Κορωνοϊός: «Συναγερμός» στη Λάρισα - Ξέμειναν από ΜΕΘ

Κορωνοϊός: «Συναγερμός» στη Λάρισα - Ξέμειναν από ΜΕΘ

Η Λάρισα είναι η τρίτη πιο επιβαρυμένη περιοχή της χώρας - Αναπτύσσουν τέσσερις ακόμα κλίνες ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης - Στο Πανεπιστημιακό τα έκτακτα χειρουργικά περιστατικά

meth
Κατάσταση συναγερμού επικρατεί στα νοσοκομεία της Λάρισας, καθώς σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ξέμειναν από ΜΕΘ, ενώ πλέον το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης -αν και χωρίς την επίσημη εντολή- εξυπηρετεί μόνο περιστατικά κορωνοϊού και όλα τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά θα μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, η Χειρουργική Κλινική  του οποίου, θα εφημερεύσει καθημερινά. 

Η Λάρισα είναι στην ουσία η τρίτη πιο επιβαρυμένη περιοχή της χώρας, καταγράφοντας χθες 207 νέα κρούσματα, ενώ ήδη τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας δέχονται ασφυκτική πίεση. Μάλιστα, στην Υγειονομική Περιφέρεια της Λάρισας καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό πληρότητας σε ΜΕΘ πανελλαδικά.

Μετά την εξάντληση των κλινών ΜΕΘ, αναμένεται να αναπτυχθούν τέσσερα κρεβάτια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με την παραλαβή τεσσάρων αναπνευστήρων και ειδικού εξοπλισμού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ στο νοσοκομείο σε 24.

Με πληροφορίες από onlarissa.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Τι πρέπει να γνωρίζουμε: 9 απαντήσεις για το «πού-πώς-πότε» του εμβολιασμού για την Covid-19

Οι νοσηλεύτριες που συγκίνησαν όλη την Ελλάδα: Σπεύδουν και άλλοι εθελοντές στη Θεσσαλονίκη!

Αγωνία για τη δεύτερη μέρα τηλεκπαίδευσης μετά τα προβλήματα στις συνδέσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης