Καιρός: Επιμένει το.. φθινόπωρο - Βροχές μετά το μεσημέρι στην Αττική

Καιρός: Επιμένει το.. φθινόπωρο - Βροχές μετά το μεσημέρι στην Αττική

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια - Φθινοπωρινός καιρός μέχρι την Τετάρτη

broxi-kalokairi
Επιμένει ο άστατος καιρός με τους μετεωρολόγους να περιμένουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες για σήμερα Κυριακή, τη θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή και τους ανέμους να πνέουν έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο καθώς το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» εξακολουθεί να επηρεάζει τη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις κατά περιόδους αναμένονται σε όλη τη χώρα, ενώ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη Μακεδονία και στη Θράκη οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα νότια.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει για τα βόρεια του νομού το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά στα δυτικά έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί 3 έως 4 και τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Τις απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους έως νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 24, στη Θεσσαλία από 12 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 24, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 21, στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 23 και στην Κρήτη από 12 έως 25 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός και οι Σποράδες όπου έως το πρωί οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί ίδιας έντασης.

Κλείσιμο
Για τη Δευτέρα αναμένονται στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από το βράδυ στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη θα υπάρχουν βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά με σταδιακή βελτίωση του καιρού να αναμένεται από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση και μόνο στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με Βιτριόλι - Αποκαλυπτική μαρτυρία: Σταμάτησα μαυροφορεμένη γυναίκα με ψυχρό βλέμμα

Εντυπωσιακές εικόνες: Η πρώτη ιδιωτική επανδρωμένη πτήση ταξιδεύει προς τον ISS

Βίντεο: Γιουχάρισμα κατά Γιώργου Τσίπρα στα Μέγαρα για τις δηλώσεις περί μεταφοράς μεταναστών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης