Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για «ψευτογιατρό»: Πρέπει να διερευνηθεί αν είχε συνεργούς

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για «ψευτογιατρό»: Πρέπει να διερευνηθεί αν είχε συνεργούς

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ζητά να διερευνηθεί πώς ο ψευτογιατρός έμπαινε σε χώρους διάγνωσης ή θεραπείας

1100_3e802a2d-c91c-4dec-b57e-d2eb99da0641
Τρία μείζονα ερωτήματα θέτει προς τις αρμόδιες ανακριτικές και αστυνομικές αρχές η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφορικά με την ευρεία δράση του «ψευτογιατρού» ο οποίος εμφανιζόταν ως ειδικός ογκολόγος και εξαπατούσε πολίτες, ορισμένους από τους οποίους μάλιστα οδήγησε αδικαιολογήτως σε θάνατο.

Ειδικότερα, η Αντικαρκινική Εταιρεία ζητεί να διερευνηθούν:

α) το πώς εισήρχετο ο συγκεκριμένος δράστης σε χώρους διάγνωσης ή θεραπείας, για τους οποίους υφίστανται συγκεκριμένες απαγορευτικές διατάξεις

β) η ύπαρξη συνεργών ιδιαίτερα δε, ιατρών (γεγονός το οποίο χαρακτηρίζει απαράδεκτο), επειδή η δράση που ανέπτυξε δεν μπορεί να γίνει από ένα μόνο άτομο

γ) όλες οι λεπτομέρειες των μεθόδων που χρησιμοποίησε με βάση τις μαρτυρίες των παθόντων, για να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, γεγονός όμως, που απαιτεί τη μέγιστη διακριτικότητα των αρχών.

«Ο ογκολογικός ασθενής βρίσκεται σε κορυφαία υπαρξιακή κρίση, τόσο κατά την αναγγελία της διάγνωσης του, όσο και κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, η οποία είναι μερικές φορές επώδυνη και μακροχρόνια, επομένως είναι πρόσωπο ιδιαίτερα ευαίσθητο και ταλαιπωρημένο» λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, επιχειρώντας να εξηγήσει τις αντιδράσεις των ασθενών και των οικείων τους.

Προσθέτει βεβαίως πως «παρά τις σημαντικές προόδους της επιστήμης, πολλοί συνάνθρωποί μας χάνουν τελικά τη μάχη με τη νόσο και η γνώση αυτού του γεγονότος οδηγεί πολλούς ασθενείς να αναζητούν απελπισμένα κάποια «μαγική» λύση με αποτέλεσμα, να είναι εύκολα θύματα καλοπροαίρετων ή κακοπροαίρετων ανθρώπων. Όμως για δεκαετίες, χιλιάδες «μαγικές λύσεις» ή «θεραπείες», δεν έσωσαν κανέναν».

Γραμμή επικοινωνίας με τους ασθενείς

Η Γραμμή Επικοινωνίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο cancerhellas.org δέχεται με απόλυτη εχεμύθεια αναφορές, παράπονα ή καταγγελίες, τις οποίες επεξεργάζεται ομάδα επιστημόνων και δίνει τις ανάλογες συμβουλές και οδηγίες.

«Ο ογκολογικός ασθενής είναι πρόσωπο ιερό και οποιοσδήποτε, για οποιονδήποτε λόγο τον χρησιμοποιεί για ατομικό, ή άλλο όφελος, θα έχει πάντα απέναντι του την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία» τονίζει ο κ. Φιλόπουλος.

Κλείσιμο
Καταλήγοντας καλεί τους ασθενείς και τους φροντιστές τους, να έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες του ελληνικού ιατρικού δυναμικού, να ενημερώνονται από έγκυρες πηγές και να αναζητούν χωρίς ενοχές δεύτερη γνώμη από ειδικούς για την περίπτωσή τους, όντας επιφυλακτικοί σε οποιονδήποτε τους υπόσχεται θαυματουργά αποτελέσματα, ή εξαίρει με ανάρμοστο τρόπο τις ικανότητές του.

Ειδήσεις σήμερα:

Και ο Κοντονής υπέρ της... Παπαδημούπολης - «Οι Αριστεροί πρέπει να είναι πένητες;»

Σάλος στη Βολιβία: Κανάλι μετέδωσε live τις τελευταίες στιγμές ασθενή με Covid-19

Μυστήριο με νεκρό παιδάκι σε αρδευτικό κανάλι στις Σέρρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης