Εξαρθρώθηκε η σπείρα διακίνησης κοκαΐνης στους Παξούς

Εξαρθρώθηκε η σπείρα διακίνησης κοκαΐνης στους Παξούς

Κατασχέθηκε το ποσό των 12.200 ευρώ

Paxoi-kokaini
Ένα μήνα μετά την σύλληψη του «αρχηγού» και του «υπαρχηγού» της στην Αθήνα, η οργανωμένη σπείρα που έκανε συστηματική διακίνηση κοκαΐνης στους Παξούς εξαρθρώθηκε πλήρως μετά από έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, οι οποίοι συνέλαβαν άλλα τέσσερα άτομα.

Πρόκειται για Έλληνες, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν από την πολύμηνη έρευνα για τον ρόλο τους στην εγκληματική οργάνωση που δρούσε στους Παξούς τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου του 2020, διάστημα στο οποίο διαπιστώθηκε ότι διακίνησε 555 γραμμάρια κοκαΐνης. Ηγετικό ρόλο σε αυτήν είχαν οι δύο αλλοδαποί που είχαν συλληφθεί στις 28 Ιανουαρίου στην Αθήνα, με επιχείρηση που οργάνωσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας.

Τότε, με τη βοήθεια της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αθηνών, τους εντόπισαν σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής. Στην κατοχή του πρώτου βρέθηκε κοκαΐνη βάρους 202 γραμμαρίων και κατασχέθηκε ένα κινητό, ενώ μέρος του παράνομου εμπορεύματός του με άλλα 146 γραμμάρια κοκαΐνης και μία ζυγαριά ακριβείας κατασχέθηκαν στην κατοικία των γονιών του στην Αθήνα. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του δεύτερου αλλοδαπού στην ίδια περιοχή, όπου βρέθηκε μόνο μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Όπως αποδείχθηκε, όμως, ήταν ο... ταμίας της σπείρας, καθώς στην κατοικία του βρέθηκε το ποσό των 12.200 ευρώ που επίσης κατασχέθηκε.

Την ίδια ημέρα, είχαν συλληφθεί στους Παξούς άλλοι τρεις Έλληνες μέλη της σπείρας και, μαζί με τους δυο επικεφαλής της σπείρας είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας. Σε βάρος όλων -και των τεσσάρων που συνελήφθησαν τώρα, έχουν ασκηθεί διώξεις για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και προμήθεια, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αμετακίνητη η κυβέρνηση για Κουφοντίνα – Στα άκρα η σύγκρουση με ΣΥΡΙΖΑ

Ελληνικό #Metoo: Στην εισαγγελία σήμερα νέες καταγγελίες από το ΣΕΗ - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης

Μείωση ενοικίου: Κόπηκαν από τις αποζημιώσεις 110.000 αιτήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης