Απεργία από πέντε σωματεία εργαζομένων στην δημόσια υγεία - Ταλαιπωρία στο κέντρο της Αθήνας

Απεργία από πέντε σωματεία εργαζομένων στην δημόσια υγεία - Ταλαιπωρία στο κέντρο της Αθήνας

Έκλεισε η κάθοδος της Βασίλισσης Σοφίας από την Αλεξάνδρας - Διεκδικούν αύξηση κονδυλίων για το ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις και ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας 

peodin-apergia
Στην πλατεία Μαβίλης συγκεντρώθηκαν στις 8:30 το πρωί μέλη των πέντε ομοσπονδιών και σωματείων εργαζομένων στο πεδίο της δημόσιας υγεία οι οποίοι πραγματοποιούν πορεία προς το υπ. Υγείας στην Αριστοτέλους με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και στην κάθοδο αλλά και στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Λίγο πριν τις 8:45, μάλιστα, η τροχαία έκλεισε την κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας διεκδικώντας την αύξηση των κονδυλίων για το ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις, ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Συγκεκριμένα, στην κινητοποίηση συμμετέχουν η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων), η ΠΟΜΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή), η ΠΟΣΕΥΠ - ΠΦΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), όλα τα σωματεία των νοσοκομείων και η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά).

Ειδήσεις σήμερα:

Εδώ «Παπαδημούπολη»: Ποιος «φταίει» που ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αγόρασε 15 διαμερίσματα και τα νοικιάζει σε ΜΚΟ;

Επιστολή του Γερμανού εισαγγελέα στους γονείς της μικρής Μαντλίν: Είναι νεκρή

Προκλητικός Ομέρ Τσελίκ: Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας είναι προβληματικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης