LIVE

Κορωνοϊός

Βασίλης Κικίλιας: Συγκίνηση για τους υγειονομικούς αλλά και τη γέννηση του γιου του

kiklilas

Τα δάκρυα του υπουργού Υγείας για την προσπάθεια του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού να σώσουν ζωές και η χαρά του κατά την έξοδο της Τζένης Μπαλατσινού από το μαιευτήριο μαζί με τον νεογέννητο γιό του

Γεμάτη συγκίνηση ήταν η χθεσινή ημέρα για τον  Βασίλη Κικίλια. Από τη μια  η χαρά του για τη γέννηση του γιού του και οι ευχές που δέχθηκε κατά την έξοδό του από το μαιευτήριο μαζί με τη σύζυγό του Τζένη Μπαλατσινού που πήρε χθες εξιτήριο.

Από την άλλη η συνέντευξη του υπουργού Υγείας  στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Special Report, κατά την οποία αναφερόμενος στην προσπάθεια του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού να σώσουν ζωές, μέσα στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν άντεξε και  δάκρυσε.

Δάκρυσε ο Κικίλιας: Έχω δεθεί άρρηκτα με τους νοσηλευτές, τους τραπεζοκόμους, τους γιατρούς

Σε μεγάλο συγκινησιακό  εκτυλίχθηκε η συνέντευξη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Special Report. Ο Βασίλης Κικίλιας δεν άντεξε και ξέσπασε με δάκρυα όταν αναφέρθηκε στην προσπάθεια του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού να σώσουν ζωές, μέσα στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

«Έχω δεθεί άρρηκτα με τις νοσοκόμες, τους νοσηλευτές, τους τραπεζοκόμους, τους γιατρούς...», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, πριν ξεσπάσει σε λυγμούς.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε έξω από τις νέες εγκαταστάσεις ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία.

Βασίλης Κικίλιας στο Special Report«Έχουμε αρκετά εμβόλια με βάση τις ενέργειες της ΕΕ και θα έχουμε περισσότερα τους μήνες που θα έρθουν.

Η προμήθεια γίνεται με αυτόν τον ρυθμό και μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε προτεραιοποίηση. Από τις 20 Ιανουαρίου περνάμε στον γενικό πληθυσμό και στους άνω των 85», ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε:

«Οι προτάσεις δεν είναι κακό, αλλά να είναι ρεαλιστικά εφαρμόσιμες και να έχουν καλές προθέσεις. Να μας πει η αντιπολίτευση τι θα συνέβαινε αν δεν ήμασταν στην ΕΕ, που έτσι θα πάρουμε 25 εκατ. εμβόλια.

Μέχρι τον Μάρτη θα έχουμε 1,3 εμβόλια της Pfizer και 300-330 χιλιάδες της Moderna. Ευελπιστούμε τις επόμενες εβδομάδες να εγκριθούν και τα άλλα εμβόλια και να δούμε τι θα γίνει με της Astrazeneca. Αρχές Φλεβάρη ίσως εγκριθεί το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθούν στις 8.000 ημερησίως. Ανάλογα με τις προμήθειες των εμβολίων. Όσο περισσότερα έρχονται, τόσο θα αυξάνονται οι ρυθμοί. Αν χρειαστεί να γίνονται πάνω από 2 εκατ. εμβολιασμοί τον μήνα, θα ενεργοποιήσουμε το σχέδιο.

Για τα 2 εκατ. εμβολιασμούς έχουμε μέσα στον σχεδιασμό τους επαγγελματίας που θα εμβολιάσουν. Αν παραστούν και άλλες ανάγκες, έχουμε εφεδρείες. Οι υγειονομικοί του στρατού, αλλά έχουμε και τη δυνατότητα να ανοίξει περισσότερο.

Τα φαρμακεία έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο στα ραντεβού.

Όταν ήρθε η ώρα των εμβολιασμών εμπιστεύτηκα την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, την οποία δημιούργησε ο προκάτοχός μου, ο κ. Ξανθός, και διατήρησα αυτούσια.

Για να έχουμε το τείχος ανοσίας θα φτάσουμε στα 6 εκατ. συμπολίτες μας. Τότε θα αρχίσουν να πέφτουν πολύ γρήγορα οι δείκτες νοσηρότητας και θνητότητας.

Δεσμεύτηκα ότι πάνω απ' όλα είναι η ασφάλεια των πολιτών μας. Θα συμβαδίσουμε με τον τρόπο που προμηθεύονται οι εταίροι μας, αλλά δεν θα το κάνουμε βιαστικά. Αν οι αρμόδιες αρχές εγκρίνουν μία δόση αντί για δύο, γίνει εισήγηση από τους επιστήμονές μας και θα το εξετάσουμε.

Έστω και ένας γιατρός ή μια νοσηλεύτρια να φύγει, μας θλίβει. Πάνω απ' όλα η ανθρώπινη ζωή. Πάνω από 75-80% των γιατρών μας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμβολιαστούν. Το ποσοστό στους νοσηλευτές είναι πιο χαμηλό, πάνω από 50%, αλλά αυξάνεται. Ενδεχομένως να υπάρξει και δεύτερο κύμα εμβολιασμού στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Για τα παιδιά υπάρχει και το ψυχολογικό κομμάτι. Πρώτα απ' όλα η δημόσια υγεία.

Θεωρώ κομβικό και αφορά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ίδιος πήρε ένα πολύ μεγάλος βάρος των αποφάσεων. Στο πρώτο κύμα έκλεισε νωρίτερα απ' όλους και πήγαμε καλά και γι' αυτό ανοίξαμε τον τουρισμό το καλοκαίρι.

Για τη Θεσσαλονίκη, το λένε οι ίδιοι, δεν πλειοψήφησε η επιτροπή να κλείσει νωρίτερα. Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή ήταν και μία πολιτική μεγαλοψυχία.

Ο ιός αυτός δεν είναι θέμα περίθαλψης, αλλά θέμα προστασίας και προσοχής.

Εμείς αυξήσαμε 200% τις ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα. Για μία ακόμη φορά κάποιοι βιάστηκαν και είπαν ότι «αυτοί δεν θα τα καταφέρουν». Έχουμε ανθρώπους που δούλεψαν με αυταπάρνηση.

Οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν να χαίρουν του σεβασμού και της αγάπης του κόσμου. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουμε δεθεί περισσότερο και έχουμε συνεργαστεί πολύ.

Η εισήγησή μου είναι να επιβραβευθούν και με επιπλέον χρήματα οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Και πώς θα ρυθμίσουμε τα εργασιακά τους, ώστε να μην υπάρχει παραοικονομία στην Ελλάδα, ώστε αυτά τα λεφτά να μπουν στην Υγεία και να μην φεύγουν αυτοί οι άνθρωποι στο εξωτερικό.

Λογικό είναι για έναν υπουργό που έχει ξεκινήσει κάτι, να μένει έως το τέλος στη θέση του. Έχω δεθεί με τους γιατρούς, τους νοσοκόμους, τις νοσηλεύτριες, τους τραπεζοκόμους... (σ.σ. στο σημείο αυτό δακρύζει).».

Η Τζένη Μπαλατσινού πήρε εξιτήριο από το μαιευτήριο

Η Τζένη Μπαλατσινού και ο Βασίλης Κικίλιας βιώνουν μια από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής τους, καθώς εδώ και λίγες ημέρες κρατούν στην αγκαλιά τους τον καρπό του έρωτά τους. Ανήμερα των Χριστουγέννων η παρουσιάστρια έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι κι έγινε έτσι μαμά για τέταρτη φορά.

Χθες η Τζένη Μπαλατσινού πήρε εξιτήριο από το μαιευτήριο των βορείων προαστίων και ο φωτογραφικός φακός ήταν εκεί και απαθανάτισε το ζευγάρι κατά την εξοδό του.

Η Τζένη Μπαλατσινού και ο Βασίλης Κικίλιας πόζαραν πιο ευτυχισμένοι από πότε κρατώντας στα χέρια τους το αγγελούδι τους. Η Τζένη ήταν συγκινημένη, ενώ δεν σταμάτησε να κοιτάζει το γιο της για να δει αν είναι σκεπασμένος! Ο Βασίλης Κικίλιας είπε μεταξύ άλλων στους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το μαιευτήριο: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον γιατρό μας και κυρίως όλο αυτό τον πολύ γλυκό κόσμο με τις πολύ γλυκές ευχές που μας έχει συγκινήσει. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

DSC_8178
DSC_8174
DSC_8190
DSC_8184
DSC_8181


Δείτε βίντεο: Η Τζένη Μπαλατσινού πήρε εξιτήριο από το μαιευτήριο - Στο πλευρό της ο Βασίλης Κικίλιας
Η Τζένη Μπαλατσινού πήρε εξιτήριο από το μαιευτήριο - Στο πλευρό της ο Βασίλης ΚικίλιαςΕιδήσεις σήμερα

Σκληρό lockdown σε επτά «κόκκινες» περιοχές - Στην Αττική το 1 στα 3 σημερινά κρούσματα

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει προαγοράσει 25 εκατ. δόσεις εμβολίων

ΗΠΑ: Μόνο με βεβαίωση αρνητικού τεστ κορωνοϊού όσοι μεταβούν αεροπορικώς στη χώρα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (122)

τι να πεις...

μια ζωη σκατα προσποιησεις κανει αυτος ο ανθρωπος. ειτε στο μπασκετ ειτε στο υπουργειο παντου αμπαλος ειναι. ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΡΕΕΕ. ΕΧΕΤΕ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ.

Άχρηστος

Για τα νοσοκομεία δεν έκανε τίποτα ο ξεφτίλας.

ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΟΤΟΠΟΙΟΙ

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΟΛΙΓΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ..ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ..ΟΙ ΓΕΛΟΤΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.. ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΚΑΤΩΝ..ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ...ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ

Χαχαχαχαχαχαχα

Ειλικρινά γέλασα ρε φίλε, δεν μπορείς να το χωνέψεις με τίποτα φαίνεται, πιες καμιά σόδα, χαχα...

Θάβμα! Θάβμα!

Δάκρυσε η εικόνα του Κικίλια, χτυπήστε τις καμπάνες!

απλα λογια

κ α ρ α γ κ ι ο z i λ ι κ ι α

Κωνσταντίνος Στυλιαράς

Να σας ζήσει κ. Υπουργέ, να μην του λείψει πραγματικά τίποτα του παιδιού σας. Εύχομαι καλοτυχία και υγεία στην ζωή του. Εμείς δυστυχώς ακόμα αναμένουμε να χειρουργηθεί το παιδί μας (από 6 μηνών τώρα είναι 17 μηνών), στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για αποκατάσταση της ακοής του με κοχλιακό εμφύτευμα για να μπορέσει να ακούσει την φωνή των γονιών του. Ο πρόσφατος νόμος που υπογράψατε για τα ιδιωτικά νοσοκομεία με κάλυψη ΕΟΠΥΥ 100%, δυστυχώς δεν μας καλύπτει γιατί έχουμε ασφάλεια στρατού.

Έλληνας

Πάρτε απευθείας τον κύριο Στεφανή πιστεύω θα δώσει άμεσα λύση στο προβλημα σας.

Νταλίκα και ξερό ψωμί

Μου αρέσει που όλοι οι πεινάλες μιλάνε για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Τους κοροϊδεύουν με ψεύτικα δάκρυα και μιλάνε για τις πολιτικές παρατάξεις. Τι στο καλό, όλοι δημόσιοι υπάλληλοι έγιναν ; Σε λίγο να αναγεννηθεί και η ιστορία της πλατείας Κλαυθμωνος.

αναμενόμενο

Έλεγα και εγώ. Στην Αγγλία έκλαψε ένας υπουργός,στη Γερμανία έκλαψε η Μέρκελ,εδώ δεν θα κλάψει κανένας δικός μας υπουργός από υπερσυγκίνηση;

Σοβαρος

Σοβαρος ανθρωπος και μπραβο του! Τον εχω σε ιδιαιτερη εκτιμηση. Οι ξεφτιλες που σχολιαζουν ασχημα να σκεφτουν λιγο αν αυτο που κανουν αξιζει τον κόπο. Πανω απο ολα (θα επρεπε να) ειμαστε ανθρωποι. Η ζωη ειναι μικρη, μην ειστε κρετινοι!

e

δημοσιοσ υπάλληλοσ? εσεις δεν κλαιτε γ αυτο σας φαινονται ολα ρομαντικά, λυπάμαι δεν έιναι

Κατρίν

πάντως μου κάνει εντύπωση πως με ένα μωρό ξεπλυθηκε η σύζυγος στην κολυμβήθρα του σιλωαμ...Όχι ότι δεν πέρασε ζωή και κότα με τα δανεικά και αγύριστα του πρώην.. αλλά είπαμε τώρα είναι μια γαλάζια κυρία και απαγορεύεται να σκαλιζουμε το παρελθόν

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης