Με security ο «πόλεμος» για τις ουρές στα υποθηκοφυλακεία

Με security ο «πόλεμος» για τις ουρές στα υποθηκοφυλακεία

Για έναν μήνα η επιτήρηση από άνδρες ασφαλείας των 32 έμμισθων υποθηκοφυλακείων

ypothikofilakeio-oura
Μετά τις ουρές που παρατηρήθηκαν κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας τους το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά στην φύλαξη και επιτήρηση 32 έμμισθων υποθηκοφυλακείων της χώρας για την αποφυγή του συνωστισμού και της διασποράς του κορωνοϊού.

Το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων την Τρίτη 28 Απριλίου ως πρώτο μέτρο επιστροφής στην νέα κανονικότητα συνοδεύτηκε από εικόνες συνωστισμού πολιτών έξω από το έμμισθο υποθηκοφυλακείο Αθηνών στην οδό Αριστοτέλους. Η κατάσταση αυτή οδήγησε στην παρέμβαση αστυνομικών αλλά και δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε συστάσεις ώστε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Την επόμενη μέρα το υπουργείο Δικαιοσύνης υπέγραψε σύμβαση με εταιρεία security για να αναλάβει την φύλαξη και επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός 32 έμμισθων υποθηκοφυλακείων «προς αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κορωνοϊού COVID 19», για διάστημα 1 μήνα. Η φύλαξη και επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός των υπηρεσιών θα γίνεται με 1 φύλακα από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00.

Πρόκειται για τα υποθηκοφυλακεία Αμαλιάδας, Αμαλιάδας (Λεχαινών), Αμαλιάδας (Βάρδας), Άνδρου, Άρτας, Αχαρνών, Ελευσίνας, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Ηρακλείου Κρήτης, Ιωαννίνων, Κατερίνης, Κερατέας, Κηφισίας, Μεγάρων, Μυκόνου, Νάξου, Ναυπλίου, Νεάπολης Λασιθίου Κρήτης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου, Πατρών, Περιστερίου, Πύργου, Σαλαμίνας, Σάμου, Χαλανδρίου, Χαλκίδας, Χανίων Κρήτης, Χίου και των Κτηματολογικών ΓραφείωνΚω –Λέρου (Υποθηκοφυλακείο Νισύρου) και Ρόδου (Υποθηκοφυλακεία Τήλου Χάλκης).

Είχε προηγηθεί στις 24 Απριλίου η υπογραφή αντίστοιχης σύμβασης με εταιρεία security για την επιτήρηση από τις 27 Απριλίου των χώρων εντός και εκτός των άμισθων υποθηκοφυλακείων Νίκαιας, Μαραθώνα, Κορωπίου, Σπάτων, Π. Φαλήρου, Αμαρουσίου, Λάρισας, Κομοτηνής, Βασιλικών Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, καθώς και των έμμισθων υποθηκοφυλακείων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης προς αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα:

«Έσπασε» ο Χαρδαλιάς: Πολύ εύκολα μας κάνουν κριτική, είμαστε εδώ για να φέρουμε αποτέλεσμα

Τραγωδία στην Τουρκία: 31χρονη σκοτώθηκε ενώ έβγαζε selfie για το τέλος της καραντίνας

Αλφόνσο-Αλέξια-Μάρτα: Το ισπανικό ερωτικό «τρίγωνο» που έγινε... σαπουνόπερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης