Κορωνοϊός - Βολιβία: Κανάλι μετέδωσε live τις τελευταίες στιγμές ασθενή με Covid-19

Κορωνοϊός - Βολιβία: Κανάλι μετέδωσε live τις τελευταίες στιγμές ασθενή με Covid-19

Τηλεοπτικό πρόγραμμα μετέδωσε live τον επιθανάτιο ρόγχο ενός ασθενούς σε νοσοκομείο της Σάντα Κρουζ - Έντονες αντιδράσεις από τη Συνήγορο του Πολίτη και τα μέσα

bolivia1
Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βολιβία μετά την απόφαση ενός τηλεοπτικού καναλιού να μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση τα τελευταία λεπτά ενός ασθενούς με Covid-19.

Η Βολιβία μετράει ήδη 700 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό καθώς αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα στη Νότια Αμερική. Στη Βραζιλία, κάθε λεπτό πεθαίνει ένας άνθρωπος.

Το πρόγραμμα «No Lies» (Όχι Ψέματα) μετέδωσε live τον επιθανάτιο ρόγχο ενός ασθενούς σε νοσοκομείο της Σάντα Κρουζ, σε μία προσπάθεια να αφυπνίσει τις αρχές με το επιχείρημα ότι έχουν παραμελήσει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.


Πάνω από 30 λεπτά η τηλεοπτική κάμερα κατέγραφε την τιτάνια προσπάθεια των γιατρών να κρατήσουν στην ζωή τον ασθενή.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η εκπομπή προβάλλεται κάθε βράδυ από το κανάλι «PAT» στη Σάντα Κρουζ, μία περιοχή όπου έχουν εντοπιστεί το 60% των κρουσμάτων- σε σύνολο 21 χιλιάδων- του νέου κορωνοιού και το 50% των θανάτων στη χώρα.


Κλείσιμο
Έντονη ήταν η αντίδραση της Συνηγόρου του Πολίτη Νάντια Κρουζ, η οποία επέκρινε δριμύτατα τον «συναισθηματισμό» που επέδειξε το κανάλι λέγοντας ότι «με νοσηρό τρόπο παρουσίασε εικόνες που δείχνουν τους γιατρούς να προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή τον ασθενή προτού ξεψυχήσει».

Η εκπομπή «προφανώς έρχεται σε σύγκρουση με την εθνική έννομη τάξη», δήλωσε η Κρουζ, προσθέτοντας ότι «μπορεί να δημιουργήσει ένα είδος συλλογικού φόβου».

Το γραφείο της είναι ένα ανεξάρτητο όργανο που έχει επιφορτιστεί με τη διερεύνηση καταγγελιών κατά της κυβέρνησης ή των δημόσιων οργανισμών.


«Πόση έλλειψη σεβασμού για την οικογένεια, για τον αποθανόντα. Χάσαμε πολλά πράγματα με αυτόν τον ιό, συμπεριλαμβανομένης της ενσυναίσθησης», δήλωσε η δημοσιογράφος Μαρία Τρίγκο της εφημερίδας «El Deber de Santa Cruz» σε μήνυμά της στο Twitter.

Από την πλευρά της, η Φαμπιόλα Τσάμπι, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Cochabamba Los Tiempos», δήλωσε ότι η απευθείας μετάδοση του θανάτου του ασθενούς έδειξε «έλλειψη σεβασμού και ανθρωπότητας».

Η κυβέρνηση δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε κάποιο σχόλιο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Τα αντισώματα στους ασυμπτωματικούς ασθενείς διαρκούν λιγότερο

Συνεχίζεται ο συναγερμός για την πανδημία στην Κίνα: 32 νέα κρούσματα, τα 21 στο Πεκίνο

Σε φθίνουσα πορεία η πανδημία στις ΗΠΑ: Κάτω από 1.000 θάνατοι για 8η συνεχόμενη ημέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης