Βεντέτα στα Ανώγεια: Ο πυγμάχος είδε τον Ξυλούρη να πυροβολεί τον πατέρα του και αμέσως σήκωσε το δικό του όπλο

Βεντέτα στα Ανώγεια: Ο πυγμάχος είδε τον Ξυλούρη να πυροβολεί τον πατέρα του και αμέσως σήκωσε το δικό του όπλο

Ο γιος του Καλομοίρη (φωτ. δεξιά) περιέγραψε στην αστυνομία τη δική του εκδοχή για το πώς έγινε το φονικό

krhth-mneo-arthrou
Το κουβάρι της υπόθεσης του διπλού φονικού που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια όπου έπεσαν νεκροί ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης προσπαθεί να ξεδιπλώσει η αστυνομίαΠρώτος έπεσε νεκρός ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης. Μετά ο γιος του, που παραδόθηκε σήμερα στην αστυνομία, πήρε εκδίκηση σκοτώνοντας τον φονιά του πατέρα του Γιώργο Ξυλούρη.

Ο 30χρονος που παραδόθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, έδωσε τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν χθες το βράδυ. Σύμφωνα με πηγές του Creta24 ο 30χρονος είπε στους αστυνομικούς πως βρισκόταν στο μπάνιο όταν άκουσε την μητέρα του να φωνάζει από τον δρόμο ενώ παράλληλα ακούστηκε και ένας πυροβολισμός. Αμέσως -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- βγήκε από το μπάνιο πήρε το όπλο του και βγήκε. Εκεί είδε τον πατέρα του νεκρό στο δρόμο με τα χέρια ανοιχτά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, όταν ο γιος βγήκε στον δρόμο, είδε τον πατέρα του ανάμεσα στα πόδια του Ξυλούρη, ο οποίος τον πυροβόλησε εξ επαφής. Τότε εκείνος σήκωσε το όπλο και το «άδειασε» πάνω στον Ξυλούρη. Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.




xilourisssswnews
Ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης


Σε ΜΜε της Κρήτης ωστόσο μεταδίδεται και μία άλλη εκδοχή: Αναφέρεται ότι μεταξύ των οικογένειών υπήρχαν κτηματικές διαφορές, αλλά η αφορμή ήταν ένα… παρκάρισμα. Όπως γράφει το «cretapost.gr», ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη. Ο γιος του 63χρονου μόλις συνάντησε τον 30χρονο του επιτέθηκε αρχικά φραστικά ενώ στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε προκαλώντας παράλληλα φθορές σε ένα παράθυρο. Στη συνέχεια ο Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πήρε το όπλο του και πήγε να βρει τον γιο του 63χρονου με αποτέλεσμα ο καυγάς να πάρει άγριες διαστάσεις.

vedeta_kriti_leuteris_kalomoiris_protothema
Ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης
Κλείσιμο

Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν πάλι μία έντονη λογομαχία ενώ ο Λευτέρης Καλομοίρης μπήκε ανάμεσά τους προσπαθώντας να τους χωρίσει ενώ τους φώναζε «Σταματήστε! Μη σκοτωθείτε μπρε».
ANOGEIA-EGKLHMA-LOGO2
EGKLHMA-ANOGEIA7

Ωστόσο, ο καυγάς πήρε άγριες διαστάσεις καθώς βγήκαν και τα όπλα. Όταν ο 63χρονος είδε τα πιστόλια μπήκε μπροστά από το γιο του για να τον προστατεύσει ωστόσο δέχθηκε τα πυρά και άφησε την τελευταία του πνοή. Στη συνέχεια ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη και τράπηκε σε φυγή. Η αστυνομία μέσα από τις καταθέσεις θα ξεκαθαρίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το διπλό φονικό.



Ήταν γείτονες, πήγαιναν μαζί σχολείο

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο οικογένειες είχαν αρκετές σχέσεις μεταξύ τους. Μάλιστα, τα σπίτια τους βρισκόταν στον ίδιο δρόμο σε απόσταση μόλις 20 μέτρων.

Οι δύο νέοι, όπως είναι φυσικό, μεγάλωσαν μαζί και πήγαιναν και στο ίδιο σχολείο.


Παραδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής

Παραδόθηκε στις αρχές ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη βάζοντας τέλος στο ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει από χθες οι άνδρες της αστυνομίας.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ο γιος του 63χρονου από την πρώτη στιγμή που τράπηκε σε φυγή μετά το διπλό φονικό ήθελε να παραδοθεί.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ήρθε σε επαφή με τον δικηγόρο του και αποφάσισαν τις λεπτομέρειες της παράδοσής του.

Ο ίδιος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Ρεθύμνου και παραδόθηκε.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές του cretapost, παρέδωσε στους άνδρες της αστυνομίας και το όπλο με το οποίο πυροβόλησε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα οι αρχές είχαν βρει το όχημα του φερόμενου ως δράστη και το είχαν κάνει… φύλλο και φτερό.


Ποιος είναι ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που καταζητούνταν

Ο νεαρός που αναζητούνταν από τις αρχές αποτελεί ένα από τα πέντε παιδιά του Λευτέρη Καλομοίρη.
codf

Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά του Ηρακλείου ως πορτιέρης.

Με την οικογένειά του είχε πολύ καλές σχέσεις και πήγαινε στα Ανώγεια στις γιορτές για να δει τους δικούς του.

Από την έναρξη του lockdown εξαιτίας κορωνοϊού, ο νεαρός επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για να περάσει την καραντίνα με την οικογένειά του.

Κατά το παρελθόν έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενώ ήταν και αθλητής του Kick Boxing έχοντας λάβει πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε διάφορους αγώνες.
 
Το μοιρολόι της μητέρας του Γιώργου Ξυλούρη

Ανατριχιάζει το μοιρολόι της μητέρας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη που χθες έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια του διπλού φονικού που εκτυλίχθηκε στο Περαχώρι των Ανωγείων.

Ανώγεια

Φορώντας μαύρα ρούχα και με πρησμένα, από το κλάμα, μάτια η μητέρα του 30χρονου δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος της δεν είναι πια στη ζωή.

Τα πόδια της έχουν βαρύνει ενώ δεν μπορεί να μιλήσει σε κανέναν. Το μόνο που κάνει είναι να κλαίει και να μοιρολογά.

Το μοιρολόι της μπορεί να βγαίνει σχεδόν ψιθυριστά ωστόσο το ακούει όλη η γειτονιά.

«Παιδί, παιδί, παιδάκι μου», λέει και κλαίει γοερά ενώ δίπλα της βρίσκονται συγγενείς της που προσπαθούν να την παρηγορήσουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Βεντέτα στα Ανώγεια: Ο ερασιτέχνης τερματοφύλακας που έγινε επαγγελματίας πυγμάχος

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η «επιστροφή» και το μυστηριώδες σημάδι στο δεξί του χέρι

Κορωνοϊός: Οι 15 πιο καυτές Ελληνίδες που «έσπασαν» το Instagram εν μέσω καραντίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης