Μήνυμα Μέρκελ προς πάσα κατεύθυνση: Η ευρωζώνη πρέπει να μείνει ενωμένη

Μήνυμα Μέρκελ προς πάσα κατεύθυνση: Η ευρωζώνη πρέπει να μείνει ενωμένη

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι δεν πιστεύει σε Ευρώπη δύο ταχυτήτων και ότι όλα τα μέλη πρέπει να κάνουν όσα έχουν συμφωνήσει

Η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενιαία, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ
, καλώντας ταυτόχρονα τα κράτη μέλη του ενιαίου νομίσματος να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους. Οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου έγιναν μία ημέρα μετά τις αναφορές του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, απενέφερε στην επικαιρότητα το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας πως «κούρεμα του χρέους θα γίνει μόνο εκτός ευρωζώνης».

«Για εμένα, δεν υπάρχει θέμα δύο ταχυτήτων εντός της ευρωζώνης», τόνισε η Μέρκελ. «Η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενιαία. Και αυτό που συμφωνήσαμε πρέπει να γίνει από κοινού, από όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης», επέμεινε η καγκελάριος, εκ νέου υποψήφια των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για το αξίωμα στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε χθες Τετάρτη ότι εάν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της οικονομίας της θα όφειλε να φύγει από την ευρωζώνη.

«Η πίεση στους Έλληνες για να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστεί ώστε (η ελληνική οικονομία) να γίνει ανταγωνιστική, σε διαφορετική περίπτωση (η χώρα) δεν μπορεί να μείνει στη νομισματική ένωση», υποστήριξε ο Σόιμπλε μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

ΣΧΟΛΙΑ (71)

Αγύριγο κεφάλι

Η ...Δραχμή ΔΕΝ είναι το ..."φάρμακο"!..Μακάρι να ήταν έτσι! Είναι κάτι ΒΑΘΥΤΕΡΟ και άκρως πονεμένο, αφού έχει να κάνει με την ΑΥΤΟ-κριτική μας. (Το πιό δύσκ/ολο έργο).___________ Ιδού λοιπόν:1. Με την δραχμή μήπως, θα σταματήσει ποτέ ένα από τα ...εθνικά μας "σπορ" ήτοι η πολυνομία και η ΚΑΚΟ-νομία, που εμποδίζουν τις επενδύσεις; 2. Θα σταματήσουν οι συνδικαλιστές- κομματάρχες να ΜΗΝ πηγαίνουν στην δουλειά τους και να πληρώνονται κανονικά; 3.Θα σταματήσουν μήπως ποτέ οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες να κάνουν δουλειές με το Δημόσιο και ταυτόχρονα να το φεσώνουν; 4. Θα καταπολεμηθεί ποτέ η φοροδιαφυγή (άμα σας κόψει απόδειξη υδραυλικός, εγώ να γίνω αστροναύτης του ...Πλούτωνα), και η μαύρη εργασία; 5. Θα παύσει ποτέ η διαφθορά στην Δημόσια Διοίκηση και το με που μπαίνεις μέσα στα Γραφεία σου, να σε βλέπουν σαν ΕΧΘΡΟ; 6. Θα γίνονται ποτέ οι προσλήψεις ΟΛΕΣ με πραγματική αξιοκρατία;7. Η Δικαιοσύνη θα απονέμεται πιό γρήγορα;8. Θα ΠΑΥΣΟΥΝ κάποτε ορισμένοι Δικαστές και Αστυνομικοί να ΑΔΙΚΟΥΝ τον πολίτη με ενέργειες και κρίσεις αλληλο-"ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ" του σιναφιού τους; ______________Όχι! ΠΟΤΕ δεν θα γίνουν αυτά! Ούτε η Ελλάδα ...ΚΡΑΤΟΣ!.. Θα παραμείνει εις τους αιώνας απλώς ένα ...ΕΘΝΟΣ!.. (Δεν μας φταίει ΚΑΝΕΙΣ άλλος, πλην από τους ...ΕΑΥΤΟΥΣ μας!..).

kyriakos

Κοίτα Αγγέλα . Σας έχουμε ανάγκη και το ξέρετε. Θα μου πεις: ποιός φταίει; Θα σου πω: εμείς πιο πολύ από σας. Θα μου πεις: γιατί δεν γίνεστε καλύτεροι; Θα σου πω: είμαστε αυτοί που είμαστε. Το ποιός είναι καλος, είναι θέμα οπτικής γωνίας. Αν μου πεις να πάω στο διάολο, θα σου πώ: είμαι τόσο μουρλοκομειο που μπορεί να πάω. Αν μου πεις, τραβα, ίσως και να τραβήξω. Αν πάω, θα χάσω. Εσύ όμως θα χάσεις περισσότερα. Θα είσαι καταραμένη εσύ κι ο λαός σου για αλλά 200 χρόνια. Δε θα μπορέσετε να πετάξετε από πάνω σας τη ρετσινια του βάρβαρου. Οπότε, εμείς καταυλισμό κι εσείς καταραμένοι για πάντα. Εκτός κι αν θέλετε να πάτε να πηδηχτειτε εκτός ευρώ, να δει χαρά ο πλανήτης.

Κ

Όταν βγάλει η Ελλάδα ένά Μπάχ, ένα Μπετόβεν, ένα Μπράμς, ένα Χέγκελ, ένά Καντ, έναν Τσβάιχ ένα Νίτσε ένα Γκαίτε, ένα Σίλερ τότε να μιλάς. Ως τότε εσύ είσαι ο βάρβαρος

Αγύριγο κεφάλι

Η ΧΑΜΗΛΗ κατανάλωση επιτυγχάνεται με μικρό ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ εισόδημα των Πολιτών. Ήτοι με ΣΚΛΗΡΑ φορολογικά μέτρα και ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ απόλυτα μέσω Τραπεζών, της κίνησης των Κεφαλαίων, ώστε να ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ η μεγάλη ΖΗΤΗΣΗ αγαθών που ευνοεί τις ΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΕΣ τάσεις. Θέλει η Γερμανία το ΕΥΡΩ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ Νόμισμα, άλλως Νόμισμα - "Καταφύγιο", όπως είναι το Δολάριο και ο Χρυσός. Δηλαδή ΜΕ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ ΑΞΙΑ (ιδία προς τα κάτω. Εξαιρουμένης μίας ΑΣΗΜΑΝΤΗΣ αυξομείωσης ενίοτε) μέσα στον Χρόνο. ΔΕΝ έχει πρόβλημα η Γερμανία διότι είναι ΑΚΡΩΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ Χώρα και ως εκ τούτου ΔΕΝ κινδυνεύουν οι Τράπεζες τους από μαρασμό λόγω έλλειψης ΔΑΝΕΙΩΝ προς επιχειρήσεις λόγω χαμηλής κατανάλωσης. Διότι οι επιχειρηματίες ΕΚΕΙ αντικαθιστούν την έλλειψη εγχώριας ΖΗΤΗΣΗΣ αγαθών από την ΥΠΕΡ-ΠΛΟΥΣΙΑ ΖΗΤΗΣΗ τούτων ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!..

Αγύριγο κεφάλι

Ο Γερμανία ΕΠΙΘΥΜΕΙ χαμηλή κατανάλωση ΜΕΣΑ στην Ευρωζώνη, προκειμένου με την ΧΑΜΗΛΗ ΖΗΤΗΣΗ αγαθών να ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ οι τάσεις ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ και διολίσθησης του Ευρώ, γιατί θέλει (ΤΕΧΝΙΤΑ) ΕΥΡΩ ανταγωνιστικό ως προς το δολάριο, ήτοι να είναι όπως εκείνο Νόμισμα ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ. Γι αυτό και ο Σόιμπλε (και ο κάθε ...Γερμανός "Σόιμπλε") τους έχει ψοφήσει στην ΠΕΙΝΑ και τους συμπατριώτες του Γερμανούς, οι οποίοι τηρουμένων των αναλογιών και με δεδομένο ότι η Γερμανία είναι ΕΝΑΣ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ και αξιοπίστων παραγομένων προϊόντων, έπρεπε (οι Γερμανοί) να τρώνε με ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ σήμερα! ΟΛΟΙ τους! (Γι αυτό τα κάνει αυτά. Αυτό είναι το ΜΥΣΤΙΚΟ του!..). Είναι όμως ΛΑΘΟΣ. Διότι φέρνει ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ. Οι Τράπεζες -κυρίως των άλλων κρατών της Ευρωζώνης- είναι να δανείζουν. Και κυρίως επιχειρηματικά ΔΑΝΕΙΑ. Με χαμηλή ΖΗΤΗΣΗ όμως, ιδίως οι ΜΗ εξαγωγικές Χώρες, που ΔΕΝ έχουν ανταγωνιστικά παραγόμενα προϊόντα, ΠΩΣ; Θα περιέλθουν σε ...μαρασμό ΚΑΙ οι Τράπεζες τους!.. ('Ολά είναι ένας ΚΥΚΛΟΣ. Μία αλυσίδα με κρίκους. Σπάει ο ένας ...πάει και η ...αλυσίδα!..).

kyriakos

Κοίτα Αγκελα. Σας έχουμε ανάγκη και το ξέρετε. Θα μου πεις: ποιός φταίει; Θα σου πω: εμείς πιο πολύ από σας. Θα μου πεις: γιατί δεν γίνεστε καλύτεροι; Θα σου πω: είμαστε αυτοί που είμαστε. Το ποιός είναι καλος, είναι θέμα οπτικής γωνίας. Αν μου πεις να πάω στο διάολο, θα σου πώ: είμαι τόσο μουρλοκομειο που μπορεί να πάω. Αν μου πεις, τραβα, ίσως και να τραβήξω. Αν πάω, θα χάσω. Εσύ όμως θα χάσεις περισσότερα. Θα είσαι καταραμένη εσύ κι ο λαός σου για αλλά 200 χρόνια. Δε θα μπορέσετε να πετάξετε από πάνω σας τη ρετσινια του βάρβαρου. Οπότε, εμείς καταυλισμό κι εσείς καταραμένοι για πάντα. Εκτός κι αν θέλετε να πάτε να γαμηθειτε εκτός ευρώ, να δει χαρά ο πλανήτης.

γερμανικό τσάμικο...

Ο Σόιμπλε μια πονηρή Αλεπού, θέλει μόνο και μόνο μια Ευρώπη και Ευρώ που να αγιάζει καθημερινά τον πλούτο της Γερμανίας. Έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της παραγωγής και εξαγωγής μιας υψηλής ποιότητας λαμαρίνα. Θέλει μια ΕΕ που να την τροφοδοτεί με γυαλιστερή, φανταχτερη λαμαρίνα, να την αρμέγει σταθερά και ήπια, σταγώνα, σταγώνα μέχρι πλήρους εξασθένησή της. Μια λαμαρίνα με ψεύτικα πιστοποιητικά περιβαντολογικής ρύπανσης, που σε λίγα χρόνια θα κατακλείσει την ΕΕ με παληοσίδερα. Ναι μεν συσσωρεύει υπέρμετρα το χρήμα της ΕΕ, δεν επενδύει όμως φράγκο στην ΕΕ, πράγμα το οποίο μόνο ως ανήθικη πολιτική πράξη μπορεί να χαρακτηρισθεί. Στην ουσία εγκληματεί κατά της ΕΕ. Αλλά ο Σόιμπλε είναι σήμερα πλέον ο ίδιος η ΕΕ. Ο αδιαφιλονίκητος Φύρερ αυτής. Ώσπου να κερδίσει τις εκλογές, πρέπει η ΕΕ να μάθει, να χορεύει γερμανικό τσάμικο.

Κώστας

Ρε παιδια η Μερκελ φταιει;ή οτι οι βουλευτικοι μισθοι ειναι στα υψη,οι βουλευτικες συνεταξεις,οι εργατοπατερες κλπ; Μολις απαλλαγουμε απο το κομματι του αχρηστου δημοσιου(γιατι υπαρχει κ το χρησιμο,δεν ειναι ολοι κηφηνες),μολις φτιαξουμε το φορολογικο κλπ ισως δουμε φως. Η απορια μου ειναι αλλη:γιατι δεν ξεσηκωνομαστε;δε μιλαω για πολεμο. Μιλαω για διαμαρτυριες αναξαρτητες απο συνδικατα. Οπως οι τοτε αγανακτησμενοι..δηλαδη μακαρι να μας ψεκαζουν γιατι μονο τοτε θα δικιολογουσα τον ληθαργο.

kyriakos

Κανείς δεν είπε ότι φταίνε μόνο αυτοί. Εμείς φταίμε περισσότερο. ΠΟΛΥ περισσότερο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όταν βλέπουν τον άλλο κάτω τον κλωτσανε στο κεφάλι. Εάν έχεις ζήσει στη βόρεια Ευρώπη το έχεις δεί αυτό. Είναι οι ψυχές τους έτσι. Σκοτεινές και μεσαιωνικές. Ψαξε την ιστορία τους και θα δεις. Οι Ρωμαίοι τους θεωρούσαν απολίτιστους των δασών. Πότε έκαναν κάτι της προκοπής;

Στρουντελ

Μανταμιτσα, κανε ενα δημοψηφισμα να δεις εαν σε θελουμε. Τολμάς ??? Το ξερεις οτι θα παρεις τα παπουτσια στο χερι.

Άγκελα Μ

κάντο εσύ καλύτερα που έχεις κι εμπειρία από Δημοψηφίσματα. Χαχαχαχαχαα

Τολης

...ΕΓΚΟ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΑ ,ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

Γιώργος

Θέλετε να βγείτε από το ευρώ αλλά δεν γουστάρετε τον Σόιμπλε που θέλει να σας βγάλει. Επίσης δεν θέλετε τη Μέρκελ που θέλει να σας κρατήσει. Σας φταίνε όλοι εκτός από τα 1700 του μέσου μισθού της ΔΕΗ. Δεν θέλετε τους Ευρωπαίους που σας πληρώνουν τις συντάξεις , αλλά γουστάρετε τους Βρεττανούς που σας σιχαίνονται και έκαναν το brexit , κατ ομολογία τους, για να μην πληρώνουν τους τεμπέληδες του Νότου! Και πού δεν κρύβονται να σας δείξουν πόσο φιλότουρκοι είναι. Σας αρέσει ο Πούτιν αλλά και οι Βρεττανοί που είναι οι χειρότεροι εχθροί του. Είστε εχθροί του νεοφιλελευθερισμού και κοροϊδεύετε τους νεοφιλελέ αλλά σας αρέσει ο Τράμπ που έχει κυβέρνηση επιχειρηματιών! Σας αρέσουν η Αμερική και η Βρεττανία που βομβάρδισαν τη Γιουγκοσλαβία αλλά όχι η Γερμανία που το απέφυγε. Είστε πατριώτες που ψηφίζουν κόμματα που ανοίγουν τα σύνορα. Είστε αντιμνημονιακοί που στηρίζουν κόμματα που ψηφίζουν μνημόνια. Μία ερώτηση έχω : έχετε συνειδητοποιήσει πόσο γελοίοι είστε;

Dilinger

Σιγουρα λιγοτερο γελοιοι απο τους κομπραδορους συνεργατες των γερμανων, απ ανεκαθεν. Ξερεις εσυ.

Τελικά

Υπάρχει και κάποιος που βλέπει πέρα απο τη μύτη του . ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ

Μάρθα

Η καλυτερη αναλυση, με καλυψες πλήρως.

Common sense

@Γιωργος. Με μικρη καθυστερηση, και ενω δεν συνηθιζω να ανοιγω διαλογο, προκειμενου να αποφυγω το διαδικτυακο bullying, θελω να σε συγχαρω για το ισως καλυτερο σχολιο που εχω διαβασει εδω, και το οποιο συμπυκνωνει τις εγγενεις αντιφασεις του εθνικολαικισμου και των επικινδυνων εθνικολαικιστων που μας κυβερνουν καλλιεργωντας συστηματικα εναν στειρο αντι-ευρωπαισμο. Λες και εχουν μεινει πια πολλες σταθερες στον κοσμο μας περα απο την ΕΕ, λες και εχουμε την πολυτελεια να προκαλεσουμε μεγαλυτερη αβεβαιοτητα και ανασφαλεια στη χωρα μας απο οση ηδη υπαρχει...

agos

Kαλημερα.. Οταν η Αμερικη και η Αγγλια βομβαρδισαν την Γιουγκοσλαβια, επικεφαλεις ηταν "αλλες ταξεις πραγματων", ενω στην Γερμανια παραμενει η ιδια. Και εκει βρισκεται ολο το μυστικο. Δειχνεις αρκετα εξυπνος, οποτε ειμαι σιγουρος οτι καταλαβες.

Λακεδαιμονας

Ρε φιλε δεν τα ειχα καταλαβει ολα αυτα τοσα χρονια.Ουτε ειχα καταλαβει ποσο γελοιος ειμαι σαν Ελληνας.Να σε εχει ο θεος καλα που βρεθηκες εσυ να μας ανοιξεις τα ματια.Να σε χαιρονται οι ανθρωποι που αγαπας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης