Ακριβώς ένα μήνα, από τις 21 Μαΐου ως το περασμένο Σάββατο 20 Ιουνίου, κράτησε η δράση τριών Ελλήνων διαρρηκτών ηλικίας 23, 38 και 44 χρόνων που «χτυπούσαν» σπίτια στο Ναύπλιο και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων.
Έπειτα από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας, εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές και απόπειρες, κατά τις οποίες οι δράστες είχαν αρπάξει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 20.000 ευρώ. Τα τρία μέλη της σπείρας συνελήφθησαν σε κοινότητα της περιοχής και στην κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ένα καπέλο, γάντια και μια αυτοσχέδια κουκούλα ενώ κατασχέθηκε και ένα όχημα με το οποίο μετακινούνταν.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Η έρευνα συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων διαρρήξεων που ενδέχεται να έχουν διαπράξει.
Έρευνα του Douleutaras σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτυπώνει τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν την καθημερινότητα των σύγχρονων επαγγελματιών
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.