Σύψας: Δεν αποκλείεται παράταση του lockdown για 2 εβδομάδες λόγω του συνωστισμού το Σαββατοκύριακο

Σύψας: Δεν αποκλείεται παράταση του lockdown για 2 εβδομάδες λόγω του συνωστισμού το Σαββατοκύριακο

Ο Νίκος Σύψας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν εκ νέου τα σχολεία αν υπάρξει επιδημιολογική έκρηξη - «Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια, είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως» είπε αναφερόμενος σε επιδημιολογικά στοιχεία

kosm
Έντονη ανησυχία για τις εικόνες κοσμοσυρροής το Σαββατοκύριακο εμφανίστηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Νίκος Σύψας, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown για δύο εβδομάδες, για να μην υπάρξει νέα επιδημιολογική έκρηξη.


«Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως» τόνισε ο κ. Σύψας μιλώντας στο ΣΚΑΪ ενώ άφησε ανοιχτό το σενάριο νέου «λουκέτου» στα σχολεία, σε περίπτωση επιβάρυνσης της επιδημιολογικής εικόνας.


Ο καθηγητής σημείωσε ότι θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για δύο εβδομάδες, λόγω των σημερινών εικόνων. «Η καμπύλη της πανδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική ιδίως στην Αττική έχει επιπεδωθεί. Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα. Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως. Είμαστε σε ένα ναρκοπέδιο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει κάποια νάρκη δηλαδή να έχουμε έκρηξη και αν αυτή συμβεί στην Αττική με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ τότε το μόνο που μπορεί να περιγράψει την εικόνα είναι σοκ και δέος».




Όπως εξήγησε, οι ειδικοί αναμένουν να δουν τι θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα. Γι’ αυτό και δεν αποφάσισαν να ανοίξουν άλλες δραστηριότητες, πλην των σχολείων για τους μικρούς μαθητές. Ακόμη όμως και τα σχολεία δεν αποκλείεται να ξανακλείσουν.

Κλείσιμο
Ο καθηγητής επισήμανε ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Πάντως, εκτίμησε ότι θα πάρουμε «ανάσα» μετά το Πάσχα, που θα βελτιωθεί ο καιρός και ένα μέρος του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί.


Ειδήσεις σήμερα:

Ισπανία: «Χάος» χιονιού έχει προκαλέσει η καταιγίδα «Φιλομένα»


Νέα έρευνα για τον κορωνοϊό: Τα συμπτώματα ταλαιπωρούν ασθενείς έξι μήνες μετά την ανάρρωση


Τροχαίο ατύχημα για τον γιο του Γιώργου Παπανδρέου στην Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης