Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη μεγαλύτερη φάτνη της Ευρώπης, πλαισιωμένη από το εντυπωσιακό παλάτι του βασιλιά Ηρώδη αλλά και τον αρχάγγελο Γαβριήλ που προσφέρει τον κρίνο στην Παναγία.
Η πρόσοψη της φάτνης είναι περίπου 15 μέτρα με συνολικό εμβαδόν περίπου τα 50 μέτρα, ενώ εντυπωσιάζει το παλάτι του Ηρώδη το οποίο έχει ύψος 7 μέτρα και μήκος 25. Εξωτερικά είναι καλυμμένο με μάρμαρο, ενώ μπροστά υπάρχουν ομοιώματα στρατιωτών.
Τα εκθέματα τα κατασκεύασε ο γνωστός καλλιτέχνης Βασίλης Μιχαηλίδης και βρίσκονται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ξενοδοχείου της πόλης.
Δείτε φωτογραφίες της φάτνης που δημοσίευσε το thestival.gr:
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους