Το «Ερρίκος Ντυνάν» ξανά στο προεκλογικό παιχνίδι - Πανηγυρίζει ήδη ο Τσίπρας

Το «Ερρίκος Ντυνάν» ξανά στο προεκλογικό παιχνίδι - Πανηγυρίζει ήδη ο Τσίπρας

«Ένα στολίδι για το δημόσιο σύστημα Υγείας επανέρχεται στο ΕΣΥ» έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός - Σύσκεψη στο Μαξίμου με Πολάκη, Φλαμπουράρη, Μεγάλου και Παπαδημητρίου - Βάζουν το Ίδρυμα Ωνάση να το... αγοράσει από την Πειραιώς και να το προσφέρει στο Δημόσιο, ενώ ο διαγωνισμός είχε κηρυχθεί άγονος - Προηγήθηκε σημαντικό φορολογικό ρουσφέτι της κυβέρνησης στο Ίδρυμα Ωνάση

maximou-siskepsi
Νέα προσπάθεια ξεκινά η κυβέρνηση για την αγορά του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» από το Ιδρυμα Ωνάση προκειμένου να δοθεί ως ...προεκλογικό «δώρο» στο Δημόσιο σύστημα υγείας.

Το πρωί της Δευτέρας έγινε σύσκεψη για το »Ντυνάν» στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχαν από κυβερνητικής πλευράς ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης.



Από την πλευρά της Πειραιώς, στην οποία ανήκει το «Ντυνάν», συμμετείχαν στη σύσκεψη ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου, ο επικεφαλής των νομικών υπηρεσιών της τράπεζας και άλλα στελέχη, ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου.

Στη σύσκεψη η διοίκηση της Πειραιώς ενημερώθηκε για την πρόθεση του Ιδρύματος Ωνάση να καταθέσει νέα έγγραφη προσφορά για την αγορά του «Ντυνάν». Κατά πληροφορίες πάντοτε, η πρόταση θα αξιολογηθεί από τους εξωτερικούς συμβούλους της τράπεζας για το «Ντυνάν» και εφόσον κριθεί ότι ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Πειραιώς, θα τεθεί υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας το οποίο και θα αποφασίσει σχετικά.

Δώρο στο Ωνάσειο δια χειρός Τσακαλώτου

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι στις αρχές Μαρτίου ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατέθεσε «νυχτερινή» τροπολογία με την οποία «φωτογράφισε» το Ίδρυμα Ωνάση προκειμένου να το εξαιρέσει από τους φόρους για τα ακίνητά του.

Η σχετική τροπολογία προβλέπει και αναδρομική απαλλαγή από τους ειδικούς φόρους για «ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται αποκλειστικά και αποδεδειγμένα για κοινωφελείς εκπαιδευτικούς, θρησκευτικούς ή πολιτιστικούς σκοπούς» από την 1η Ιανουαρίου 2013.


ΝΔ για «Ερρίκος Ντυνάν»: Η συναλλαγή μπορεί να στοιχειοθετεί και το αδίκημα της απιστίας


Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι κύριοι Τσίπρας και Πολάκης επανήλθαν σήμερα, με το γνωστό τους θράσος, στο θέμα του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Οργάνωσαν σύσκεψη μετά την οποία ο κ. Τσίπρας μίλησε για δήθεν “χαριστικές τροπολογίες” με τις οποίες το Ντυνάν αγοράστηκε από την Τράπεζα Πειραιώς επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Ο κ. Τσίπρας  “ξέχασε”, όμως, ότι το τίμημα τότε ήταν περίπου 120 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα φημολογείται ότι θα πωληθεί στο Ίδρυμα Ωνάσης για ένα μικρό κλάσμα αυτού του ποσού!
Η Νέα Δημοκρατία εφιστά την προσοχή όλων των πλευρών. Αν ισχύουν όσα κυκλοφορούν, ενδέχεται από τη συναλλαγή αυτή να στοιχειοθετείται μεταξύ άλλων και το αδίκημα της απιστίας. Σε κάθε περίπτωση η παράταξή μας δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι σε μία αδιαφανή συναλλαγή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης