LIVE

Κορωνοϊός

Ηλίας Μόσιαλος: Η Διακήρυξη Great Barrington - Σύγχρονος κοινωνικός δαρβινισμός

mosialos_ilias

Ο καθηγητής του LSE γράφει για την «διακήρυξη» του Great Barrington και τους «επιστήμονες» που όπως αναφέρει... με όσα προτείνουν για τον κορωνοϊό απαξιώνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, το αξιακό μας σύστημα αλλά και την ιατρική δεοντολογία

«Οι επιστήμονες που συνέταξαν τη διακήρυξητου Great Barrington φαίνεται πως δεν έχουν καμία σχέση με το πως λειτουργούν οι οικογένειες και η κοινωνία. Δεν φαίνεται να τους απασχολεί πως όσα προτείνουν απαξιώνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, το αξιακό μας σύστημα αλλά και την ιατρική δεοντολογία. Οι προτάσεις τους αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου για τους ευάλωτους συμπατριώτες μας, ενώ οι νεότεροι θα γίνουν πειραματόζωα εκτιθέμενοι στις μακροχρόνιες συνέπειες της ασθένειας».

Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτησή του στο Facebbok για τους τρεις καθηγητές της Οξφόρδης που επιχειρούν να επαναφέρουν ως πρόταση για την  αντιμετώπιση της πανδημίας την «ανοσία της αγέλης». 

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος σημειώνει:

«Στις 4 Οκτωβρίου έκανε την εμφάνιση της σε μία ομώνυμη ιστοσελίδα η, αρχικά υπογεγραμμένη από τρεις καθηγητές της Οξφόρδης, του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ, ‘διακήρυξη’ του Great Barrington για τη διαχείριση της πανδημίας. Στη συνέχεια, αρκετοί έσπευσαν να την προσυπογράψουν, μεταξύ αυτών και κάποιοι επιστήμονες από διάφορες ειδικότητες, που όμως αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 0.01% της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.

Τη διακήρυξη βέβαια την υπογράφουν και διάφορες παγκοσμίως (ά)γνωστες προσωπικότητες, όπως ο Δρ Τζόνι Μπανάνας, ο Δρ. Φεικνιούζ (μτφ. Δρ. Ψεύτικα νέα), αλλά και ο αποθανών Δρ. Σιπμαν, ο Άγγλος γενικός γιατρός που σκότωσε εκατοντάδες γυναίκες.

Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία που ανακαλύπτει κάποιος κοιτώντας την ιστοσελίδα όπου έχει αναρτηθεί η διακήρυξη. Καταδεικνύουν επαρκώς τη φαιδρότητα της πρωτοβουλίας αυτής. Είναι τα μόνα όμως; Όχι βέβαια

Τι άλλο αναφέρεται όμως μέσα στο κείμενο της διακήρυξης μεταξύ άλλων;

Aντιγράφω από το -πρόχειρα μεταφρασμένο - αναρτημένο και στα Ελληνικά κείμενο:
‘Καθώς αυξάνεται η ανοσία στον γενικό πληθυσμό, ο κίνδυνος μόλυνσης σε όλους –συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων– μειώνεται. Γνωρίζουμε ότι όλοι οι πληθυσμοί θα φτάσουν τελικά στην «ανοσία αγέλης» –δηλαδή το σημείο εκείνο στο οποίο το ποσοστό των νέων λοιμώξεων θα είναι σταθερό– και ότι αυτό μπορεί να βοηθηθεί από (αλλά δεν εξαρτάται από) ένα εμβόλιο. Ο στόχος μας θα πρέπει επομένως να είναι η ελαχιστοποίηση της θνησιμότητας και της γενικότερης κοινωνικής βλάβης έως ότου φτάσουμε σε ένα τέτοιο επίπεδο ανοσίας. Η πιο κοινωνικά ευαίσθητη προσέγγιση που εξισορροπεί τους κινδύνους και τα οφέλη από την επίτευξη της «ανοσίας αγέλης» είναι να επιτραπεί σε εκείνους που διατρέχουν τον ελάχιστο κίνδυνο θανάτου να ζήσουν τη ζωή τους κανονικά, για να αποκτήσουν ανοσία στον ιό μέσω φυσικής λοίμωξης, προστατεύοντας καλύτερα όσους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Αυτό ονομάζουμε Εστιασμένη Προστασία (Focused Protection).’

Σύμφωνα με το κείμενο της διακήρυξης λοιπόν, θα πρέπει να επιτραπεί σε αυτούς που διατρέχουν μικρό κίνδυνο από τον ιό να ζήσουν τη ζωή τους κανονικά, ώστε να δημιουργήσουν ανοσία στον ιό μέσω φυσικής λοίμωξης, ‘προστατεύοντας’ τελικά εκείνους που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο. Θεωρούν πως εκείνοι που δεν είναι ευάλωτοι θα πρέπει αμέσως να έχουν τη δυνατότητα να ξαναρχίσουν τη ζωή τους ως συνήθως.
Εν ολίγοις, θεωρούν πως θα πρέπει να επιδιώξουμε την ανοσία της αγέλης εστιάζοντας στην απομόνωση των ευπαθών ομάδων.

Επαναφέρουν δηλαδή στο δημόσιο διάλογο αυτά που έλεγαν -λίγο πολύ- διάφοροι όπως ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.

Και επί της ουσίας, πως ακριβώς θα γίνει να προστατευθούν καλύτερα όταν οι ευπαθείς (αποτελούν το 35-40% του πληθυσμού) αν η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν ακολουθεί τα μέτρα δημόσιας υγείας;

Πως ακριβώς θα γίνει ο διαχωρισμός των ευάλωτων από τους νεότερους σε ηλικία; Ωραία τα θεωρητικά σχήματα, αλλά πως θα γίνουν όλα αυτά στην πράξη;

Η ομάδα που υπογράφει την ‘υψηλής’ διανόησης διακήρυξη δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ επί των πρακτικών ζητημάτων. Δεν έχουν τοποθετηθεί ποτέ από την αρχή της πανδημίας. Είχαν 9 μήνες να σκεφτούν 'λύσεις' αλλά απέτυχαν να το κάνουν.

Στην Αγγλία η αποτυχημένη προσπάθεια επίτευξης ανοσίας της αγέλης είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες θανάτους. Η συντριπτική πλειοψηφία των νεκρών ήταν ευάλωτοι πολίτες.

Επίσης, αυτοί οι ‘επιφανείς και έγκριτοι επιστήμονες από τα διάσημα πανεπιστήμια, που καλούν τον κόσμο να πάρει τη ζωή του στα χέρια του, δεν παρουσιάζουν όλα τα επιστημονικά δεδομένα. Θεωρούν πως όσοι είναι νεότεροι δεν θα έχουν πρόβλημα αν κολλήσου τον ιό. Η αλήθεια είναι πως ενώ η θνητότητα είναι μικρότερη σε όσους δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουν μακροχρόνια προβλήματα υγείας αν κολλήσουν τον ιό. Ίσως ακόμη και αν είναι ασυμπτωματικοί. Και μπορεί επίσης να κινδυνεύσουν να χάσουν τη ζωή τους, αν κολλήσουν.

Ο Μπόρις Τζόνσον που αρχικά υποστήριζε τις απόψεις αυτών που υπέγραψαν τη διακήρυξη βρέθηκε στο νοσοκομείο και κόντεψε να χάσει τη ζωή του.

Όλοι πιστεύουμε ότι η σωστή στρατηγική είναι να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους Αλλά αυτό δεν θα γίνει με τον στιγματισμό τους και με την κοινωνική τους απομόνωση. Δεν θα γίνει με κοινωνικό δαρβινισμό. Αυτά είναι έξω από τις ηθικές βάσεις των δημοκρατικών μας κοινωνιών.

Οι επιστήμονες που συνέταξαν αυτή τη διακήρυξη φαίνεται πως δεν έχουν καμία σχέση με το πως λειτουργούν οι οικογένειες και η κοινωνία. Δεν φαίνεται να τους απασχολεί πως όσα προτείνουν απαξιώνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, το αξιακό μας σύστημα αλλά και την ιατρική δεοντολογία. Οι προτάσεις τους αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου για τους ευάλωτους συμπατριώτες μας, ενώ οι νεότεροι θα γίνουν πειραματόζωα εκτιθέμενοι στις μακροχρόνιες συνέπειες της ασθένειας.

Όσοι υπογράφουν τη διακήρυξη αποτελούν ένα υποπληθυσμό της τάξεως του 0.01% της επιστημονικής κοινότητας και στα πανεπιστήμια τους και παγκοσμίως. Ήθελαν όμως περισσότερες υπογραφές. Ίσως για αυτό δεν τους ενδιαφέρει το ότι είναι συνοδοιπόροι σε αυτό το εγχείρημα με τον Δρ Μπανάνα».


Ειδήσεις σήμερα: 

Μαντάμ Κλοντ: Η αυταρχική επικεφαλής του πιο exclusive οίκου ανοχής της Γαλλίας... μισούσε το σεξ!

Αυτές είναι οι δύο «αφέντρες» που συνελήφθησαν να γυρίζουν πορνό με ιερέα σε ναό (Φωτογραφίες)

Στη φυλακή ο παιδόφιλος από το Νιούκαστλ που ήρθε στη Ρόδο να συνεχίσει τη δράση του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (54)

Γεωργιος

Ειναι απαραδεκτο να δεχομαστε τετοια καταπατηση της ελευθεριας μασ.ντροπη

Η κοινωνία των ανθρώπων

δεν πρόκειται επιτρέψει την κτηνωδία της ζούγκλας και ο ισχυρότερος, ο πολιτισμός, με όπλο την επιστήμη θα επικρατήσει. Ξυδάκι χολέρες αγελαίοι πίσω στη σπηλιά σας.

κωστας

Ειναι να τον θαυμαζεις τον ιο. Σε αγνοει επιδεικτικα, δεν εχει δημοκρατικες ευαισθησιες, ουτε κοινωνικες αλληλεγγυες, ουτε ρατσιστικες παρανοιες. Καταλαβαινει μονο μαθηματικα. Θα ερθει η ωρα (συντομα, μαλλον στο τελος του χειμωνα) που οι περισσοτεροι θα το εχουν κολλησει. Εκει λοιπον, ολοι οι Μοσιαλοι και Τσιοδρες και Πορτοσαλταρηδες, συμπαθεις η οχι, θα περασουν πισω στην αφανεια. Θα συνεχισουν να ωρυονται για την κοσμοθεωρια τους αλλα τα φωτα της δημοσιοτητας θα εχουν σβησει. Τοτε που οι περισσοτεροι με εμπειρια απο πρωτο χερι θα απαιτησουν απο ολους τους μαιντανους να εχουν επισης εμπειρια απο πρωτο χερι πριν μιλησουν.

Α

Εξέλιξη,επιβίωση του ισχυρότερου ,ανοσία της αγέλης όπως και να το πούμε έτσι συνεχίζει να υπάρχει το είδος μας στον πλανήτη.Χωνεψτε το και συνεχίστε να ζείτε.

παλια

Και παλιά ερχότανε ένας και σε κοπάναγε στο κεφάλι και σου έπαιρνε την γυναικα. Θες να το φτάσουμε εκει μήπως?

Αγύριγο κεφάλι

"Επιβίωση του ισχυροτέρου"!___Εμ' γι' αυτό οι ΝΑΖΙΣΤΕΣ είστε ΚΑΤΑ της ΜΑΣΚΑΣ!___Νομίζετε ότι δεν το ξέρω το ..."γιατί";

Μόνο που

Πεθαίνουν οι γέροι, που ήδη έχουν μεταφέρει τα γονίδιά τους. Οπότε δώρον άδωρον.

Πετρος

Με lockdown τοσους μηνες δεν βγηκε τιποτα παντως .παλι ειμαστε απο την αρχη.εκτος αν θελουν να μεινο

Φιλόσοφος

Επιτέλους μια σωστή διακήρυξη! Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι λίγοι επιστήμονες που έχουν το σθένος να πουνε την αλήθεια και να αντισταθούν στη Νέα τάξη πραγμάτων και στην Ιατρική Τυραννία.

...

Με τι κριτήρια αποφασίζεις αν μία επιστημονική άποψη είναι ορθή ή όχι; Από το αν συμφωνείς με αυτήν;

Αγύριγο κεφάλι

ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ λένε καημένε!____Γι΄ αυτό σε ικανοποιούν εσένα τον φτενό-μυαλο!..

θα το δημοσιεύσετε;

φιλη της κορης μου της ειπε οτι, πεθανε ο παππους της και τους ειπαν οτι αν δεχτουν να δηλωσουν οτι ο θανατος οφειλεται στον κορονοιο, θα τους κανουν δωρο τα εξοδα της κηδειας!!!

...

Ποιοι τους το είπαν; Βρες ονόματα και κάνε επίσημη καταγγελία.

Αγύριγο κεφάλι

Ψευτιά!

ψευτρακο

Ψευτράκο!!! Οι γιατροί δηλώνουν αιτία θανάτου! Όχι οι συγγενεις! Και αν ήθελαν εβγαζαν ενα ψευτικο τεστ και δεν πλήρωναν και τίποτα στους συγγενεις!!! (που δεν πλήρωσαν δηλαδή...)

ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

..............ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ ΚΑΤΕΡΓΑΡΑΚΟ..............ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΣΟΥ ,,,,,,,,,,,,,,,,,, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΗ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ...............ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΑΦΕΛΩΝ !!! ......... ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ .................. ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ !

Άμα κληθείς από εισαγγελέα

έχεις στοιχεία να αποδείξεις την αληθεία αυτού του περιστατικού ανόητε που το παρουσιάζεις με τέτοια άνεση στο διαδίκτυο ..... ?

Αμμεσως

Όλα τα στοιχεία για αυτό που γράφεις αλλιώς ως κοινός συκοφάντης πρέπει να υποστείς τις συνέπειες βάσει νόμου.

Σακίλ

Όταν το θεωρητικό επίπεδο επιβάλλεται σε κάθε μορφή επαγγελματικής δραστηριότητας,των σωστών και πρακτικών, καλύτερα λύσεων.Η σωστές λειτουργίες αποδεικνύονται άλλωστε μέσα από τις πράξεις.Κι ας γίνονται λάθη.Η δε θεωρία δείχνει να μπερδεύει και να αποπροσανατολίζει με την διαφορετικότητα των όποιων απόψεων. Ιατρική, χωρίς ενδεδειγμένη θεραπεία,φέρνει απόγνωση αλλά και ανεξαρτησία ελεύθερων κινήσεων και δράσεων στον κόσμο.Λυπηρό μετά από τόσο καιρό, η σημερινή ιατρική, να μην μπορεί να βρει κατάλληλη λύση,προκαλώντας γενική δυσαρέσκεια στους πληθυσμούς.

Αγύριγο κεφάλι

Ο κύριος Μόσιαλος ΣΤΟΧΟΣ μόνιμος των ΦΑΣΙΣΤΩΝ-συνωμοσιολόγων εδώ μέσα, πάντα ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ από τα μετέπειτα γεγονότα και όσα λέει αποτελούν την ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ των εκτιμήσεων των Διακεκριμένων ιατρών της Παγκόσμιας Κοινότητας!___Τι μας λέει η θεωρία της "Ανοσίας της Αγέλης";___Εγώ θα το πω απλά για να το καταλάβουν ΟΛΟΙ!__Μας λέει:___Λάβετε ένα ΡΙΣΚΟ!___Με αβέβαια αποτελέσματα θετικά ή αρνητικά!___Και όσοι εν τω μεταξύ ΠΕΘΑΝΑΤΕ ...καλώς ΠΕΘΑΝΑΤΕ!___"Τι προς ημάς;__Σοι όψει"!___(Που είπαν οι Ιουδαίοι στον Ιούδα όταν ούτος μεταμεληθείς τους γύρισε πίσω τα τριάκοντα αργύρια και τους τα πέταξε στα μούτρα, διότι όπως τους είπε "Ήμαρτον σας παρέδωσα Αίμα ΑΘΩΟΝ"!..).__Αυτό ακριβώς γίνεται και τώρα με την ..."Ανοσία της Αγέλης"!__Να ΠΕΘΑΝΟΥΝ οι ΑΘΩΟΙ μήπως ...ΙΣΩΣ σωθούν και επιζήσουν οι ΠΟΝΗΡΟΙ και οι διακρινόμενοι γιά την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΝ τους ωμότητα μπροστά στις ζωές εκείνων που θα τις χάσουν!..

Εσύ ο Τσιόδρας, ο Σύψας και ο Μαγιορκίνης τι ποσοστό είστε ρε ανύπαρκτε;

Εκκωφαντική η απουσία της ιατρικής ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ και ακόμα παραπάνω των συγγενών των νεκρών και όσων βγήκαν από τις ΜΕΘ. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης