Ιερώνυμος: Είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργούμε χώρους όπου τα παιδιά μας θα βρίσκουν διέξοδο

Ιερώνυμος: Είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργούμε χώρους όπου τα παιδιά μας θα βρίσκουν διέξοδο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος παραβρέθηκε στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στο Δήλεσι Βοιωτίας για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου του βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας

5101204
«Είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργούμε χώρους όπου τα παιδιά μας θα βρίσκουν διέξοδο και καλό δρόμο στη ζωή τους», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, στο Δήλεσι Βοιωτίας, κατά την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου του βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, εμφανώς συγκινημένος για τη συγκεκριμένη προσπάθεια, συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν το έργο. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία του χώρου, για τον οποίο υπογράμμισε ότι υπήρξε κάποτε σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή, διότι κάποια περίοδο φιλοξενούσε τα παιδιά του οικοτροφείου της τοπικής Εκκλησίας κατά τους θερινούς μήνες. Κάλεσε μάλιστα, τον γνωστό καλλιτέχνη Θανάση Βισκαδουράκη, ο οποίος βρισκόταν στην εκδήλωση, να μοιραστεί με τους παρευρισκόμενους την εμπειρία του από τη φιλοξενία σε αυτόν τον χώρο, όταν ο ίδιος ήταν παιδί.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, αναπληρωτής του στην προεδρία του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος, και ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης. Επί της υποδοχής τους ήταν ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, αντιδήμαρχοι, μέλη του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος, κληρικοί της Μητρόπολης και κάτοικοι της περιοχής.

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα είναι δυναμικότητας 42 βρεφών και νηπίων και θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του δήμου Τανάγρας.

Ειδήσεις σήμερα

Αναστασιάδης: Το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού αν χρησιμοποιήσουμε όπλα

Κιθαιρώνας: Τραυματίστηκε αλεξιπτωτιστής - Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

«Ελλάδα 2021»: Επίσκεψη Γιάννας Αγγελοπούλου στην Ύδρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης