Ενθουσιασμένες οι Νοτιοκορεάτισσες με τις γούνες Καστοριάς

Ενθουσιασμένες οι Νοτιοκορεάτισσες με τις γούνες Καστοριάς

Στην 44η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς συμμετείχε πολυάριθμη κορεατική αποστολή η οποία προχώρησε σε παραγγελίες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ

gouna
Ενθουσιασμένες με τις γούνες Καστοριάς είναι οι Νοτιοκορεάτισσες γεγονός που δημιουργεί εξαιρετικές προοπτικές για τα ελληνικά γουναρικά σε μία αγορά 1δις δολαρίων στην χώρα της Απω Ανατολής. Η αρχή έγινε κατά την 44η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Μάιο και στην οποία συμμετείχε πολυάριθμη κορεατική αποστολή 14 επιχειρηματικών από 9 εταιρείες και εκπρόσωπο της Ένωσης Γούνας Κορέας.

Η κορεατική συμμετοχή στην έκθεση προχώρησε σε παραγγελίες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αλλά το κυριότερο σε ουσιαστικές επαφές για την προώθηση και ισχυροποίηση του ονόματος και της θέσης της ελληνικής γούνας στην κορεατική αγορά. Σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Σεούλ, η Κορέα αποτελεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αγορά για τα ελληνικά προϊόντα, καθώς συνδυάζει οικονομική ευμάρεια, ισχυρή μεσαία τάξη, κρύο χειμώνα και παντελή έλλειψη ακτιβισμού εναντίον της φυσικής γούνας.

Όπως διαπιστώνεται, η κορεατική εγχώρια παραγωγή γουναρικών φθίνει και η έκθεση του Χόνγκ Κονγκ ενδέχεται να καταργηθεί τα προσεχή χρόνια καθώς έχει χάσει τη δυναμική της. Από την άλλη, η Κίνα καλύπτει το χαμηλό κομμάτι της αγοράς, ενώ ο ανταγωνισμός για την χώρα μας στην περίπτωση των ενδυμάτων και αξεσουάρ γούνας προέρχεται κυρίως από την Ιταλία, την Γαλλία αλλά και την Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό και βάσει των επίσημων στοιχείων, η εξέλιξη των εξαγωγών ελληνικών γουναρικών προς τη Νότιο Κορέα έχει υπερκεράσει τον ανταγωνισμό.

Παρά τις δυσμενείς εξελίξεις στην εγχώρια παραγωγή γούνας στη Νότια Κορέα η ζήτηση όχι μόνο παραμένει υψηλή αλλά αυξάνεται συνεχώς. Η μέση Κορεάτισσα καταναλώτρια διαθέτει ήδη 2-3 γούνινα παλτά μινκ (κυρίως blackglama) και πλέον η προσοχή των Κορεατών εμπόρων στρέφεται σε ακριβότερες γούνες από sable(zibellina), lynx και chinchilla.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη ακτιβισμού εναντίον της φυσικής γούνας θα μπορούσε να καταστήσει τη Νότια Κορέα έναν επιτυχημένο πιλότο για εξαγωγές ελληνικών γουναρικών και σε άλλες χώρες της Απω Ανατολής. Στην κατεύθυνση αυτή συνηγορούν τα κοινά στοιχεία της οικονομικής ευμάρειας και της ισχυρής μεσαίας τάξης, που συνυπάρχουν σε χώρες όπως η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, η Ταϊβάν αλλά και η Κίνα με την απουσία ή την υποτονική παρουσία ακτιβισμού να αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

Μόσιαλος (ΘΕΜΑ 104,6): Το 99% του πλανήτη θα ήθελε να είναι στην Ελλάδα - Τι να προσέξουμε με τον τουρισμό

Αστυνομικοί σκότωσαν Έλληνα στη Ν. Υόρκη: Τους κάλεσε ο γείτονας και τους χειροκροτούσε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης