Καιρός: Η κακοκαιρία σάρωσε Λέσβο, δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο - Τι περιμένουμε για σήμερα (βίντεο)

Καιρός: Η κακοκαιρία σάρωσε Λέσβο, δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο - Τι περιμένουμε για σήμερα (βίντεο)

Λαχτάρα στη Λέσβο για τρεις επιβάτες αλιευτικού σκάφους που ανετράπη λόγω της κακοκαιρίας - Σοβαρές ζημιές από πλημμύρες σε Πάτρα, Ναύπακτο και Μεσολόγγι

lesvos-zimies
Η κακοκαιρία της Δευτέρας μπορεί να μην είχε την ένταση του «Ιανού» όμως οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έπληξαν χθες τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την Ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα. Δρόμοι και σπίτια σε Μεσολόγγι, Ναύπακτο και Πάτρα πλημμύρισαν, ενώ στην ορεινή Ναυπακτία το ύψος της βροχής έφτασε τα 86 χιλιοστά.

Καταστροφές στη Λέσβο - Διασώθηκαν τρία άτομα σε ναυάγιο

Το βράδυ η κακοκαιρία «χτύπησε» και τη Λέσβο, οπού ένα ξαφνικό μπουρίνι με δυνατούς ανέμους και χαλάζι γύρω στις 20:00 προκάλεσε ζημίες από πτώσεις δέντρων, όπως αναφέρουν οι ιστοσελίδες Lesvospost και lesvosnews.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας ένα αλιευτικό σκάφος ανετράπη, κατά την επιστροφή του στην Σκάλα Νέων Κυδωνιών. Στο σκάφος επέβαιναν δυο γυναίκες και ένας άνδρας ( ένα ζευγάρι από το χωριό των Μυστεγνών γύρω στα 60 και μια κοπέλα από τις Ν. Κυδωνίες γύρω στα 35 -40).Ο άνδρας κατάφερε και κολύμπησε έξω, αλλά οι άλλες δύο γυναίκες είχαν παγιδευτεί στο κοίλο μέρος του αναποδογυρισμένου σκάφους. Μετά από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος διασώθηκαν και οι τρεις, με τις δύο γυναίκες να μεταφέρονται με σκάφος του Λιμενικού Σώματος από την Σκάλα Νέων Κυδωνιών στην πόλη της Μυτιλήνης για περίθαλψη στο νοσοκομείο της πόλης

Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ανέφερε: « Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη. Καταστράφηκαν σπίτια, δίκτυα ΔΕΗ, ύδρευσης, πτώση μεγάλων δένδρων. Μέσα σε 10 λεπτά. Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα, είμαστε πολύ τυχεροί».



Κλείσιμο
Σύμφωνα με το kalloninews.gr απεγκλωβίστηκαν από το σπίτι τους δυο ηλικιωμένοι μετά απο πτώση δέντρου στην οικία τους.  Δείτε το βίντεο από τον ενημερωτικό ιστότοπο stonisi.gr

Ζημιές στο λεκανοπέδιο Καλλονής από τη δυνατή χαλαζόπτωση https://www.stonisi.gr/post/11756/megales-zhmies-apo-mpoyrini-sthn-kallonh-realtime

Δημοσιεύτηκε από Στο Νησί στις Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Πλημμύρες σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο- Φωτιά από κεραυνό σε κεραμοσκεπή

Τα περισσότερα προβλήματα ωστόσο καταγράφηκαν στο Μεσολόγγι και στον δήμο Ναυπακτίας. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ ανέφερε: «Η πόλη μας επλήγη από έντονο καιρικό φαινόμενο, ενώ παράλληλα υπήρξαν αντλιοστάσια, που σημειωτέο δεν τα έχουμε παραλάβει ακόμα, τα οποία δεν λειτούργησαν πλήρως».

Όσον αφορά στο δήμο Ναυπακτίας, η πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων στην Ναύπακτο και το Αντίρριο. Ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε ότι «από τις έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί καταπτώσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας και συγκεκριμένα στις δημοτικές ενότητες Αποδοτίας και Πυλήνης». Παράλληλα, επεσήμανε ότι «μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας εργάζονται συνεχώς, τόσο στο Μεσολόγγι, όσο και στον δήμο Ναυπακτίας, για την αποκατάσταση των προβλημάτων».

Τα πιο σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν στην ορεινή Ναυπακτία, στην περιοχή της Πυλλήνης, στην Γαβρολίμνη, αλλά και σε εκείνη της Τρικόρφου.

Τρίκορφο Ναυπακτίας: Εικόνες που κόβουν την ανάσα - Την ώρα που "χτύπησαν" τα φαινόμενα


Σε μια περίπτωση, όπως αναφέρει το nafpaktianews.gr τρία άτομα στην Γαβρολίμνη αποκλείστηκαν μέσα στο σπίτι τους από το ύψος των νερών.

Εγκλωβίστηκαν  τρία άτομα στην Γαβρολίμνη από τα ορμητικά νερά


Στον οικισμό Καστρακίου στη Ναύπακτο, όπως φαινεται και στο βίντεο απο το nafpaktiannews, ένας κεραυνός έπεσε σε κεραμοσκεπή και την κατέστρεψε, 


Φωτια σε σκεπή  στη Ναύπακτο απο κεραυνό


Το σπίτι ανήκει σε πολύτεκνη μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα παιδιά, οπού σύμφωνα με το npress.gr εκείνη την ώρα απουσίαζαν.

Φωτιά σε σπίτι από κεραυνό στην Ναύπακτο: Στάχτη έγινε όλη η σκεπή



«Πνίγηκε» και η Πάτρα

Παράλληλα, δυνατές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από το μεσημέρι της Δευτέρας και στην Αχαΐα, με τις εικόνες από την Πάτρα να είναι χαρακτηριστικές. Σε ποτάμι μετετράπηκε ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου και η Γεροκωστοπούλου.

Gnomip ποτάμι η ρηγα Φεραιου



Στον Ψαθόπυργο οι βάρκες έπλεαν σε λάσπη

Προβλήματα προκλήθηκαν στην παραλιακή ζώνη από τον Ψαθόπυργο μέχρι και τη Ροδινή στην Αιγιάλεια.
Όπως δείχνουν φωτογραφίες του flamis.gr, οι χείμαρροι «φούσκωσαν» με αποτέλεσμα να φέρουν μεγάλο όγκο νερού και φερτών υλικών στις εκβολές τους. Οι βάρκες πλέουν σε λάσπη.

ψαθοπυργος


Καιρός: Αναλυτικά τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης (29.09.2020), τα φαινόμενα είναι πιθανόν να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Πρόσκαιρα θα επηρεαστούν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 29-09-2020
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στα δυτικά και τα βόρεια βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά. Βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά. Στα υπόλοιπα άστατος καιρός με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Aπό 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αστατός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 και το βράδυ στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-09-2020
Προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μπόφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει στα βόρεια μικρή πτώση.

ΠΕΜΠΤΗ 01-10-2020
Στα δυτικά και τα βόρεια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα βορειοανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.



Ειδήσεις σήμερα: 

Ρεκόρ Γκίνες: Έπιασε 64χλμ την ώρα με κάδο απορριμμάτων! (βίντεο)

ΗΠΑ: Πέρασαν χειροπέδες στον πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ (βίντεο)

ΗΠΑ: Ο Τραμπ προσπάθησε να αποθαρρύνει εκατομμύρια Αφροαμερικανούς να μη ψηφίσουν στις εκλογές του 2016

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης