Μπάχαλο με τις πληρωμές με πλαστικό χρήμα

Μπάχαλο με τις πληρωμές με πλαστικό χρήμα

Κάποιοι απειλούνται με πρόστιμα φόρου 22%, ωστόσο κανείς δεν τους έχει ενημερώσει επισήμως και υπεύθυνα τι να αγοράζουν με κάρτες και τι να κάνουν τις χάρτινες αποδείξεις

«Στα τυφλά» κάνουν αγορές με κάρτες ή χωρίς οι φορολογούμενοι εδώ και 5 μέρες καθώς ακόμα το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδώσει οδηγίες για το τι τελικά θα ισχύσει από φέτος με το «πλαστικό χρήμα».
 
Παρότι το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο προετοίμαζε επί 1,5 χρόνο η κυβέρνηση (ήδη από το καλοκαίρι του 2015) ψηφίστηκε τελικά πριν μισό από μήνα, το μόνο που είναι βέβαιον είναι ότι κάποιος κόσμος απειλείται με πρόστιμα φόρου 22%, αλλά χωρίς κανείς να τους ενημερώσει επισήμως και υπεύθυνα τι να αγοράζουν με κάρτες και τι να κάνουν τις χάρτινες αποδείξεις.
 
Στο υπουργείο Οικονομικών άλλοι εμφανίζονται αισιόδοξοι πως ενδεχομένως και σήμερα ή αύριο να εκδοθούν οι οδηγίες που χρειάζονται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, άλλοι όμως εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να φύγει ο Γενάρης χωρίς ακόμα να έχει αποσαφηνιστεί πλήρως το νέο πλαίσιο!
 
Με τα ως τώρα δεδομένα πάντως:
 
1.Δεν είναι ακόμα και τώρα σίγουρο εάν θα μετράνε (ή μέχρι ποιο ύψος ενδεχομένως) οι αγορές που γίνονται με κάρτες από σούπερ-μάρκετ, βενζινάδικα κλπ για το «κτίσιμο» του αφορολογήτου ορίου. Παρά τις σχετικές εξαγγελίες, οι κατηγορίες δαπανών με πλαστικό χρήμα αφέθηκαν από το νομοθέτη στην έκδοση εγκυκλίων που ακόμα δεν έχουν υπογραφεί.

2.Δεν είναι βέβαιο πότε θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία (και χωρίς λάθη) η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα καταχωρίζεται κάθε πληρωμή μέσω τραπέζης, στο ΑΦΜ του φορολογουμένου που την έκανε. Χωρίς αυτήν δεν μπορούν και οι πολίτες να πληροφορούνται από το ίντερνετ εάν οι αγορές με κάρτες που έχουν κάνει «πιάνουν τόπο» ή... πάνε στον βρόντο, ως προς την υποχρέωση που έχουν από 1.1.2017 να δαπανήσουν τουλάχιστον το 10% του φορολογητέου (πραγματικού ή τεκμαρτού) εισοδήματός τους με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών.

3.Δεν έχει επεκταθεί ακόμα το σύστημα αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών στις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα πολλές δαπάνες να γίνονται αναγκαστικά με μετρητά. Ακόμα και επιχειρήσεις που διαθέτουν τέτοια μηχανήματα (συσκευές POS) αρνούνται να κάνουν συναλλαγές με συγκεκριμένες κάρτες, λόγω υψηλών προμηθειών που αυτές επιβάλλουν. Με άλλα λόγια, οι κάτοχοι τέτοιων καρτών αναγκάζονται να πληρώνουν με μετρητά, που δεν θα προσμετρηθούν ποτέ από την εφορία.

4.Δεν απαλλάσσονται ακόμη από την «χαρτούρα» και την «αγγαρεία» διαφύλαξης των χάρτινων αποδείξεων οι καταναλωτές. Παρότι ο νόμος δεν επαναφέρει την υποχρέωση που ίσχυε γενικά για όλους ως το 2014 να μαζεύουν αποδείξεις, η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών κυρία Κατερίνα Παπανάτσιου έχει καλέσει(μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης) τους πολίτες να τις φυλάνε «καλού-κακού» γιατί ... μπορεί να γίνουν και λάθη. Ίσως δηλαδή και να μην σταθεί αρκετό, αν υπάρξουν λάθη στην επεξεργασία των στοιχείων από τις  τράπεζες, να επικαλεστεί κανείς τι πλήρωσε με βάση τους μηνιαίους λογαριασμούς που του αποστέλλονται, αλλά να πρέπει να προσκομίσει και τη χάρτινη ταμειακή απόδειξη!

5.Δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα ισχύσει για δαπάνες που κάνουν σύζυγοι. Αν έχουν κοινή κάρτα, οι τράπεζες βλέπουν το ΑΦΜ του βασικού κατόχου. Έτσι δεν θα εμφανίζονται δαπάνες στο ΑΦΜ του άλλου συζύγου. Άρα ίσως αναγκαστούν πολλοί να σπεύσουν να βγάλουν ξεχωριστές κάρτες ή να ανοίξουν ξεχωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς (που δεν είναι εύκολο με τα capital controls) για να αποφύγουν να πληρώσουν φοροπρόστιμα για δαπάνες που δεν έκαναν με δικά τους λεφτά. Επιπλέον, εάν ο ένας μόνον σύζυγος κάνει όλες τις αγορές ή έχει πραγματικό εισόδημα, ο άλλος δεν θα μπορεί να εμφανίσει δαπάνες. Ειδικά σύζυγοι που δεν έχουν πραγματικό εισόδημα αλλά μόνον τεκμαρτό, όπως το υπολογίζει  πλασματικά η εφορία (πχ 2.500 ατομικό εισόδημα για όλους, 4.000 ευρώ για τυχόν ακίνητα στο όνομά του, 2.500 ευρώ για το αυτοκίνητο κλπ) απειλούνται και αυτοί με πρόστιμα.

Με βάση το γράμμα του νόμου που ψηφίστηκε προ δεκαπενθημέρου, δεν προβλέπεται ο όρος «οικογενειακές δαπάνες» όπως ίσχυε παλαιότερα όταν όλες αναγράφονταν στον κωδικό 049 του εντύπου Ε1 και, στη συνέχεια, επιμερίζονταν από την εφορία αναλογικά στον κάθε σύζυγο, ανάλογα με το φορολογητέο εισόδημά του. Αντιθέτως, προκύπτει ότι κάθε σύζυγος καλύπτει το 10% του ατομικού του εισοδήματος με τις αγορές που κάνει ο ίδιος (ανά ΑΦΜ).
 
6.Δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι δεν θα έχουν τελικά υποχρέωση να ξοδεύουν με κάρτες.

Ο νόμος εξαιρεί μόνον κρατικούς υπαλλήλους που εργάζονται στο εξωτερικό και έγκλειστους σε ιδρύματα και φυλακές. Δεν προβλέπει τίποτε για κατοίκους σε απομακρυσμένα χωριά, στρατευμένους κλπ. Αυτά επαφίονται στις υπουργικές αποφάσεις που δεν έχουν εκδοθεί.

Την τελευταία στιγμή μόλις, δύο ώρες πριν ψηφιστεί ο νέος νόμος, εξαιρέθηκαν και ανάπηροι άνω του 80% (όχι δηλαδή και όσοι έχουν αναπηρία 50%-80%) καθώς και υπερήλικες άνω των 70 ετών.

Αυτό φαντάζει καταρχήν θετικό, γιατί διαφορετικά άτομα με προβλήματα υγείας και όρασης, ίσως πέσουν θύματα απάτης εάν τους υποκλέψουν το ΡΙΝ τους ή πληρώσουν με κάρτες για ποσά με πιο πολλά μηδενικά από όσα θα έπρεπε στο τέλος.

Παρόλα αυτά, ο νόμος λέει πως από τους ανθρώπους αυτούς «απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων» για να καλύψουν το 10% που δεν δαπάνησαν με κάρτες.

Ενώ δηλαδή η υποχρέωση να μαζεύουν αποδείξεις έχει νομικά καταργηθεί για όλους εδώ και 2 χρόνια, αντί η κυβέρνηση να τους εξαιρέσει δηλαδή πλήρως από τέτοιες «αγκαρεία» υποχρέωση, ο νόμος  αναγκάζει ακόμα και ανθρώπους που είναι υπερήλικες πχ 90 ή 100 ετών και κατάκοιτοι με αναπηρία 81%-100% (!) να «τσακώνονται» για να μαζεύουν αποδείξεις (πχ από γιατρούς, ηλεκτρολόγους, νοσηλευτές ή όποιον τους εξυπηρετεί κάνοντας τα ψώνια αντί για τους ίδιους), να υπολογίζουν τι χρειάζονται και να τα «προσκομίζουν» κιόλας (και όχι απλώς «εάν χρειαστεί») στην εφορία! Και όλα αυτά, ακόμα για τα τεκμαρτά (πλασματικά) εισοδήματα που στην πραγματικότητα δεν έχουν...​

ΣΧΟΛΙΑ (50)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΒΡΕΕΕΕΕ!!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας σκεφτούν για λίγο οι πλέον Ανθέλληνες κυβερνώντες και τους Ελληνες ..και ας ενημερώσουν ακριβώς και με απλά λόγια τι θα ισχύει με τις ρημαδοκάρτες...!Τουλάχιστον να προλάβουμε να χωρίσουμε(!) κιόλας αν είναι να μην θεωρείται έξοδο το.. οικογενειακό έξοδο και "φάμε" φόρους και προστίματα!!

Αύριο πάλι

73 και 88. QRT

Όχι χαρτονομίσματα, μόνον κότες και πατάτες

Αν πάψουν να διακινούνται τα κοτόπουλα και οι πατάτες με τη σημερινή τους μορφή και θεσμοθετηθούν υποχρεωτικά τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, τότε η κάθε κυβέρνηση θα δύναται να αφανίσει την περιουσία οποιουδήποτε πολίτη, αφαιρώντας το χωρίς αντίκρυσμα χρήμα από τον προσωπικό του λογαριασμό, με τη νομιμοφανή δικαιολογία του γενικού συμφέροντος. Αλλά και αν υποθέσουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ να χρησιμοποιήσει αυτά τα μέσα για να επιβληθεί στο λαό, θα έχει καταφέρει να στρώσει το έδαφος για τις μελλοντικές κυβερνήσεις που ενδέχεται να μην είναι δημοκρατικές, έτσι ώστε να έχουν στα χέρια τους ό,τι χρειάζονται για να επιβληθούν στον κατά τα άλλα κυρίαρχο λαό.

Προφανώς

πρόκειται για ένα εκ των γλοιωδών παρασίτων, βδέλλας, μύκητα κλπ τα οποία απαρτίζουν το τραπεζοχρηματοπιστωτικό σύστημα. Βγάλε το καλώδιο από την πρίζα και νάνι με ανοικτές κουρτίνες. Ούτε βιολί ούτε κοκό επειδή θα κάνουν μάτι οι γείτονες.

Όχι στους ταμίες των καταστημάτων

Ο πολίτης μπορεί να θέλει να κρατήσει την αγορά διαφόρων προϊόντων (πολιτικών εφημερίδων, βιβλίων, προσωπικών αντικειμένων κ.λ.π.) κρυφή από οποιονδήποτε. Το δικαίωμα αυτό πως θα προστατευθεί από τον ταμία και τους υπαλλήλους των καταστημάτων που τα καταγράφουν όλα; Στην 3η παράγραφο του ίδιου άρθρου αναφέρεται ότι η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Όμως, η χρήση ανθρώπων στα καταστήματα για τις συναλλαγές προσβάλλει βάναυσα το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας. Ο χρήστης των καταστημάτων εντοπίζεται με μεγάλη ευκολία από το κράτος το οποίο με αυτές τις χειροπέδες, ελέγχει κάθε του κίνηση.

Καταργήστε μπαλκόνια και παράθυρα

Στην παρ. 1 του άρθρου 2 του Συντάγματος ορίζεται ότι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας. Μάς παρακολουθούν οι γείτονες μας από τις μπαλκονόπορτες, ορισμένοι δε βγαίνουν και στο μπαλκόνι για να μας παρακολουθούν καλύτερα. Ο ασφυκτικός έλεγχος της προσωπικής και κοινωνικής ζωής των πολιτών, καθιστά τις ρυθμίσεις των μπαλκονοπορτών αντίθετες και με αυτό το μη αναθεωρήσιμο άρθρο του Συντάγματος.

@

"προσκρούει καταφανώς στο πρώτο άρθρο του Συντάγματος, ως απόλυτα αντιδημοκρατική ρύθμιση". Με την δική σας συλλογιστική θα έπρεπε να καταργηθούν ένα σωρό άρθρα του Συντάγματος και ένα σωρό Νόμοι. Να καταργήσουμε την Αστυνομία, τις πεζές περιπολίες (διότι οι "μπάτσοι" καταγράφουν και φακελώνουν τον απλό πολίτη), να καταργήσουμε τις συλλήψεις κακοποιών, να καταργήσουμε τις φυλακές (παραβιάζονται συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα ληστών, βιαστών, δολοφόνων), να καταργήσουμε τις αστυνομικές ταυτότητες (συνιστούν φακέλωμα του λαού και του εργαζόμενου), να καταργήσουμε το χαρτί και το στυλό (είναι εργαλεία του σατανά και του αντίκοστα για να φακελώνονται οι πολίτες), να καταργήσουμε τις διευθύνσεις και τους αριθμούς στους δρόμους και και και

Όχι χαρτονομίσματα, μόνον κότες, μήλα, κρεμμύδια

Με την συλλογιστική ορισμένων τα χαρτονομίσματα (και τα κέρματα) είναι έργο του Αντίχριστου (του Αντικώστα, του Αντινίκου κα) και έργο σκοτεινών δυνάμεων που θέλουν να εξουσιάσουν τον απλό (ο μη απλός αλήθεια ποιος είναι;) πολίτη, να τον ελέγχουν, να τον καταγράφουν κλπ κλπ. Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους: Για το γεγονός ότι αποτυγχάνετε στα τεστ νοημοσύνης και στα ψυχιατρικά τεστ ΔΕΝ φταίνε οι σκοτεινές δυνάμεις. Το αντίθετο συμβαίνει: Επειδή έχετε αυτά τα κουσούρια βλέπετε σκοτεινές δυνάμεις.

POS και Συριζο...κουραφέξαλα!

Είπα να μην βρίσω και είναι και άγιες ημέρες, αλλά δεν με αφήνουν στη ησυχία μου.Έρχονται σε λίγες μέρες να επιβάλλον με νόμο τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ουσιαστικά διευρύνοντας τα κάπιταλ κοντρόλ και την εξαφάνιση του χρήματος από την αγορά, αλλά όπως τελικά αποδεικνύετε όλα γίνονται για την προώθηση της αχρήματης κοινωνίας και καμία σχέση δεν έχουν με την πάταξη της φοροδιαφυγής.Κεφάλαιο πρώτο : Τα POS δεν μπορεί κανείς να σε υποχρεώσει να είναι συνδεδεμένα με ελληνικές τράπεζες. Ακόμα και τα τσουχτερά πρόστιμα που έπεσαν μετά τις αποκαλύψεις μας πέρυσι το καλοκαίρι, σήμερα βρίσκονται στα συρτάρια των εφοριών, αφού σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία οι τράπεζες είναι ευρωπαϊκές και όχι ελληνικές, άρα μπορούν να τηρούν λογαριασμούς σε όποια χώρα της Ε..Ε επιθυμούν.Κεφάλαιο δεύτερο: Σήμερα αποκαλύπτεται μέχρι και από τον Τύπο (αρχικά το είχε αναφέρει και παλαιότερα το φιλόξενο Πρώτο Θέμα) ότι δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσου αυτόματου ελέγχου των συναλλαγών.Δηλαδή αν ο καταστηματάρχης σου χρεώσει την κάρτα και δεν σου κόψει ταυτόχρονα απόδειξη στη ταμειακή, τότε η εφορία δεν λαμβάνει το ΦΠΑ που εσύ ως πελάτης έχεις χρεωθεί και πληρώσει κανονικά. Και αυτό γιατί δεν είναι υποχρεωτική και ούτε είναι τεχνικά εφικτή η τετραγωνική σύνδεση : - ΡΟS - Ταμειακής Μηχανής - ΤΑΧΙS - Λογαριασμού πελάτη

Devil's Advocate

Αίφνης μας προέκυψε η ιστορία με τις πιστωτικές κάρτες και το πλαστικό χρήμα που θα μας σώσει σαν έθνος, σαν οικονομία, και θα μας βγάλει από την κρίση. Πάνω κάτω οι υποστηρικτές της ιδέας ισχυρίζονται πως εφόσον όλοι θα πληρώνουν με κάρτες τότε θα εκλείψει η φοροδιαφυγή, το κράτος (ο μεγάλος μας αδελφός) θα γνωρίζει τις καταναλωτικές μας δαπάνες, άρα κανείς δεν θα μπορεί να ξοδεύει το μαύρο του χρήμα στην αγορά (και αυτό λένε είναι καλό), και οι έμποροι θα είναι αναγκασμένοι να κόβουν παραστατικά, οπότε θα αυξηθούν τα έσοδα στα δημόσια ταμεία. Τόσο απλά και εύκολα. Μία απλή λύση, βρε αδελφέ, ένα τσικλιντάν και τέλος η φοροδιαφυγή. Και ποιος είναι ο πατέρας της ιδέας; Τα λαχανάκια Βρυξελλών των 8000 ευρώ το μήνα;Κατ' αρχάς, δεν βρίσκω γιατί η συνεννόηση που γινόταν επί αιώνες -και συμβαίνει και τώρα μεταξύ εμπόρων και καταναλωτών- πρέπει να αλλάξει. Μιλάω για τη συναλλαγή άνευ παραστατικών. Δηλαδή, αν δεν σου κόψω απόδειξη και δεν με πληρώσεις με κάρτα, θα το πάρεις φθηνότερα. Αλλά έστω πως το κοινό θα πάψει να κουβαλά μετρητά και δεν θα γίνεται η συνεννόηση, ή πώς διά της νέας μεθόδου θα επιβληθούν ατύπως εσαεί κάπιταλ κοντρόλ, οπότε κανείς δεν θα έχει μετρητά στο πορτοφόλι του για να αγοράσει φθηνότερα δίχως απόδειξη και τιμολόγιο.Προκύπτει ένα πρόβλημα με τις πιστωτικές κάρτες, γιατί περισσότεροι από 2,75 εκ. συμπολίτες μας είναι καταχωρημένοι στον Τειρεσία και οι τράπεζες προφανώς δεν τους χορηγούν πίστωση, άρα δεν μπορούν να είναι κάτοχοι καρτών. Και πώς θα συναλλάσσονται αυτοί οι άνθρωποι;Θα μου πείτε, υπάρχει τρόπος να λυθεί το πρόβλημα και αυτό γίνεται με τις χρεωστικές. Να τη η λύση, βρε παιδιά, απλό ήτανε. Υπάρχουν συστήματα στην τεχνολογική εποχή που ζούμε, εκεί θα κολλήσουμε;Αλλά στην περίπτωση που οι άνθρωποι δεν διαθέτουν πιστοληπτική ικανότητα για να έχουν πιστωτικές κάρτες, οπότε περιορίζονται στις χρεωστικές, αυτό συμβαίνει επειδή χρωστάνε. Και οι πιστωτές τους καραδοκούν. Το δημόσιο, οι τράπεζες, αλλά και οι ιδιώτες. Και επειδή, όπως ακούω για το σύστημα που προετοιμάζουν να μας ράψουν, θα είναι υποχρεωτικό και μονόδρομος τότε, αν φορτώσουν την κάρτα τους, θα κατασχεθούν τα χρήματα είτε από την τράπεζα είτε από το δημόσιο εις χείρα τραπέζης.Άρα, αυτοί οι ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες με τις οικογένειές τους θα γίνουν λεία των πιστωτών τους. Και μιλάμε για φτωχούς που έχουν 400-500 ευρώ να βγάλουν το μήνα τους.

ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ!ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΙΝΑΙ

Τα μετρητά είναι περιουσία και ελευθερία σύμφωνα με τον Μανουέλ Μπράντεμπεργκ, δικηγόρο και μέλος κόμματος του Ελβετικού Λαού. Η στάση του αντικατοπτρίζει το γενικότερο αίσθημα στη χώρα, τώρα που η Ελβετία δίνει στη δημοσιότητα τη νέα γενιά χαρτονομισμάτων του ελβετικού φράγκου. Μετά μία δεκαετία προσεκτικού και μελετημένου σχεδιασμού τους, τα νέα χαρτονομίσματα έχουν ενισχυμένες τις δικλίδες ασφαλείας και έχουν διαφορετικό σχεδιασμό. Οι διαφορές τους από τα παλαιά χαρτονομίσματα τελειώνουν, όμως, εκεί.Σε αντίθεση με τις γειτονικές τους χώρες, οι Ελβετοί δεν σχεδιάζουν να επανεξετάσουν το ύψος των ποσών που αντιπροσωπεύουν τα χαρτονομίσματά τους και τα οποία είναι μόνον των 10, 20, 50, 100 και 200 φράγκων. Ο κ. Μπράντεμπεργκ θέλει να προστατέψει τη χώρα του από μια περιπέτεια ανάλογη εκείνης της Ευρωζώνης, στην οποία αναμένεται να αποσυρθούν τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ για να καταπολεμηθεί το οργανωμένο έγκλημα. Ως εκ τούτου, έχει προτείνει στο ελβετικό κοινοβούλιο να ενσωματωθούν στη νομοθεσία της χώρας τα ποσά στα οποία μπορούν να εκδίδονται χαρτονομίσματα.Δεν θέλω να ξέρει το κράτος ποιος πηγαίνει πού και σε ποιο εστιατόριο τρώει, δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης αυτό σχολιάζει εμφατικά η 39χρονη Ναταλί Ρίκλι, επίσης βουλευτής και μέλος κόμματος του Ελβετικού Λαού.Θέλουμε να διασφαλίσουμε πως θα παραμείνουν σε ισχύ τα μετρητά τονίζει ο Μπράντεμπεργκ και διευκρινίζει πως ό,τι έχει θεσπισθεί σε νόμο δεν είναι εύκολο να αλλάξει. Εχουν εκδηλωθεί ανάλογες τάσεις και σε άλλες χώρες της γερμανόφωνης Ευρώπης. Ο υφυπουργός Οικονομίας της Αυστρίας ζήτησε προσφάτως να μην αποσυρθούν τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, απηχώντας την ίδια επιθυμία για μυστικότητα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pangaia

Τις επόμενες κινήσεις της μετά το «πάγωμα», την περασμένη εβδομάδα, της διαδικασίας προσφοράς ομολογιών ονομαστικού κεφαλαίου μέχρι και 400 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, έχοντας βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων δύο διαφορετικές εναλλακτικές.

elta_dei

Εάν τα ελληνικά ταχυδρομεία απολέσουν υπό το βάρος του σκανδάλου, την δυνατότητα είσπραξης που τους έχει εκχωρηθεί ως πιστοποιημένο ίδρυμα, τότε αυτομάτως απειλούνται με αφαίρεση ενός σημαντικού ετήσιου εσόδου

crisis-new-sim

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δεσμεύεται για έσοδα 2,65 δισ. από το φόρο ακινήτων, προβλέπει αφαίμαξη έως 7 δισ. μέχρι το 2020 - Από το 2025 το κράτος θα εγγυάται μόνο τα 384 ευρώ της σύνταξης - Συντηρητική η πρόβλεψη για αύξηση του κατώτατου μισθού

7
1111_0

Η Bundesbank επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα υπερβαίνει κατά πολύ τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος και εκτιμά ότι πλεονάσματα ύψους 3,1% του ΑΕΠ θα πρέπει να θεωρούνται -και μακροπρόθεσμα- εύλογα, επομένως «δεν είναι επιτακτικώς απαραίτητο να ληφθούν σύντομα πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους»