Κορωνοϊός - Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα ανακοινώνει η Μέρκελ - Κομμένες οι γιορτές, έρχεται η εναλλάξ εκπαίδευση

Κορωνοϊός - Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα ανακοινώνει η Μέρκελ - Κομμένες οι γιορτές, έρχεται η εναλλάξ εκπαίδευση

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει με νέα μέτρα να σφίξει τον κλοιό των μέτρων για να περιορίσει τη εξάπλωση της πανδημίας της νόσου Covid-19

merkel_chancellor
«Κομμένες» οι γιορτές και τα πάρτι μέχρι τα Χριστούγεννα, αυστηρότεροι περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές και, εάν είναι απαραίτητο, εναλλάξ φοίτηση των μαθητών στις τάξεις.

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει με νέα μέτρα να σφίξει τον κλοιό των μέτρων για να περιορίσει την πανδημία της νόσου Covid-19, προτού λήξει το μερικό «lockdown» που έχει επιβληθεί στη χώρα έως το τέλος Νοεμβρίου, κάτι όμως που βρίσκει αντίθετους πολλούς πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

Ωστόσο, η Άνγκελα Μέρκελ επιμένει ότι τα μέτρα θα πρέπει να γίνουν πιο σκληρά, όπως επισημαίνει το γερμανικό δίκτυο n- tv.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, αναμένεται να ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, ότι θα επιτρέπονται οι κατ' οίκον επισκέψεις μέχρι δύο ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά.

Επιπλέον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να υιοθετήσει την εναλλάξ εκπαίδευση για τους μαθητές σε σχολεία που έχουν μικρές τάξεις. Τη μία μέρα να πηγαίνουν οι μισοί μαθητές και την άλλη, οι άλλοι μισοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου, σε συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι οι περιορισμοί που ισχύουν από τις αρχές Νοεμβρίου έχουν σταθεροποιήσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό.

«Οι αριθμοί σταθεροποιούνται κάπως. Αλλά πολύ αργά», φέρεται να δήλωσε η Καγκελάριος.

Κλείσιμο
Η ίδια τόνισε ότι δεν υπάρχει μείωση του αριθμού των κρουσμάτων σε όλες τις πόλεις, όπως στο Βερολίνο, σε αντίθεση με το Αμβούργο ή τη Βρέμη.

Αυστηρό lockdown από αύριο στην Αυστρία

Την ίδια ώρα, η Αυστρία εισέρχεται από αύριο σε «lockdown» αλά Μαρτίου και για τρεις εβδομάδες.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο Καγκελάριος της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς, η χώρα θα ξεκινήσει μαζικά τεστ όπως ακριβώς έκανε η Σλοβακία.

Τεστ Covid-19 θα γίνουν σε όλους τους πολίτες εντός του Δεκεμβρίου, όπως είπε ο Αυστριακός Καγκελάριος επισημαίνοντας ότι θα διεξαχθούν σε δύο περιόδους: η πρώτη πριν λήξει το νέο lockdown στις 6 Δεκεμβρίου και η άλλη ακριβώς πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα. Μια ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί με προτεραιότητα είναι οι δάσκαλοι, όπως τόνισε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δείτε το βίντεο για την Αμμόχωστο που συγκινεί: «Αυτή δεν είναι η πατρίδα σας κ. Ερντογάν»

Μπόρις Τζόνσον: «Νιώθω καλύτερα από ποτέ και θα συνεχίσω να εργάζομαι και στην καραντίνα μου»

Τα SOS για τη μείωση ενοικίου - Όφελος ανεξάρτητα με το ποιος εμφανίζεται ως ενοικιαστής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης