Συνεκπαίδευση της φρεγάτας «Ύδρα» με την αιγυπτιακή «Taba» - Δείτε φωτογραφίες

Συνεκπαίδευση της φρεγάτας «Ύδρα» με την αιγυπτιακή «Taba» - Δείτε φωτογραφίες

Η συνεκπαίδευση έλαβε χώρα  στην Αίγυπτο και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας μονάδων Ελλάδας και Αιγύπτου

ydra__3_
Η φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησε συνεκπαίδευση με τη φρεγάτα Taba της Αιγύπτου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αλεξάνδρειας. Όπως ανακοινώθηκε, η ελληνική φρεγάτα κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας στις 26 Ιανουαρίου και, χθες, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, προχώρησε στην κοινή άσκηση με την αιγυπτιακή φρεγάτα.

ydra__4_
ydra__1_


Η συνεκπαίδευση έλαβε χώρα μετά την επίσημη επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στην Αίγυπτο. Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των ήδη άριστων σχέσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

ydra__2_
ydra__3_


Κλείσιμο
Σε αυτό το πλαίσιο, η ναυτική συνεργασία προστίθεται στο ήδη εκτενές πρόγραμμα κοινών δραστηριοτήτων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Αιγύπτου που υλοποιεί και σε στρατιωτικό επίπεδο την ύψιστη προτεραιότητα και των δύο χωρών. Στόχος των δύο χωρών είναι η διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Η συνεκπαίδευση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας μονάδων Ελλάδας και Αιγύπτου καθώς και στην ενίσχυση της ναυτικής τους παρουσίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ειδήσεις σήμερα

Βίντεο στο TikTok καταγράφει τις τελευταίες στιγμές 16χρονης πριν δολοφονηθεί σε δωμάτιο ξενοδοχείου

«Ξεκάθαρη και στιβαρή» να είναι η έρευνα του ΠΟΥ στην Κίνα, ζητούν οι ΗΠΑ

Για πόσο θυμάται το... σώμα μας τον κορωνοϊό;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης