Άρση μέτρων: «Τα περισσότερα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά, γιατί δεν υπάρχει πληρότητα»

Άρση μέτρων: «Τα περισσότερα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά, γιατί δεν υπάρχει πληρότητα»

Τι λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Ηρακλείου Κρήτης για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων 

xenodoxeia-3-arthrou
Αρκετά μουδιασμένοι και γεμάτοι αγωνία είναι οι ξενοδόχοι της χώρας οι οποίοι από σήμερα μπορούν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους περιμένοντας τους πρώτους πελάτες μετά το γενικό lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς σήμερα εφαρμόζεται η πέμπτη φάση άρσης των μέτρων. Να επισημάνουμε αρχικά ότι πρόκειται για τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και όχι για τα εποχικά τα οποία ακόμη παραμένουν κλειστά και θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου. Η πλειοψηφία των ξενοδοχείων που άνοιξαν τις πόρτες τους σήμερα είχε ελάχιστες κρατήσεις, ενώ όλοι περιμένουν να επιτραπούν και οι πτήσεις από το εξωτερικό.

Όπως είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Ηρακλείου Κρήτης κ. Νίκος Χαλκιαδάκης σήμερα άνοιξαν μόνο 5 ξενοδοχεία ενώ πάρα πολλά έμειναν κλειστά λόγω του ότι δεν είχαν ούτε μια κράτηση. «Τα περισσότερα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά γιατί δεν υπάρχει πληρότητα. Περιμένουμε να επιτραπούν και οι πτήσεις. Μέχρι στιγμής για τον Ιούλιο υπάρχουν ελάχιστες κρατήσεις αλλά όσο περνάει ο καιρός περιμένουμε να υπάρξει κάποια ζήτηση. Βέβαια υπολογίζουμε ότι η πληρότητα για τον Ιούλιο θα φθάσει το 20%- 30%. Ενώ τον Αύγουστο περιμένουμε να ανέβει λίγο περισσότερο χωρίς όμως να ξεπερνά το 70%».

Όσον αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθήσουν, ο κ. Χαλκιαδάκης επισήμανε ότι «το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι εφικτό, αλλά αυξάνεται το κόστος λόγω του ότι πρέπει να αυξηθεί και το προσωπικό». Να επισημάνουμε ότι θεσπίζεται σήμα πιστοποίησης το οποίο θα φέρει τον τίτλο «Health First», το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν το 2020. Μετά από διαβουλεύσεις με τον ΕΟΔΥ αποφασίστηκε πού και πότε θα είναι απαραίτητη η μάσκα, επίσης θα είναι προαιρετική η χρήση πλεξιγκλάς στην υποδοχή, ενώ συνιστάται η χρήση ηλεκτρονικών εναλλακτικών για το check in - check out, αλλά και για πληρωμές. Επίσης, συνιστάται η διακριτική παρακολούθηση πελατών με συμπτώματα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ποιες επιχειρήσεις δεν άνοιξαν σήμερα

Le Figaro: «Η πολύ μακρά μοναξιά της Ακρόπολης της Αθήνας χωρίς τους θαυμαστές της»

Πρώτο κουδούνι για δημοτικά με αποστάσεις και αντισηπτικά - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης