Τα λαθραία τσιγάρα οδήγησαν σε οπλοστάσιο στην Σπάρτη

Τα λαθραία τσιγάρα οδήγησαν σε οπλοστάσιο στην Σπάρτη

Οι δράστες είχαν 400 λαθραία πακέτα τσιγάρων στο αυτοκίνητό τους

Sparti-tsigara-oplostasio
Άπλετο φως προσπαθούν να ρίξουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάρτης γύρω από τις δραστηριότητες τριών Ελλήνων, ενός 79χρονου, ενός 58χρονου και μιας 53χρονης, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. με 400 λαθραία πακέτα τσιγάρων στο αυτοκίνητό τους.

Η έρευνα εξετάζει τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα αδικήματα, καθώς σε έρευνα που ακολούθησε από αστυνομικούς του τμήματος Γυθείου και της Ο.Π.Κ.Ε. στην κατοικία του 79χρονου σε κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, εκτός από άλλα 16 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, βρέθηκαν ακόμη ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα περίστροφο, δυο κυνηγετικά όπλα, ένα περίστροφο και ένα πιστόλι φωτοβολίδων, ένα σπαθί με λάμα μήκους 50 εκατοστών, ένα μαχαίρι με λάμα 11 εκατοστών, ένα στιλέτο με λάμα 10 εκατοστών, 528 φυσίγγια διαφόρων τύπων, ένα μεταλλικό κουτί με 100 καψύλλια για κυνηγετικά φυσίγγια, 38 κενοί κάλυκες, πέντε ναρκωτικά χάπια, δυο φωτοβολίδες και τρεις κροτίδες!

Τα λαθραία πακέτα τσιγάρων εστάλησαν στο Τελωνείο για να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ το πολεμικό τυφέκιο και το περίστροφο παραδόθηκαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας για βαλλιστική εξέταση. Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και των νομοθεσιών για τα όπλα, τα ναρκωτικά και τα είδη πυροτεχνίας κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Δύο συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και στην Πάτρα

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Πάτρα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, όταν υποβλήθηκαν σε έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι διέθεταν προς πώληση 388 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 550 γραμμάρια λαθραίου καπνού τα οποία κατασχέθηκαν. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών κατηγορούμενοι για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε τις 9 χώρες που εξαιρούνται από το άνοιγμα του τουρισμού την 1η Ιουλίου

Λάρισα: Στο ταμπλό νοικιασμένου ΙΧ έκρυβαν κλεμμένα κοσμήματα!

Έκλεψε 300.000 ευρώ από φίλη της και τα ξόδεψε στο καζίνο -Γιατί έκρυβε τα χρήματα στο πατάρι του σπιτιού της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης