Αντιπεριφερειάρχης Έργων Δ.Ελλάδας στο protothema: Το αντιπλημμυρικό έργο που κατέρρευσε στη Ναύπακτο δεν έχει παραδοθεί

Αντιπεριφερειάρχης Έργων Δ.Ελλάδας στο protothema: Το αντιπλημμυρικό έργο που κατέρρευσε στη Ναύπακτο δεν έχει παραδοθεί

«Το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει χάσει ούτε ένα ευρώ. Υπαιτιότητα του εργολάβου η ζημιά στο έργο», υποστηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων, Θανάσης Μαυρομάτης - Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης είναι ενήμερος και παρακολουθεί το έργο

naupaktos_kakokairia_mauromatis_ditiki_ellada
Τις απαραίτητες διευκρινίσεις - απαντήσεις έσπευσε να δώσει το απόγευμα της Τετάρτης ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Μαυρομάτης για το αντιπλημμυρικό έργο στη θέση Πινακάδες του Τρικόρφου Ναυπακτίας, τμήμα του οποίου κατέρρευσε από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία «Λέανδρος».

Όλα ξεκίνησαν από την πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας χθες από τοπικό μέσο της Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο υποστηρίζει σε ρεπορτάζ ότι το έργο έχει παραδοθεί.

Την είδηση διαψεύδουν κύκλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Έργων να διαμηνύει ότι «το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, στο 74,6 του οικονομικού αντικειμένου του».

Μιλώντας στο protothema ο Θανάσης Μαυρομάτης υποστηρίζει ότι «το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει χάσει ούτε ένα ευρώ, καθώς το συμβάν είναι υπαιτιότητα του εργολάβου», πως κάθε έργο υποστηρίζεται από εγγύηση 1,5 έτους, ενώ αναφέρει σχετικά ότι υπάρχει και σχετική αλληλογραφία από την υπηρεσία.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Παραλάβαμε ένα προβληματικό έργο. Από τη διοίκησή μας οι εργασίες ξεκίνησαν συγκεκριμένα, στις 27 Οκτωβρίου του 2018. Δηλώνω υπεύθυνα ότι το έργο θα παραδοθεί, δεν υπάρχουν εκπτώσεις. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, είναι ενήμερος πριν καν πάρει δημοσιότητα το θέμα και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Υπογραμμίζω ξανά, ότι την ευθύνη θα την αναλάβει ο ανάδοχος».

Σε ερώτηση του protothema.gr, εάν η καταστροφή στο αντιπλημμυρικό έργο θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, ο Θανάσης Μαυρομάτης απαντά: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε στην περιοχή υπάρχουν 700 μέτρα συρματοκιβώτια. Για να απαντηθεί η ουσιαστική ερώτηση θα πρέπει να πέσουν τα νερά και να γίνει αυτοψία, να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος».
naupaktos_ergo
Εικόνες από την κατάρρευση του αντιπλημμυρικού έργου στην θέση Πινακάδες του Τρικόρφου Ναυπακτίας, όπως δημοσιεύει το npress.gr


Ειδήσεις σήμερα: 

Διπλός σεισμός 4,7 και 4,4 Ρίχτερ στη Ναύπακτο

Βασίλης Κικίλιας: Συγκίνηση για τους υγειονομικούς αλλά και τη γέννηση του γιου του

«Μπλόκο» στον Τραμπ και από το Youtube – Πλέον δεν έχει κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης