και το Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του ΕΣΥ αποτελούν τα δύο αναχώματα που έχει υψώσει η κυβέρνηση στοχεύοντας στον έλεγχο της πολύ δύσκολης κατάστασης. Παράλληλα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εμβολιασμοί των πολιτών -έχουν πραγματοποιηθεί πλέον 1.126.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, μια στερεή βάση για το τείχος ανοσίας που οικοδομείται και ελπίζεται ότι θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Οι δυσοίωνες εκτιμήσεις των ειδικών για την έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων αυτής της εβδομάδας επιβεβαιώθηκαν, καθώς χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 3.215 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Αριθμός που παρέπεμψε στις δραματικές ημέρες του περασμένου Νοεμβρίου, οπότε είχαν σημειωθεί ανάλογα υψηλοί αριθμοί ημερήσιων κρουσμάτων: στις 12 Νοεμβρίου 2020 είχαν καταγραφεί 3.316 κρούσματα και μια εβδομάδα αργότερα στις 19 Νοεμβρίου είχαν ανακοινωθεί 3.227 νέες διαγνώσεις, με τη διαφορά βεβαίως ότι τότε τα «μαύρα» στοιχεία αφορούσαν κυρίως τη βόρεια Ελλάδα, και όχι την Αττική όπως συμβαίνει τώρα. Η χθεσινή «επίδοση» με τα 3.215 κρούσματα είναι η τρίτη χειρότερη από την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας, και η πρώτη αρνητική του έτους, ωστόσο αναμένονται και πιο μελανά επιδημιολογικά στοιχεία τις επόμενες ημέρες. Εχθές, καταγράφηκε επίσης αρνητικό ρεκόρ και στα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο λεκανοπέδιο, 1.572 νέες μολύνσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Mαρόκο και Κένυα ενέκριναν για επείγουσα χρήση το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

Κρεμλίνο: Δικαιολογημένα τα μέτρα που υποχρεώνουν τις ξένες ιστοσελίδες να τηρούν τους ρωσικούς νόμους

Μειώνει 87% τον κίνδυνο θανάτου ή νοσηλείας λόγω Covid η θεραπεία αντισωμάτων της Eli Lilly
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης