«Μπλόκο» στον Τραμπ και από το Youtube – Πλέον δεν έχει κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης

«Μπλόκο» στον Τραμπ και από το Youtube – Πλέον δεν έχει κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Απανωτά χτυπήματα στην διαδικτυακή παρουσία του απερχόμενου προέδρου – Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να «πέσει» ο λογαριασμός του

trumpyoutube
Ένα νέο χτύπημα δέχεται ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο μετά τα άγρια επεισόδια στο Καπιτώλιο, αφού μετά την αναστολή λειτουργίας του λογαριασμού του στο Twitter, πλέον το ίδιο συμβαίνει και στο επίσημο κανάλι του στο Youtube.

Η απόφαση αυτή έρχεται, καθώς όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ο απερχόμενος πρόεδρος παραβιάζει τις πολιτικές της πλατφόρμας, αφού σε πρόσφατο βίντεο που μεταδόθηκε από το Youtube, όπως αναφέρει το CNN, υποκινούσε σε βία, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως σε μία εβδομάδα από σήμερα, ως είθισται η εταιρεία θα εξετάσει ξανά την υπόθεση.

Πρόκειται για ένα πλήγμα για τον Τραμπ όσον αφορά την πρόσβασή του στην δημόσια συζήτηση αφού το Youtube αποτελούσε το μοναδικό μέσο που του είχε απομείνει μετά την αναστολή του λογαριασμού του στο Facebook και το «μαύρο» στο Twitter.

«Μετά από προσεκτική αναθεώρηση και υπό το φως των ανησυχιών σχετικά με τις συνεχιζόμενες παρακινήσεις σε βία, καταργήσαμε νέο περιεχόμενο που μεταφορτώθηκε στο κανάλι Donald J. Trump και εκδώσαμε προειδοποίηση για παραβίαση των πολιτικών μας για υποκίνηση βίας», δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube.

«Ως αποτέλεσμα, βάσει του συστήματος προειδοποιήσεων, το κανάλι δεν επιτρέπεται πλέον να ανεβάζει νέα βίντεο ή ζωντανές ροές για τουλάχιστον επτά ημέρες - κάτι που μπορεί να παραταθεί», αναφέρεται στην ίδια δήλωση. Το YouTube είπε επίσης ότι θα κάνει το επιπλέον βήμα της απενεργοποίησης σχολίων κάτω από βίντεο στο κανάλι του Trump. Προς το παρόν ο λογαριασμός είναι προσβάσιμος ωστόσο δεν υπάρχει η δυνατότητα για τους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ να ενημερώνουν με νέα βίντεο.


Νέες αμφιλεγόμενες δηλώσεις Τραμπ: Δεν κινδυνεύω εγώ από την 25η τροπολογία αλλά ο Μπάιντεν

Σε δηλώσεις του από το Τέξας, το οποίο επισκέφθηκε για την επιθεώρηση του συνοριακού τείχους και αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση, ο Τραμπ τοποθετήθηκε επί της πρότασης παραπομπής, σημειώνοντας ότι ότι η 25η τροπολογία δεν θα χρησιμοποιηθεί για να απομακρύνει εκείνον, αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει κατά του διαδόχου του. Το νέο μήνυμα Τραμπ θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως απειλή κατά του Μπάιντεν. Με το γνωστό του εμπρηστικό ύφος τόνισε ακόμη τα εξής: «Η ελευθερία της έκφρασης βρίσκεται υπό πολιορκία. Η 25η τροπολογία δεν με τρομάζει, θα λειτουργήσει όμως ενάντια στον Τζο Μπάιντεν, θα κυνηγά εκείνον και την ηγεσία του».

4.000 οπλισμένοι «πατριώτες» θέλουν να περικυκλώσουν το Καπιτώλιο

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις ασφαλείας στις ΗΠΑ σε όλες τις Πολιτείες αφού όπως έχει προειδοποιήσει το FBI υπάρχει ανησυχία για ένοπλες εξεγέρσεις σε κάθε γωνιά της χώρας την ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Χιλιάδες ένοπλοι εξτρεμιστές που υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζουν να περικυκλώσουν το Καπιτώλιο ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ένα μέλος του Κογκρέσου που ήταν μεταξύ αυτών που ενημερώθηκαν αργά τη Δευτέρα σχετικά με μια σειρά νέων απειλών εναντίον των νομοθετών και του ίδιου του Καπιτωλίου.

«Μιλούσαν για 4.000 ένοπλους "πατριώτες" που θα περιβάλλουν το Καπιτώλιο και θα αποτρέψουν την είσοδο οποιουδήποτε Δημοκρατικού» δήλωσε στο CNN o Δημοκρατικός Κόνορ Λάμπ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Τραμπ κατηγορεί τους αντιφασίστες

Και όλα αυτά, την ώρα που ο απερχόμενος πρόεδρος αρνείται να αποδεχθεί πως υποκίνησε τα επεισόδια βίας στο Καπιτώλιο ενώ υποστηρίζει πως οι εισβολείς δεν είναι οπαδοί του αλλά μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

Ο ισχυρισμός του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου έγινε σε κατ' ιδίαν συζήτηση σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios.com την ώρα που μέρες μετά τα άγρια επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων συνεχίζουν να έρχεται στο φως της δημοσιότητας οπτικοακουστικό υλικό που δείχνει τους εισβολείς να φέρουν σημαίες του Ντόναλντ Τραμπ και να φωνάζουν το όνομά του.

Όλα αυτά, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος είναι πλέον αντιμέτωπος με την διαδικασία παραπομπής του, η οποία ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην καθαίρεσή του. Η αποκάλυψη του ισχυρισμού του Ντόναλντ Τραμπ αφορά τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων, Κέβιν Μακάρθι σύμφωνα με το Axios.com επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τον εν λόγω ιστότοπο, ο Μακάρθι δεν ήθελε ούτε να ακούσει: αντέταξε ότι ασφαλώς δεν εισέβαλαν μέλη του αντιφασιστικού κινήματος, αλλά υποστηρικτές του προέδρου («MAGA people», όπως το έθεσε), επιμένοντας «ξέρω. Ήμουν εκεί». Ο αμερικανός πρόεδρος από την άλλη και Ρεπουμπλικάνοι σύμμαχοί του χαρακτήρισαν επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα «τρομοκρατική οργάνωση» το αμερικανικό αντιφασιστικό κίνημα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα σε όλη την Ελλάδα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν σήμερα

Βασίλης Κικίλιας: Συγκίνηση για τους υγειονομικούς αλλά και τη γέννηση του γιου του

CIA και UFO: Τι κρύβεται στο «Μαύρο Θησαυροφυλάκιο»;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης