Προμαχώνας: Άνοιξε το τελωνείο για να περάσουν οι εγκλωβισμένοι Σέρβοι πριν το κλείσιμο των συνόρων

Προμαχώνας: Άνοιξε το τελωνείο για να περάσουν οι εγκλωβισμένοι Σέρβοι πριν το κλείσιμο των συνόρων

Εκατοντάδες Σέρβοι εγκλωβίστηκαν περιμένοντας στην ουρά για να προλάβουν το κλείσιμο των συνόρων στις 6 το πρωί και μέχρι τις 15 Ιουλίου

promaxonas-teloneio
Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν από το βράδυ στο τελωνείο στον Προμαχώνα με εκατοντάδες Σέρβους να προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με την Ελλάδα πριν το κλείσιμό τους που ισχύει από τις 6 τα ξημερώματα και μέχρι τις 15 Ιουλίου λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου στη γειτονική χώρα.

Λίγο πριν τις 7 το πρωί οι Σέρβοι οδηγοί με τα οχήματά τους μπλόκαραν την είσοδο του τελωενίου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα και στους πολίτες άλλων χωρών που ήθελαν να εξυπηρετηθούν

Προμαχώνας: Διαμαρτυρία των οδηγών - Ώρα Ελλάδος 07:00 6/7/2020 | OPEN TV
.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αποφάσιστηκε πως τα σύνορα θα ανοίξουν για όσους επισκέπτες από τη Σερβία έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο, για να αποσφυμφορηθεί η κατάσταση στο τελωνείο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΡΤ οι Σέρβοι ταξιδιώτες που είναι στον Προμαχώνα θα είναι αναγκασμένοι να παρουσιάσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα που έχουν συμπληρώσει, ενώ θα τους γίνουν και τα απαραίτητα τεστ.

Η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο των συνόρων με τη Σερβία από τις 6  το πρωί έως τις 15 Ιουλίου, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, στη γειτονική χώρα. Στο διάστημα αυτό αναστέλλεται η διέλευση Σέρβων υπηκόων στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, με μόνη εξαίρεση αν υπάρχουν ουσιώδεις λόγοι. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας κάλεσε τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Θύελλα από την αποκάλυψη Καλογρίτσα για τη διαπλοκή «White House» και Παππά

Η Εύα (Καϊλή) βρήκε τον Αδάμ της στην Ευρωβουλή

Ναυάγιο Σάμινα: Επί 20 χρόνια «δηλητηριάζει» την Πάρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης