Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: Για δύο μέρες κρύβονταν σε φιλικό σπίτι οι δύο μαθητές

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: Για δύο μέρες κρύβονταν σε φιλικό σπίτι οι δύο μαθητές

Η μαρτυρία του αγνώστου για το ΕΠΑΛ Περιστερίου, το προφίλ στο Facebook, το φιλικό σπίτι – κρυψώνα και η ανάλυση των στιγμάτων των κινητών είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της εξιχνίασης σε 60 ώρες

metro_ksilodarmos
Η πληροφορία για το ΕΠΑΛ Περιστερίου και το προφίλ στο Facebook, το φιλικό σπίτι – κρυψώνα, οι 15 ώρες παρακολούθησης, σε βάρδιες, από τις κάμερες και τα κλάματα των ανηλίκων, είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της εξιχνίασης, μέσα σε 60 ώρες, της πολύκροτης υπόθεσης του άγριου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του μετρό, από τους δύο μαθητές. Όπως λένε οι πληροφορίες αλλά και στοιχεία της δικογραφίας, η ειδική ομάδα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, κατάφεραν μέσα από τα κανάλια των πληροφοριοδοτών της Δυτικής Αττικής να λάβουν πολύτιμα στοιχεία για τους δύο άγουρους δράστες.

Στη συνέχεια συνέθεσαν ώρα- ώρα όλα όσα συνέβησαν από τη μία το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης μέχρι το βράδυ της Παρασκευής που με μια επιχείρηση – αστραπή συνέλαβαν τον 15χρονο και τον 17χρονο αδερφό του στο σπίτι τους στο Περιστέρι.

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό Ομονοίας


Κρύφτηκαν για δυο μέρες σε φιλικό σπίτι

«Από τη ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού που μας χορηγήθηκε από την εταιρεία ΣΤΑΣΥ Α.Ε, εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον συρμό του ΜΕΤΡΟ, από τον σταθμό Άγιο Αντώνιο στις 13:03. Εξήλθαν του συρμού στο σταθμό Ομόνοια και επιτέθηκαν στον παθόντα στις 13:12. Εν συνεχεία και αφού μετεπιβιβάστηκαν εκ νέου σε συρμό ΗΣΑΠ στην Ομόνοια, εξήλθαν από το συρμό ΗΣΑΠ στον συρμό Μοναστηράκι στις 13:25. Παρακάτω παρατίθεται και ανάλυση από τη δράση τους» αναφέρεται στο διαβιβαστικό που έχει στη διάθεση του το protothema.gr. Συγκεκριμένα, τα δύο αδέρφια έφυγαν για να πάνε βόλτα στο Μοναστηράκι χωρίς να έχουν κανονίσει κάποιο ραντεβού με φίλους τους. Αφού συνέβη το άγριο σκηνικό της Ομόνοιας, κατέβηκαν στον προορισμό τους, όμως δεν έκατσαν για πολύ. Τηλεφώνησαν στη μητέρα τους, η οποία μετέβη στο σημείο με το αυτοκίνητο της και τους πήρε. Ο 15χρονος και ο 17χρονος με το που αντίκρισαν τη μητέρα τους ξέσπασαν σε κλάματα και αντιλαμβανόμενοι τι έχουν κάνει, δεν πήγαν σπίτι τους αλλά λούφαξαν για δύο ημέρες σε διαμέρισμα προσώπων του περιβάλλοντος τους. Την Παρασκευή μετά τη λήξη του Αυτοφώρου, επέστρεψαν στο σπίτι και για 15 ώρες, οι δύο ανήλικοι χωρισμένοι σε βάρδιες είχαν το μάτι κολλημένο στο μόνιτορ από τις κάμερες που διαθέτει η οικία τους, ψάχνοντας για τυχόν ύποπτες κινήσεις «ασφαλίτικων» οχημάτων.

Η πληροφορία

Μπορεί το βίντεο της βάναυσης επίθεσης να οδήγησε τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στη χαρτογράφηση των κινητών και μια κλήση που έκαναν στη μητέρα τους για να τους πάρει από το Μοναστηράκι, «ξεκλείδωσε» τις έρευνες, όμως μια πληροφορία ήταν αυτή που οδήγησε στην άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. «Συγχρόνως περιήλθε στην υπηρεσία μας πληροφορία η οποία ανέφερε ότι οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του σταθμάρχη είναι δύο αδέρφια που ονομάζονται (σ.σ αναφέρει τα ονόματα των δύο ανηλίκων) με προφίλ στη διαδικτυακή εφαρμογή Facebook (σ.σ αναφέρει τα στοιχεία του προφίλ) και χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα (σ.σ αναφέρεται στους αριθμούς των τηλεφώνων). Από την ανάλυση των δημόσια ανηρτημένων φωτογραφιών στο προφίλ του στο Facebook με τα στιγμιότυπα από τη δράση στο ΜΕΤΡΟ, προέκυψε απόλυτη ταύτιση» αναφέρει το διαβιβαστικό της δικογραφίας. Μάλιστα, στη φωτογραφία που είχε ο μικρός αδερφός στο Facebook, φορούσε τα ίδια ρούχα με αυτά που φορούσε την ημέρα της επίθεσης στον σταθμάρχη. Η μαρτυρία του αγνώστου έλεγε πως «οι δύο νεαροί που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη είναι ανήλικοι, αδέλφια και φοιτούν στο ΕΠΑΛ ΧΩΡΑΦΑ στο Περιστέρι». Βέβαια, είχε προηγηθεί η ανάλυση των στιγμάτων των κινητών τηλεφώνων που υπήρχαν στο σημείο της επίθεσης τη συγκεκριμένη ώρα ενώ το τηλεφώνημα που έγινε από τους δύο ανηλίκους στη μητέρα τους για να τους πάρει από το σταθμό του Μοναστηρακίου ήταν καθοριστικό για την έκβαση της υπόθεσης.

Έτσι, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, με βάση το βιντεοληπτικό υλικό που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης και τη συνδυαστική μελέτη των στοιχείων που προέκυψαν από την εξέταση προκύπτει ότι (σ.σ αναφέρει τα ονόματα των ανηλίκων), είναι τα πρόσωπα που επιτέθηκαν με σφοδρότητα και ανθρωποκτόνο πρόθεση στον σταθμάρχη ΣΤΑΣΥ ενώ ο (σ.σ αναφέρεται στον ειδικό φρουρό της ΔΙ.ΑΣ) ήταν αυτός που τους παρείχε κάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο θα αποφύγουν τη σύλληψη τους χρησιμοποιώντας την επαγγελματική του ιδιότητα.

Δείτε βίντεο: Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: Για δύο μέρες κρύβονταν σε φιλικό σπίτι οι δύο μαθητές
Κλείσιμο
Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: Για δύο μέρες κρύβονταν σε φιλικό σπίτι οι δύο μαθητές




Ειδήσεις σήμερα

Στον εισαγγελέα σήμερα για κατάθεση η Μπεκατώρου – Πού στοχεύει η εισαγγελική έρευνα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: «Αυλαία» με πάνω από 725.000 αιτήσεις για 1,5 δισ. ευρώ

Πότε θα ανοίξουν σχολεία, εστίαση και ταξίδια – Σενάρια και «αγκάθια» για την εστίαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης