Λαμία: Συμμορία ανηλίκων λήστευε ηλικιωμένες

Λαμία: Συμμορία ανηλίκων λήστευε ηλικιωμένες

Έγιναν πέντε καταγγελίες σε βάρος τους - Έκλεβαν τις χρυσές αλυσίδες που φορούσαν, ενώ δεν δίσταζαν να ασκήσουν βία

astynomia_epix__1_
Εφιάλτης για τις μοναχικές ηλικιωμένες γυναίκες είχε γίνει τις τελευταίες δυο εβδομάδες μια ομάδα τριών ανήλικων Ελλήνων, που εισέβαλαν στα σπίτια τους στη Λαμία και χρησιμοποιούσαν βία για να αρπάξουν τα τιμαλφή που φορούσαν.

Από τις 31 Ιανουαρίου ως την περασμένη Δευτέρα, τέσσερις ηλικιωμένες είχαν καταγγείλει ότι η ομάδα των πιτσιρικάδων είχε ορμήσει στα σπίτια τους ή στις αυλές τους και τους είχαν αρπάξει με τη χρήση βίας τις χρυσές αλυσίδες που είχαν στο λαιμό τους. Σε άλλη μια περίπτωση, οι δράστες απασχόλησαν μια ηλικιωμένη που εντόπισαν να κινείται πεζή και άρπαξαν την χρυσή αλυσίδα της χωρίς να την χτυπήσουν.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από την Ασφάλεια, ταυτοποιήθηκαν οι τρεις ανήλικοι και συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης. Μάλιστα, ο ένας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για παρόμοιες ληστείες και το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Μεσολογγίου του είχε επιβάλλει κράτηση στο Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου, από το οποίο είχε διαφύγει στις 22 Δεκεμβρίου.

Οι τρεις νεαροί οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, τους ασκήθηκαν διώξεις για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστείες κατά συναυτουργία και διακεκριμένη κλοπή και κρατούνται ώσπου να απολογηθούν στην ανακρίτρια. Σε βάρος των γονέων τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμελή εποπτεία ανηλίκων.

Ειδήσεις σήμερα:

Η κακοκαιρία έφυγε, τα προβλήματα μένουν - Τι άφησε πίσω της η «Μήδεια»

Δημήτρης Λιγνάδης: Προετοιμάζει την υπεράσπισή του αναμένοντας τις δικαστικές εξελίξεις

Lockdown: Ποιες περιοχές μπαίνουν από σήμερα σε «βαθύ κόκκινο» - Ανησυχία για τις μεταλλάξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης