LIVE

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός - Σε απόγνωση οι γιατροί στο «Παπανικολάου»: Μην φέρνετε άλλους ασθενείς με τον ιό

papanikolaou_nosokomeio

Έντεκα διευθυντές κλινικών στο νοσοκομείο Παπανικολάου προσυπογράφουν ανακοίνωση ενόψει της αυριανής εφημερίδας - Οι κλίνες του νοσοκομείου για ασθενείς με κορωνοϊό είναι 100% γεμάτες - Τι απαντά η Διοίκηση του νοσοκομείου

«Μην μας υποχρεώνετε να μπούμε στο τραγικό δίλημμα της επιλογής ασθενών», είναι το μήνυμα έντεκα διευθυντών σε κλινικές του νοσοκομείου Παπανικολάου, που απευθύνουν κραυγή αγωνίας ενόψει και της αυριανής εφημερίας.

Το νοσοκομείο «δεν δύναται να δεχθεί άλλους ασθενείς με κορωνοϊό», αναφέρουν οι έντεκα διευθυντές σε ανακοίνωση που προσυπογράφουν, μετά και συνάντησή τους με το εργασιακό σωματείο.

Όπως αναφέρουν και οι 43 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό είναι 100% γεμάτες, τα υπόλοιπα νοσήματα αντιμετωπίζονται σαν να μην υπάρχουν πια και πως το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό έχει φθάσει στα όριά του.

«Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η πανδημία στη χώρα μας  το νοσοκομείο μπήκε στην πρώτη γραμμή και νοσήλευσε ήδη τεράστιο αριθμό ασθενών με Covid σε κλίνες νοσηλείας και στις ΜΕΘ» σημειώνουν οι διευθυντές των κλινικών, προσθέτοντας πως «αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο νοσηλεύει ήδη περισσότερους ασθενείς με Covid από όσους μπορεί πλέον να διαχειριστεί» . Επιπλέον, «οι ιδιώτες ιατροί κλήθηκαν σε εθελοντική βοήθεια προς το ΕΣΥ με αμοιβές υπερδιπλάσιες των γιατρών του ΕΣΥ, ενέργεια απόλυτα προσβλητική για τους υπηρετούντες». 

«Γιατροί όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων κλήθηκαν με "εντέλλεστε" να καλύψουν τους ασθενείς με Covid» καταγγέλλουν οι διευθυντές λέγοντας πως ήδη άρχισαν να παραιτούνται ειδικευόμενοι γιατροί σε πολλές κλινικές, ενώ καλούν «να σταματήσει η καθαρά επικοινωνιακή διαχείριση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία μας γιατί υποτιμά τη νοημοσύνη μας».

«Μην μας υποχρεώνετε να μπούμε στο τραγικό δίλημμα της επιλογής ασθενών. Χρειαζόμαστε έτοιμες λύσεις τώρα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι διευθυντές κλινικών:

Οι Διευθυντές Κλινικών του Νοσοκομείου Παπανικολάου που εμπλέκονται στην διαχείριση και νοσηλεία ασθενών – covid , εν όψει της αυριανής γενικής εφημερίας του Νοσοκομείου Γ.Παπανικολάου 17/11/20 ζήτησαν συνάντηση σήμερα 16/11/20 με το Εργασιακό Σωματείο.

Έγινε ενημέρωση της τρέχουσας κατάστασης για το Νοσοκομείο από τους Καπραβέλο Νίκο Διευθυντή Β’ ΜΕΘ, Χλωρό Αδαμάντιο Διευθυντή Πνευμονολογικής Κλινικής –Συντονιστής πανδημίας για το Νοσοκομείο, Δρόσο Γεώργιο Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας , Αστέρη Δώρα Διευθύντρια Αναισθησιολογικού-Πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου και Σέρασλη Εύα Διευθύντρια Πνευμονολογικής.

Ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις από όλους με ομόφωνη κατάληξη στο παρακάτω κείμενο.

Σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου:

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1. Το νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου είναι από τα μεγαλύτερα τριτοβάθμια νοσοκομεία της χώρας, με κλινικές που προσφέρουν εξαιρετικό και σε αρκετές περιπτώσεις μοναδικό ιατρικό έργο.

2. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η πανδημία στη χώρα μας μπήκε στην πρώτη γραμμή και νοσήλευσε ήδη τεράστιο αριθμό ασθενών με Covid σε κλίνες νοσηλείας και στις ΜΕΘ.

3. Χαρακτηρίστηκε νοσοκομείο αναφοράς και επωμίστηκε μεγάλο μέρος των ασθενών της Βόρειας Ελλάδας, χωρίς να στελεχωθεί με το ανάλογο προσωπικό.

4. Στριμώχθηκαν δύο και τρεις κλινικές σε συστέγαση επειγόντως για να εξασφαλιστούν κρεβάτια covid και φθάσαμε σήμερα να υπολειτουργούμε για όλα τα υπόλοιπα νοσήματα.

5. Οι νοσηλευτές του νοσοκομείου έγιναν «λάστιχο», τρέχοντας από κλινική σε κλινική και σε διάφορα ετερόκλητα καθήκοντα, καλούμενοι να αντιμετωπίσουν νοσηλεία ασθενών χωρίς να έχουν την ανάλογη εμπειρία.

6. Γιατροί όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων κλήθηκαν με ΄΄εντέλλεστε΄΄ να καλύψουν τους ασθενείς με Covid.

7. Ήδη άρχισαν να παραιτούνται ειδικευόμενοι γιατροί σε πολλές κλινικές.

8. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο νοσηλεύει ήδη περισσότερους ασθενείς με Covid από όσους μπορεί πλέον να διαχειριστεί.

9. Οι ιδιώτες ιατροί κλήθηκαν σε εθελοντική βοήθεια προς το ΕΣΥ με αμοιβές υπερδιπλάσιες των γιατρών του ΕΣΥ, ενέργεια απόλυτα προσβλητική για τους υπηρετούντες.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

1. Τα διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς covid(43) είναι καλυμμένα 100% .Οι διαθέσιμες κλίνες covid είναι βέβαιο ότι θα καλυφθούν 100% στην αυριανή εφημερία. ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ COVID.

2. Η νοσηλεία των ασθενών είναι επισφαλής την ώρα που καλείται πχ ένας οφθαλμίατρος ή ένας πλαστικός χειρουργός να εκτιμήσει την αξονική θώρακος ενός ασθενούς ή να ακροαστεί τους πνεύμονές του.

3. Τα υπόλοιπα νοσήματα αντιμετωπίζονται σαν να μην υπάρχουν πια, ως να εξαφανίστηκαν οι όγκοι, οι καρδιοπάθειες και οι βαριές φλεγμονές.

4. Το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό έχει φθάσει στα όριά του.

5. Η συμμετοχή των ιδιωτικών κλινικών στις γενικές εφημερίες, παρά την προβολή και τη διαφήμιση στα ΜΜΕ είναι μηδαμινή και αφορούν μόνο σε μη covid ασθενείς .

6. Η εκπαίδευση των ειδικευομένων, ειδικά στις χειρουργικές ειδικότητες είναι πλέον ανύπαρκτη και κανείς δεν απασχολείται με το θέμα, ούτε για τις μελλοντικές επιπτώσεις που θα έχει στην δημόσια υγεία.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1. Άμεση ανακοίνωση ότι το νοσοκομείο μας αδυνατεί από δω και πέρα να δεχθεί και να νοσηλεύσει νέα περιστατικά Covid.

2. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών ιατρών με όρους και προϋποθέσεις του ΕΣΥ , για να καλυφθεί, έστω προσωρινά, το τεράστιο έλλειμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας , αλλά και νοσηλείας ασθενών με covid παρέχοντας κλίνες και ΜΕΘ.

3. Άμεση ένταξη στη δύναμη του ΕΣΥ των παλαιών Νοσοκομείων 424 , Λοιμωδών και Παναγία .

4. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων που υπηρετούν σήμερα.

5. Άμεση προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που είναι κενές στο νοσοκομείο και αν χρειαστεί με επιπλέον κίνητρα.

6.Δυνατότητα παράτασης του χρόνου ειδικότητας των ειδικευομένων γιατρών στις χειρουργικές κλινικές

7. Να σταματήσει η καθαρά επικοινωνιακή διαχείριση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία μας γιατί υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

8. Να αναληφθούν ουσιαστικές δράσεις που οδηγούν σε άμεσες και μόνιμες λύσεις, ώστε να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των ασθενών προς το ΕΣΥ.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ .

ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ.

1.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΩΡΛ
2.ΧΛΩΡΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ
3.ΑΣΤΕΡΗ ΔΩΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ
4.ΣΕΡΑΣΛΗ ΕΥΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ
5.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
6.ΠΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β’ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
7.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
8.ΜΕΓΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
9.ΗΛΙΑ ΤΑΣΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗΣ
10.ΦΑΝΤΕΛ ΕΛΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ
11.ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟ ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ


Η απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου

Η διοίκηση του νοσοκομείου, πάντως, απαντώντας στους γιατρούς, υποστηρίζει ότι δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των συναδέλφων τους στο νοσοκομείο. Ειδικότερα, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

Σε απάντηση της ανακοίνωσης που δημοσιεύθηκε σήμερα από ιατρούς του Νοσοκομείου Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», η Διοίκηση αναφέρει τα εξής:
Οι αναφερόμενοι έντεκα Διευθυντές αποτελούν ένα μικρό μέρος του συνόλου των ειδικών ιατρών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο, οι οποίοι αριθμούν σε 276 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, δεν είναι όλοι Συντονιστές Διευθυντές Κλινικών/Τμημάτων και σίγουρα η ανακοίνωση τους δεν εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών του νοσοκομείου, που αυτή την ώρα δίνουν ενωμένοι την μάχη.
Το Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» πράγματι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στη χώρα μας, μπήκε στη μάχη της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και της εξυπηρέτησης των ασθενών που προσβλήθηκαν από τον ιό, φροντίζοντας συγχρόνως, ως τριτοβάθμιο νοσοκομείο, να εξασφαλίζει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και στις υπόλοιπες ομάδες ασθενών. Στην προσπάθεια αυτή ανταποκρίθηκε με επιτυχία και συνεχίζει με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα ανταπόκρισής του στη διαδικασία εφημέρευσης του, τόσο όσον αφορά την αυριανή εφημερία όσο και τις επόμενες, καθόσον η προσπάθεια αύξησης των διαθεσίμων κλινών covid απλών και ΜΕΘ είναι συνεχής, με γνώμονα πάντα την ασφαλή λειτουργία και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
Επισημαίνεται ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες και εν τω μέσω μιας σοβαρής υγειονομικής κρίσης το αναμενόμενο από τον καθένα μας, ως άνθρωποι και ιδιαίτερα ως επαγγελματίες υγείας, είναι η σύμπραξη και η συνδρομή στην αντιμετώπισή της, με ομοψυχία και αυταπάρνηση.


Ειδήσεις σήμερα: 

Αυστηρότερα μέτρα ανακοινώνει η Μέρκελ στη Γερμανία - Κομμένες οι γιορτές, έρχεται η εναλλάξ εκπαίδευση

Μπόρις Τζόνσον: «Νιώθω καλύτερα από ποτέ και θα συνεχίσω να εργάζομαι και στην καραντίνα μου»

Τα SOS για τη μείωση ενοικίου - Όφελος ανεξάρτητα με το ποιος εμφανίζεται ως ενοικιαστής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (16)

ενας Παθολογος

Βλεπω οτι η μεγαλη πλειοψηφια των διαμαρτυρομενων ειναι απο χειρουργικες ειδικοτητες. Γιατι να διαμαρτυρονται αραγε; Γιατι θελουν τοσο πολυ να χειρουργουν αφου τα επειγοντα χειρουργικα καλυπτονται και χειρουργουνται; Τοσο τους λειπουν τα χειρουργεια; Να αφησουμε τους ασθενεις covid και να δωσουμε προσοχη στα χειρουργεια; Οσο για την επιστρατευση με ορους ΕΣΥ τοτε πρεπει στους επιστρατευμενους να δοθει και μονιμοτητα καθως και η παχυλη συνταξη του Δημοσιου. Τελικα μηπως στα δημοσια νοσοκομεια υπαρχουν οι Παθολογοι για να βγαζουν τη δουλεια και οι χειρουργοι που θελουν παση θυσια να χειρουργουν;

Αν εισαι αρνητης

Κολλας πρωτος! Ολοι το ξερουν αυτο Κατα τα αλλα, ευχομαι κανενας να μην χρειαστει να μπει σε ελληνικο νοσοκομειο και να τον περιθαλψει ελληνας γιατρος

Γεγονός

Είναι τραγικό, αλλά είναι γεγονός, αυτοί (πολλοί όχι όλοι) που ήταν αρνητές, κόλλησαν πρώτοι, τώρα έχουν καταλάβει τις κλίνες, εις βάρος όλων των άλλων που κόλλησαν λόγω της "επέλασης" του ιού και της εμφάνισης του και μέρη που δεν μπορείς να αποφύγεις, π.χ. μαρκετ, σχολεία, μμμ κλπ.Τώρα θα βρεθούν κ εκτός νοσηλείας, Έτσι είναι η ζωή, άδικη και πολλές φορές τραγική.

Εξαιρετική Ανακοίνωση

Το αφήγημα των Μητσοτάκη-Κικίλια καταρρέει μπροστά στον ρεαλισμό και την ευθυκρισία της ανακοίνωσης των γιατρών του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Παύλος

Είναι τουλάχιστον λυπηρό ότι αναφέρουν την αμοιβή των ιδιωτών ιατρών και στέκονται σε αυτό το θέμα.

nik

πιο λυπηρο απο την στάση των ιδιωτών γιατρών που παζαρεύουν την αμοιβή τους? σε καιρό πολέμου?

Μαρία

Να δω τι χειρουργεία θα κάνουν στο μέλλον όσοι ειδικευόμενοι "εκπαιδεύονται" εκεί στο ΕΣΥ...θα ξέρουν τις επεμβάσεις ή θα τις έχουν δει μονάχα στο youtube;

Νικόλαος

Επειδή τους γνωρίζω προσωπικά τους περισσότερους ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί πρώτα από όλα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ επιστήμονες με κατάρτηση και κύρος είμαστε τυχεροί που τους έχουμε.

Gidi

Οι ιδιώτες ιατροί κλήθηκαν σε εθελοντική βοήθεια προς το ΕΣΥ με αμοιβές υπερδιπλάσιες των γιατρών του ΕΣΥ, ενέργεια απόλυτα προσβλητική για τους υπηρετούντες..... Βρωμιαρηδες... Α μην πάει κανείς... Αφήστε τους μόνους τους. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι νοσοκομειακοι γιατροί θα βάψουν τα χέρια τους με αιμα....

Maria

εκτός από το να προσέχουμε να μην κολλήσουμε μπορούμε να βοηθήσουμε αλλιώς? από το να κατηγορούμε ας σκεφτούμε

Nik

Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο. Ο Κουλης σκέφτεται για σένα στη Βιέννη

Κουλης

Μην κλαίγεστε-κάντε το καθηκον σας για την πατρίδα και εγώ θα σας ανταμείψω με χειροκρότημα της Μαρέβας

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης