Νέα γήπεδα και αμέτρητα παιδικά χαμόγελα στο Διδυμότειχο!

Νέα γήπεδα και αμέτρητα παιδικά χαμόγελα στο Διδυμότειχο!

Η bwin και η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους, φτιάχνοντας γήπεδα στο Διδυμότειχο και αλλάζοντας την καθημερινότητα των κατοίκων!

Ενωση-Μαζι-για-το-Παιδι---bwin-Διδυμοτειχο---1_2
«Τρύπα στη γεωγραφία», αναφέρει ένας χαρακτηριστικός στίχος από το «Διδυμότειχο Μπλουζ», το θρυλικό, πλέον, τραγούδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε στίχους Γιάννη Σπυρόπουλου, που περιγράφει τη στρατιωτική θητεία στον Έβρο στα τέλη της δεκαετίας του 80΄. Το Διδυμότειχο όμως είναι πολλά παραπάνω από αυτό. Μια πόλη με μεγάλη ιστορία, μόλις δύο χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και 40 από αυτά με τη Βουλγαρία. Στέκεται αγέρωχο στις όχθες του Έβρου, απομακρυσμένο από τα αστικά κέντρα.
Ενωση-Μαζι-για-το-Παιδι---bwin-Διδυμοτειχο---4_2

Οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου συχνά αισθάνονται απομονωμένοι, μιας και οι περισσότεροι τους θυμούνται σε κρίσεις ή όταν αναπολούν μια παγωμένη νυχτιά της στρατιωτικής τους θητείας. Αλλά, όπως και σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, τα παιδιά στο Διδυμότειχο μεγαλώνουν έχοντας τις ίδιες ανάγκες και όνειρα με τα παιδιά στην υπόλοιπη επικράτεια. Και ο αθλητισμός είναι μία από τις συνήθειες που διέπει την καθημερινότητά τους, συχνά ένας μονόδρομος για να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά και με οφέλη τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά. Για να γίνει σωστά η αθλητική διαδικασία, όμως, χρειάζονται υποδομές. Ένας τομέας στον οποίο η χώρα μας «πονάει» γενικότερα, πόσω μάλλον σε ακριτικές περιοχές με μικρούς πληθυσμούς, στις οποίες ο αθλητισμός αποκτά ακόμα πιο σημαντικό κοινωνικό ρόλο. Η bwin, πιστή στη στρατηγική κοινωνικής υπευθυνότητας και στο όραμά της για έμπρακτη στήριξη στους ανθρώπους και τις κοινωνίες που δραστηριοποιείται, αποφάσισε να αναλάβει δράση.
Κλείσιμο
Ενωση-Μαζι-για-το-Παιδι---bwin-Διδυμοτειχο---4_2
 

Το κορυφαίο στοιχηματικό brand, το οποίο έχει αποδείξει πως δεν προχωρά σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης για να κάνει «θόρυβο», αλλά για την ουσία του θέματος, μακριά από διακρίσεις και με γνώμονα τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας, συνεργάστηκε ξανά με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», προκειμένου να προσφέρει στα παιδιά του Διδυμοτείχου μια πραγματική αθλητική διέξοδο. Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, λοιπόν, υπάρχουν πλέον δύο πλήρως ανακατασκευασμένα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ/χάντμπολ, έτοιμα να υποδεχθούν τα όνειρα και τις καθημερινές ανάγκες όλης της τοπικής κοινωνίας για άθληση. Στα δύο τερέν, συνολικού εμβαδού άνω των 790 τ.μ., επιστρώθηκε ειδικός ασφαλής τάπητας, ο οποίος χρησιμοποιείται σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Επίσης, δημιουργήθηκαν διαγραμμίσεις για τα τρία αθλήματα και εγκαταστάθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός ώστε τα γήπεδα να καταστούν χρηστικά. Παράλληλα, καλλωπίστηκε ο προαύλιος χώρος, με στόχο οι μαθητές να παίζουν σε ένα χρωματιστό και ακόμη πιο όμορφο μέρος.

bwin | Εγκαίνια δύο γηπέδων στο Διδυμότειχο


Την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των γηπέδων, παρουσία των χαρούμενων μαθητών του σχολείου, εκπροσώπων της Περιφέρειας και του Δήμου, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και φυσικά της bwin. Στην εκδήλωση, η οποία έγινε με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας, το Διδυμότειχο φωτίστηκε από τα παιδικά χαμόγελα και τη λάμψη των νέων γηπέδων. Από τα διαλείμματα στο σχολείο, μέχρι τα κρύα και σκοτεινά απογεύματα, πλέον η καθημερινότητά τους αλλάζει προς το καλύτερο!
Ενωση-Μαζι-για-το-Παιδι---bwin-Διδυμοτειχο---3_2

«Η χαρά μας είναι μεγάλη, γιατί είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για το Σχολείο μας, καθώς επίσης και για ολόκληρη την ακριτική μας πόλη. Στα γήπεδα αυτά έχουν τη δυνατότητα πλέον τα παιδιά του Σχολείου μας, αλλά και της περιοχής να αθλούνται και να παίζουν με ασφάλεια», είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου, Σταύρος Παπαμιχαήλ, ο οποίος έκοψε την κορδέλα μαζί με την Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin. «Βρεθήκαμε και πάλι στο Διδυμότειχο, για να εγκαινιάσουμε όλοι μαζί, αυτή τη δύσκολη περίοδο, δύο ολοκαίνουργια γήπεδα. Οι χώροι για μπάσκετ και βόλεϊ δημιουργήθηκαν εκ νέου με περηφάνια και αγάπη για το ακριτικό στοιχείο της χώρας μας, από την ομάδα της bwin και της Ένωσης Μαζί για το Παιδί. Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθυντή του Σχολείου, που διοργάνωσε αυτή τη συγκινητική εκδήλωση για όλους εμάς, αλλά κυρίως για τους μαθητές του, που πλέον έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Η πάγια έμπρακτη στήριξή μας στο έργο της Ένωσης θα συνεχιστεί και το 2021, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα γήπεδα σε μέρη που ο αθλητισμός σημαίνει τόσα πολλά για τα παιδιά, δημιουργώντας τους αυριανούς πρωταθλητές», υποστήριξε η Ιωάννα Μπερίου. «Παιδικές χαρούμενες φωνές και φέτος στο Διδυμότειχο. Γι’ αυτά τα παιδιά που ζουν εδώ, στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας ήρθαμε ξανά, για να τα δούμε αυτή τη φορά να αθλούνται σε ανανεωμένους όμορφους χώρους. Με την πολύτιμη υποστήριξη της bwin ανακατασκευάσαμε και προσφέρουμε υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις στα παιδιά του Διδυμοτείχου», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, Αλεξάνδρα Μαρτίνου.
Ενωση-Μαζι-για-το-Παιδι---bwin-Διδυμοτειχο---5

Τα γέλια των παιδιών ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους ανθρώπους της bwin και της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, η συνεργασία των οποίων μετρά τρία χρόνια, δεκάδες έργα καθοριστικής σημασίας, την έμπρακτη υποστήριξη πάνω από 50.000 παιδιών και των οικογενειών τους, καθώς και ένα βραβείο στα Corporate Affairs Excellence Awards. Το κοινό όραμά τους έδειξε και στους ανθρώπους του Διδυμοτείχου πως όταν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον, μπορούν να γίνουν πολλά. Και το ταξίδι συνεχίζεται…

Η bwin, στηρίζει το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. Περισσότερα για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της bwin, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης