Πιτσιλής: Να μη γίνονται κατασχέσεις σε χρέη κάτω των 500 ευρώ

b7d99a62883e956030d6b29c8b9f9f08_XL

Ποιους βάζει στο στόχαστρο η ΑΑΔΕ για κατασχέσεις

Να μην ασκεί ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε βάρος οφειλετών για χρέη κάτω των 500 ευρώ, είναι η τακτική της εφορίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κύριος Γιώργος Πιτσιλής, σε εκδήλωση παρουσίασης της Έκθεσης του Συνηγόρου του Πολίτη όπου καταγγέλλεται σωρεία κρουσμάτων παράνομων κατασχέσεων ακόμα και σε προνοιακά επιδόματα!

Ο κύριος Πιτσιλής απάντησε ότι «από τον Απρίλιο του 2016 εφαρμόζουμε διαδικασία μηνιαίας βαθμολόγησης των υποθέσεων που πρέπει να επιδιώξουμε μέτρα. Ξεκινάμε απ' τα μεγάλα και καταλήγουμε στα μικρότερα. Ποσά κάτω των 500 ευρώ δεν επιδιώκουμε να τα εισπράξουμε μέσω ηλεκτρονικών κατασχέσεων, το κάνουμε περισσότερο με τηλεφωνικές ειδοποιήσεις» όπως τόνισε.

Ο κύριος Πιτσιλής παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2017 έγιναν περίπου 1.643.500 κατασχέσεις σε βάρος περίπου 312.000 οφειλετών, δηλαδή περίπου 5,3 κατασχετήρια σε κάθε οφειλέτη.

Ο αριθμός αυτός όμως θα μειωθεί, μετά από έγγραφο της Α.Α.Δ.Ε. του Δεκεμβρίου 2017,, με την οποία παρασχέθηκαν οδηγίες στις ΔΟΥ να αξιοποιούν το Σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών (Σ.Μ.Τ.Λ. & Λ.Π.) πριν από την επιβολή κατάσχεσης στα χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων, για να μην πέφτουν σε άδειους λογαριασμούς, στους οποίους έχει γίνει ήδη κατάσχεση.

Υποστήριξε δε ότι οι εισπράξεις ληξιπρόθεσμων, με βάση τις επιχειρησιακές στοχεύσεις της ΑΑΔΕ, δεν προέρχονται από μικρές οφειλές. Το 60,3% των εισπράξεων του εννεαμήνου του 2018 προέρχεται από οφειλέτες με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή έναντι παλαιού ληξιπροθέσμου υπολοίπου μεγαλύτερη των 50.000 ευρώ και ποσοστό 55,2% των εισπράξεων έναντι νέου ληξιπροθέσμου υπολοίπου προέρχεται από οφειλέτες με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή έναντι νέου ληξιπροθέσμου υπολοίπου μεγαλύτερη των 50.000 ευρώ. Παρουσίασε ενδεικτικά τα ακόλουθα στοιχεία:


Pinakes_AADE


Ομολόγησε πάντως πως διαπιστώνεται « Έλλειψη ενημέρωσης συνυπεύθυνων και κληρονόμων», αλλά επικαλέστηκε «τεχνικά προβλήματα που συνδέονται με την παλαιότητα δομικών πληροφοριακών συστημάτων της Α.Α.Δ.Ε» τα οποία δήλωσε πως η ΑΑΔΕ είναι έτοιμη να διορθώσει οποιοδήποτε λάθος έχει συμβεί προκειμένου κανείς φορολογούμενος να μην αποστερηθεί το θεμελιώδες δικαίωμά του για έννομη προστασία.

Τρίτον, σχετικά με τις «Κατασχέσεις προνοιακών επιδομάτων, επιδομάτων μητρότητας κλπ» ανέφερε ότι από πέρυσι (με την έκδοση της ΠΟΛ 1146/2017) παρέχονται συγκεκριμένες οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. με σκοπό την ολοσχερή αποδέσμευση του κατατεθέντος ποσού προερχόμενου από την καταβολή προνοιακού ή άλλου «κοινωνικού επιδόματος» ή βοηθήματος, «υπό προϋποθέσεις και ως εκ τούτου εξάντλησε τις δυνατότητες που έχει η Φορολογική Διοίκηση». «Όπερ έστιν μεθερμηνευόμενον» ότι ως έχει ο νόμος και αν τον αλλάξει η Βουλή ώστε να καλύπτει καλύτερα ποια επιδόματα προστατεύονται και ποια όχι τελικά από κατασχέσεις, τα

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Να αγοράσει τσιγάρα για τους εφόρους

O αξιότιμος αυτός κύριος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει , και ας λέει ότι ξέρει δήθεν γράμματα και αριθμούς. Υπογράφει τα επίσημα μηχανογραφικά της εφορίας, αφήνει τους εφόρους και καπνίζουν προκλητικά μέσα στις εφορίες, δίνει δικαίωμα στους κάθε λογής εφόρους να αποτελούν τους κύριους των σημασιών της ζωής των πολιτων- αν δεν θέλει ο κάθε υπαλληλος έφορος ο οποίος πληρώνεται απ την φορολογία δεν μπορεί να ζήσει ο πολίτης - εκδίδει όποτε θέλει τροποποιητικές ενφια και τρενάρονται χρόνια τα συμβόλαια, εισπράτει πρόστιμα 100 ευρώ σε βάρος της νομιμότητας των παλιών κατά προσέγγιση συμβολαίων που δεν χρειαζόνταν τοπογραφικά .... και άλλα. Τώρα μυρίζεται εκλογές και το χερούλι της εεξουσίας και αφού αλιμούργιασε τους πολίτες χρόνια μαζί με τους κυβερνητικούς ομοίους του, βγαίνει και κουγενάρει τους πολίτες - εδώ απ αυτά που λέει το σχόλιο- για τους ψήφους. Να εφοδιάσει τσιγάρα τους εφόρους για να καπνίζουν φανερά μέσα στα δημόσια γραφεία απειλώντας τους πολίτες .

nk

Να τα πάρετε απο τον Καρανικα,τον Ορεστη εξαδελφο του Τσακαλωτου η γυπα η αρπακτικο απο τον Σταθακη με τα 85 ακινητα απο τον Γκομενο της Δουρου απο τον γκομενο της Σβιγγου απο αυτην την κακιασμενη την καινουργια υπουργο στην Θεσσαλονικη που θελει 30000 να βαψει ενα κτιριο,απο τον αθλιο Παπαδημουλη με τις εκατονταδες χιλίαδες ευρω σε ξενες τραπεζες απο τα γεμιστα της Φωτιου απο ολους τους διορισμενους τεμπεληδες του Συριζα απο εκει να τα παρετε

Το μαλί της γριάς, οι Καστανάδες της Ομόνοιας, οι Κουλουρτζήδες ... εκεί είναι τα λεφτά !!

Το ρεζιλίκι σας που κυνηγάτε καρκινοπαθείς δεν έχει όρια ... τους Χριστοφοράκους τους έχετε στα ώπα ώπα !!!

Godjilakis

Εσύ κάνεις μόνο για προθυπουργο , πας χαμένος λεβέντη μου

Ε ψιτ...

Τους στόχους στην άσε τους βάζει η κυβέρνηση. Και η Βουλή επίσης, στην οποία δίνει λόγω η ανεξάρτητη αρχή. Αν αυτές της ζητήσουν λιγότερα, θα κάνει λιγότερα. Αν της πουν φέρε κι άλλα, θα κάνει και άλλα... Το 2015 ήταν ΓΓΔΕ Σαββαίδου, τώρα είναι ΑΑΔΕ ΠΙΤΣΙΛΗΣ, πάντα όμως ήταν ΣΥΡΙΖΑ

takis

αντε ρε τσιρακι,λαμογιο,δημοσιε τεμπελη

Τα χρυσά δόντια να ΞΕΡΙΖΩΣΕΤΕ, για τα χρέη των Χριστοφοράκων !!

Δεν χρωστούν οι νεοέλληνες, μετά από οκτώ (8) χρόνια ΔΗΜΕΥΣΕΩΝ και ΦΟΡΟΕΞΟΝΤΩΣΗΣ !! Οι φίλοι σας οι Χριστοφοράκοι χρωστάνε!! Από αυτούς να τα πάρετε !! Γιατί κυνηγάτε τον κόσμο ;; Σύντομα, θα σας κυνηγήσει κι αυτός !!

Η ΑΑΔΕ δειχνει τον ανθρωπισμο της

θα γινονται κατασχεσεις μονο απο 500 ευρω και πανω

ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ

Σας πήραν χαμπάρι ρεεεε...

Je

καλος ανθρωπος ο κυρ πιτς

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Used_car-1000

Ιδιαίτερα δύσκολη -έως σχεδόν αδύνατη- θα είναι η εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, μετά και το… πογκρόμ εισαγωγών όλων των… σαράβαλων που δεν ήθελε η Ευρώπη στη χώρα μας.

moodys2

Νωρίτερα, με έκθεσή του, οι οίκος είχε φροντίσει να στείλει μήνυμα πως τα επίμονα «αγκάθια» της ελληνικής οικονομίας, από τις χαμηλές επενδύσεις και τις αρνητικές δημογραφικές τάσεις έως τους κινδύνους του τραπεζικού τομέα και το υπέρογκο χρέος, δεν αφήνουν προς το παρόν περιθώρια για σημαντικές αλλαγές στο αξιόχρεο

6