Εδώ «Παπαδημούπολη»: Ποιος «φταίει» που ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αγόρασε 15 διαμερίσματα και τα νοικιάζει σε ΜΚΟ;

Εδώ «Παπαδημούπολη»: Ποιος «φταίει» που ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αγόρασε 15 διαμερίσματα και τα νοικιάζει σε ΜΚΟ;

Τεράστιο θέμα  ηθικής και πολιτικής τάξεως για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Έστησε «βιομηχανία» είσπραξης πόρων της ΕΕ που διατίθενται για την εγκατάσταση μεταναστών - Μετά την αποκάλυψη αναγκάστηκε να... μοιράσει τα «καθαρά έσοδα»  στους φτωχούς, αλλά του φταίει η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ - Αντιδράσεις και προβληματισμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - Θύελλα αρνητικών σχολίων στα social media

papadimoulis5345
Ούτε ένα tweet συμπαράστασης επώνυμου στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν βρέθηκε στο timeline του twitter μπροστά στα χιλιάδες σχόλια που κατακλύζουν ασταμάτητα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος , για τα δεκάδες ακίνητα του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που μισθώνει μέσω ΜΚΟ σε πρόσφυγες και μετανάστες. Παρά το γεγονός ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αριθμεί 86 βουλευτές και 6 (μαζί με τον κ. Παπαδημούλη) η Ευρωομάδα του κόμματος αντίστοιχα, η νεκρική σιωπή που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Κουμουνδούρου για το θέμα εκλαμβάνει διαστάσεις σιωπηρής αποδοκιμασίας της στάσης του, κάτι που ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φαίνεται ότι οσμίστηκε γρήγορα, επανερχόμενος σήμερα με νέες δηλώσεις του για το θέμα, ώστε να καλύψει το επικοινωνιακό και κυρίως το πολιτικό κενό των συντρόφων του.

Την ίδια ώρα, «κακώς το συνεχίζει. Εκθέτει τον ίδιο και το κόμμα» μονολογούν οι συνάδελφοί τους στους κομματικούς διαδρόμους, ενώ ούτε νύξη δεν έγινε σήμερα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (που συνεχίζεται και αύριο), αφού κάθε άλλο παρά πρόθυμα εμφανίζονται τα πρωτοκλασάτα στελέχη να ταυτιστούν απέναντι στην κοινή γνώμη με τα έργα και τις ημέρες του Ευρωβουλευτή, εμφανώς προβληματισμένα από τη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων.

Στις ελάχιστες φωνές που έκαναν την ανάγκη, φιλοτιμία -και αφού προκλήθηκαν σχετικά στο περιθώριο συνεντεύξεών τους σήμερα- ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης αρκέστηκε στο να διαπιστώσει ότι «ο κ. Παπαδημούλης έχει δώσει πολύ πειστικές απαντήσεις», προσθέτοντας ότι «είχε καθαρό χρήμα, φορολογημένο», χωρίς να υπεισέλθει σε επιμέρους λεπτομέρειες. Κληθείσα να σχολιάσει την υπόθεση, συμψηφισμό με την μορφή «αντιπερισπασμού» επιχείρησε η πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου δηλώνοντας πώς «προσπαθεί η ΝΔ να ρίξει λάσπη σε πρόσωπα, να προχωρά ουσιαστικά σε δολοφονίες χαρακτήρων». Αντίθετα, «ο κ. Παπαδημούλης είναι ένας απόλυτα ακέραιος άνθρωπος και πολιτικός, η πορεία του το έχει δείξει, δεν υπάρχει τίποτα το αδιαφανές στον τρόπο που έχει λειτουργήσει», ισχυρίστηκε η πρώην υπουργός χωρίς να μπαίνει στην πολιτική ουσία της υπόθεσης.

Αντιδράσεις προερχόμενες από όλες τις πτέρυγες της Βουλής σημειώνονται, άλλωστε, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, υπό το βάρος των αποκαλύψεων του Πρώτου Θέματος, ενώ για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα τοποθετήθηκαν από το πρωί υπουργοί, βουλευτές και κομματικά στελέχη διαφορετικών πολιτικών χώρων, παρακολουθώντας το τσουνάμι σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Γεωργιάδης: «πουλάει ανθρωπισμό»



«Ο κύριος Παπαδημούλης είναι Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Εκφράζει μία ατζέντα ανοιχτών συνόρων, φιλομεταναστευτική, ανθρωπιστική και οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι μόνο ότι ο Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου παίρνει χρήματα της Ευρώπης. Είναι και ότι ο άνθρωπος που πουλάει ανθρωπισμό, πάει και βγάζει λεφτά από τους μετανάστες, κέρδος δηλαδή» δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «αφού λοιπόν βγαίνεις και λες, θα δίνω τα καθαρά κέρδη από εδώ και μπρος σε κοινωνικές δράσεις, αποδέχεσαι ως Παπαδημούλης ότι το ότι έπαιρνες τόσα χρόνια καθαρά κέρδη από τους μετανάστες ήταν ηθικώς μεμπτό».



Κύρτσος: «Αυτοκτονία χαρακτήρα»



Τις εξελίξεις στην υπόθεση σχολίασε και ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, παρεμβαίνοντας μέσω twitter:



«Δολοφονία του χαρακτήρα του από τη..ΝΔ καταγγέλει ο Παπαδημούλης με αφορμή τις επενδύσεις του στο real estate. Δύο παρατηρήσεις: Η ΝΔ δεν έχει σχέση με τύπου Τσαουσέσκου δολοφονίες χαρακτήρα του χώρου της..ανανεωτικής Αριστεράς Στην περίπτωσή του έχουμε..αυτοκτονία χαρακτήρα» ανέφερε ο Ευρωβουλευτής για να επανέλθει με δεύτερο tweet, αναφέροντας: «η φιλο-ΣΥΡΙΖΑ «Εφημερίδα των Συντακτών» θέτει στη στήλη Twitter το κρίσιμο ερώτημα για Παπαδημούλη: «Στα πόσα ακίνητα παύει να είναι επίθεση της ΝΔ;»



Στον αντίποδα, η «λευκή πετσέτα» που έχουν ρίξει τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην δημόσια στήριξη του Ευρωβουλευτή του κόμματός τους αρκέστηκε στην διανομή της χθεσινής ανακοίνωσης του κ. Παπαδημούλη από το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου, με τίτλο «Δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη, επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» κρατώντας ακόμη και στην αυτή επικοινωνιακή διευκόλυνση διακριτές αποστάσεις. Της επιδερμικής επικοινωνιακής υποστήριξης είχε προηγηθεί, άλλωστε, η δήλωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου ότι «δεν μπορούμε να λέμε ότι ο τάδε υπουργός της ΝΔ χρωστάει πάρα πολλά ή ότι το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη δεν είναι καθαρό, δεν μπορούμε να πάμε στη λογική το μη χείρον βέλτιστον. Στην αριστερά, ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό», για να φτάσει στα όρια διάσπασης η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Τσίπρα να παίζει μέχρι και μπάσκετ με τον κ. Κούλογλου, για να χαλαρώσει τα πνεύματα.

«Δεν είναι αμαρτία…»

Με έκδηλη την αποστροφή των συντρόφων του, αλλά και το τσουνάμι αντιδράσεων της κοινής γνώμης, ανάγλυφη στα σχόλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την… «Παπαδημούπολη», την… μεταφυσική επικαλέστηκε σήμερα ο κ. Παπαδημούλης, υποστηρίζοντας ότι «Δεν είναι αμαρτία ένας άνθρωπος που είναι εύπορος να είναι αριστερός», χωρίς, ωστόσο, να επεκταθεί στην ηθική ουσία της υπόθεσης. Αν δηλαδή και κατά πόσο λογίζεται ως ηθική -παρότι νόμιμη- η εξασφάλιση πάγιων συμβολαίων και εσόδων μέσω ΜΚΟ για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, ώστε να κάνει ο ίδιος άμεσα απόσβεση από την αγορά κατοικιών, «διδάσκοντας» μεταναστευτική πολιτική δια του real estate.

«Γιατί είναι ανήθικο κάποια λεφτά δηλωμένα, φορολογημένα, νόμιμα της οικογένειας μου και δικά μου απολύτως εξηγημένα, να έρχονται από τράπεζα του εξωτερικού στην Ελλάδα και να επενδύονται στην ελληνική οικονομία, θα ήταν πιο ηθικό να αγόραζα -όπως κάνουν άλλοι πολιτικοί- ένα σπίτι στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στη Νέα Υόρκη ή να τα έκρυβα σε θυρίδες, ή πίσω από offshore και αχυρανθρώπους;», διερωτήθηκε ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον realfm, αλλά μένοντας στα μισά της διαδρομής της υπόθεσης, καθώς απουσιάζει στην αφήγησή του η ηθική αποτίμηση της εξασφάλισης ενός επιπλέον του μισθού του, υψηλού μηνιαίου εισοδήματος της τάξης των 6.000 ευρώ, από τις εισπράξεις ενοικίων των σπιτιών του, τα οποία ο ίδιος διέθεσε έναντι τιμήματος στις ΜΚΟ.

Αν καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, δεν θα χρειαζόταν μάλλον να δηλώσει χθες ο κ. Παπαδημούλης ότι «το σύνολο των καθαρών εσόδων από όσα διαμερίσματα ενοικιάζω μέσω ΜΚΟ σε πρόσφυγες και μετανάστες, θα κατατίθενται μέχρι και το τελευταίο ευρώ, για τη στήριξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης υπέρ των Ελλήνων πολιτών που έχουν ανάγκη, αλλά και των προσφύγων και μεταναστών», επιλέγοντας τελικά μια μεσοβέζικη λύση μέχρι να εξαγνιστεί η «αμαρτία».

Τι είπε στο MEGA ο δημοσιογράφος του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», Γρηγόρης Τζιοβάρας

Κλείσιμο


Ο δημοσιογράφος στο «Πρώτο ΘΕΜΑ», Γρηγόρης Τζιοβάρας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για την υπόθεση με τα ακίνητα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. Ο εκ των δημοσιογράφων, που υπέγραψαν το δημοσίευμα για τα ακίνητα Παπαδημούλη, αναφέρθηκε στον διαχωρισμό νόμιμου και ηθικού, δεδομένου ότι οι επιλογές του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχουν φέρει αναταράξεις στο εσωτερικού του κόμματός του.

Ο κ. Τζιοβάρας σημείωσε: «Φέραμε στη δημοσιότητα εγώ και οι συνάδελφοί μου, μετά από δημοσιογραφική έρευνα πολλών ημερών, δύο σοβαρά θέματα πολιτικής και ηθικής τάξης.

Το ένα αφορά τον κ. Παπαδημούλη. Πόσο επιτρεπτό είναι ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου να αγοράζει διαμερίσματα σε υποβαθμισμένες περιοχές και να τα μισθώνει χέρι με χέρι σε ΜΚΟ για την στέγαση μεταναστών;

Το ζήτημα είναι, ότι ο κ. Παπαδημούλης αναγνώρισε ότι υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως όταν την Κυριακή, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τα δημοσιεύματα, είπε οτι θα δίνει τα καθαρά έσοδα σε δράσεις αλληλεγγύης. Γιατί δεν το έκανε έως τώρα; Τα σπίτια τα έχει δύο χρόνια».

Επιπλέον, για την αντιμετώπισης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζιοβάρας υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Το δεύτερο ζήτημα είναι η σιωπή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως μεμονωμένα στελέχη βρήκαν ένα λόγο υπεράσπισης. Η ηγεσία δεν έχει ψελλίσει τίποτα, μέχρι στιγμής.Είναι ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης. Δεν θέσαμε ζήτημα παρανομίας».


Ειδήσεις σήμερα:

Ανοίγει ο τουρισμός: Πύλες ασφαλείας τα αεροδρόμια «Ελ. Βενιζέλος» και «Μακεδονία»

Με νέους κανόνες από σήμερα τα γυμναστήρια - Αναλυτικός οδηγός για εργαζόμενους και αθλητές

Μητσοτάκης: Πρεμιέρα καλοκαιριού με ένα «καλά μελετημένο σχέδιο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης