Μέγαρα: Γιουχάρισμα κατά Γιώργου Τσίπρα για τις δηλώσεις περί μεταφοράς μεταναστών

Μέγαρα: Γιουχάρισμα κατά Γιώργου Τσίπρα για τις δηλώσεις περί μεταφοράς μεταναστών

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι του επιτέθηκε οργανωμένη ομάδα ακροδεξιών κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως ηθικούς αυτουργούς 

IMG 9386
Τα άκουσε για τα καλά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας από κατοίκους του δήμου Μεγάρεων για τις τοποθετήσεις του στο θέμα της μεταφοράς προσφύγων και παράτυπων μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο της 75 ΜΕ ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο Δημοτικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Παρασκευής, στα Μέγαρα.



«Προδότη, δεν νρέπεσαι λίγο, αίσχος, ξεφτίλα, και πάρτους στο σπίτι σου…» ήταν μερικά από τα επίθετα που «έλουσαν» το πρόσωπο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εξάδλεφο του πρώην πρωθυπουργού.

IMG 9386


Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί πως στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μεγαρέων με θέμα το σοβαρό ζήτημα της μεταφοράς προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου στο πρώην στρατόπεδο της 75ΜΕ, ο κ. Τσίπρας ως βουλετής της Δυτικής Αττικής ήταν ο μόνος που έδωσε το παρόν ενώ από την Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Μάλιστα, ο δήμος Μεγαρέων μετά από τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από πλήθος κόσμου, έβγαλε ανακοίνωση από την οποία καταδικάζει την σάση του κόσμου που ενήργησε με αυτόν τροπό στο πρόσωπο του βουλευτή και χαρακτήρισε το γεγονός ατυχές, λυπηρό και απαράδεκτο.

Συγκεκριμένα ανέφεραν μεταξύ άλλων πως «τέτοιες συμπεριφορές βίας και προπηλακισμού είναι καταδικαστέες από όλους όταν μάλιστα είναι εις βάρος αιρετών εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν τιμούν κανέναν, δεν ωφελούν, προσβάλλουν βάναυσα και πληγώνουν την ίδια τη Δημοκρατία».

Γιώργος Τσίπρας: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης»

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας αναφέρει ότι του επιτέθηκε οργανωμένη ομάδα ακροδεξιών κατηγορώντας την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ως ηθικούς αυτουργούς μιας και ήταν και ο μόνος βουλευτής της περιοχής που συμμετείχε.

Συγκεκρίμενα ανέφερε: «Οργανωμένη ομάδα ακροδεξιών μου επιτέθηκε χθες το βράδυ έξω από το Δημαρχείο Μεγάρων. Ως βουλευτής συμμετείχα κατόπιν πρόσκλησης, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα την ξαφνική απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Νέα Πέραμο, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με το Δήμο, κι ενώ μόλις στις 13 Μαΐου το Υπουργείο διαβεβαίωνε το Δήμο πως δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. Ήμουν ο μόνος βουλευτής της περιοχής που συμμετείχα στη συνεδρίαση ενώ και οι τρεις βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης απουσίαζαν χαρακτηριστικά. Στην τοποθέτησή μου, η οποία μεταδίδονταν ζωντανά σε συγκεντρωμένο πλήθος, υποστήριξα την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών προς στην ενδοχώρα, αλλά με τρόπο αναλογικό και δίκαιο, και μόνον μετά από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Έξω από το Δημαρχείο δέχτηκα επίθεση και προπηλακισμούς από ομάδα ακροδεξιών, επίθεση οργανωμένη και προετοιμασμένη από πριν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης. Η ΝΔ αφού εξέθρεψε την Ακροδεξιά και τις συμπεριφορές μίσους κρύβεται και σήμερα πίσω από αυτές μπροστά στα αδιέξοδα της μεταναστευτικής της πολιτικής. Το επιβεβαιώνουν η χθεσινή δειλία των βουλευτών της να παρευρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και η στημένη επίθεση σε βουλευτή της αντιπολίτευσης. Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε την ακροδεξιά επίθεση. Οφείλει να την καταδικάσει και η κυβέρνηση και να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση Μηταράκη για δημιουργία δομής φιλοξενίας χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση με το Δήμο Μεγάρων».

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί με «σκυλιά και όπλα» τους διαδηλωτές

Ο ένας πάνω στον άλλον στα μπαρ των Αθηνών, της Μυκόνου και της Ρόδου

Δείτε live: Δεύτερη απόπειρα του Έλον Μασκ να γράψει διαστημική ιστορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης