Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Χωρίς συμφωνία θα χαθούν 50 δισ. ευρώ

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Χωρίς συμφωνία θα χαθούν 50 δισ. ευρώ

Οι συντάκτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καλώντας σε συμφωνία με τους εταίρους το ταχύτερο δυνατόν - Να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και να διορθωθεί το πρόγραμμα της Τρόικας ζητά το Γραφείο Προϋπολογισμού

Τον κώδωνα του κινδύνου στη νέα κυβέρνηση κρούει το Γραφείο της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού αναφορικά με την υστέρηση εσόδων, τη διεύρυνση του δημοσιονομικού κενού και την αύξηση των spreads, καλώντας την παράλληλα να λάβει τις αποφάσεις της «το ταχύτερο δυνατό».

«Οι αποφάσεις της νέας κυβέρνησης πρέπει να ληφθούν ταχύτατα προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα που προκάλεσε η προκήρυξη εκλογών, η μη επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα και η απόπειρα της κυβέρνησης της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ να προσφύγει στις αγορές τον Οκτώβριο 2014 χωρίς μια τέτοια συμφωνία» σημειώνουν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος δίνει στη νέα κυβέρνηση βαθμούς ελευθερίας στη διαχείριση της δημόσιας οικονομίας.

Οι συντάκτες καταγράφουν τις τεράστιες υποχρεώσεις της χώρας τους επόμενους μήνες, επισημαίνοντας ότι δεν θα καλυφθούν, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους. 

Προχωρούν μάλιστα ένα ακόμα βήμα, λέγοντας πως η θέση της Ελλάδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι δυσμενέστερη από αυτή των δανειστών, ενώ τονίζουν ότι «πιθανή έλλειψη συμφωνίας σε σχέση με τη διευθέτηση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας θα ισοδυναμούσε με πιστωτικό γεγονός».

Οι υποχρεώσεις της χώρας, όπως τις καταγράφουν οι συντάκτες της έκθεσης, είναι:

- Θα πρέπει να αποπληρώσει εντός των επόμενων δύο μηνών δάνεια (κυρίως προς το ΔΝΤ) ύψους περίπου €4 δισ.

- Να αναχρηματοδοτήσει έντοκα γραμμάτια ύψους περίπου €7 δισ.

- Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα θα προκύψει μετά τον Ιούλιο 2015, όταν η Ελλάδα θα έχει ανάγκη για €8,8 δισ. για να καλύψει τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΚΤ, δευτερευόντως έναντι του ΔΝΤ και τόκους. Φαίνεται αδύνατο να καλυφθούν οι σχετικές χρηματοδοτικές δαπάνες, χωρίς μια συνολική συμφωνία με τους εταίρους

Απώλεια 50 δισ. ευρώ σε περίπτωση μη συμφωνίας

Αναφορικά με τις συνέπειες που θα έχει η χώρα σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, σημειώνουν:

- Η Ελλάδα θα απωλέσει κατ’ αρχάς €7,2 δισ. των δανείων του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης.

- Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει μέσω των τραπεζών στο πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης» της ΕΚΤ. Για τη συμμετοχή σε αυτό έχει τεθεί ως κύρια προϋπόθεση η ύπαρξη προγράμματος προσαρμογής. Ας σημειωθεί ότι το ποσό που μπορεί να αντληθεί από το Μάρτιο του 2015 έως το Σεπτέμβριο του 2016 ανέρχεται σε περίπου €30 δισ. και θα συνέβαλε στην επιδιωκόμενη ανάπτυξη αντί της λιτότητας.

-  Τέλος, δεν θα μπορεί να αξιοποιήσει το ποσό των €11,4 δισ. που έχει σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Άλλα κόστη θα προκύψουν από την ανάγκη προσφυγής των τραπεζών στο μηχανισμό ELA (emergency liquidity assistance), πράγμα που θα πιέζει τα επιτόκια των επιχειρήσεων προς τα επάνω.

-  Επίσης, άμεσα προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν αν υπάρξει μαζική φυγή κεφαλαίων και αποταμιεύσεων από τις τράπεζες. Ακόμα και μόνο για το λόγο αυτό επιβάλλεται ένα ελάχιστο εγχώριας και διεθνούς συνεννόησης!

Αν η μαζική εκροή συνδυασθεί με διακοπή της φθηνής χρηματοδότησης των τραπεζών από την ΕΚΤ, πράγμα όμως που δε θεωρούμε πιθανό παρά τη σαφή θέση της ΕΚΤ, θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας των τραπεζών και επομένως θα υπάρξουν περαιτέρω περιορισμοί στη χρηματοδότηση των πραγματικών οικονομικών δραστηριοτήτων.

Τότε, η εντεινόμενη αβεβαιότητα για τα επόμενα βήματα θα επηρεάσει αρνητικά τις προσδοκίες και θα οδηγήσει σε υποχώρηση των ρυθμών μεγέθυνσης (ανάπτυξης).

Παράλληλα, οι συντάκτες επισημαίνουν ότι η νέα κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει πλήθος εκκρεμοτήτων η τακτοποίηση των οποίων επιβάλλεται προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ομαλά η χώρα. Σημειώνουν ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται ήδη έξι «καυτά» ζητήματα:

-  Συμφωνία για τα προαπαιτούμενα (δημοσιονομικό κενό, μεταρρυθμίσεις) μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2015 και αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής («μνημονίου ΙΙ»), με την παράλληλη αποδέσμευση των τελευταίων δόσεων

- Συμφωνία για ένα διάδοχο εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης,

- Επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ύψους περίπου €2 δισ.,

- Έγκριση «προληπτικής γραμμής πίστωσης» στον ΕΜΣ,

- Ελάφρυνση της εξυπηρέτησης του χρέους (σύμφωνα με δέσμευση του Eurogroup από το Νοέμβριο 2012!),

- Συμμετοχή στο πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης» (δηλαδή αγοράς κρατικών ομολόγων) που η ΕΚΤ αποφάσισε στις 22.1.2015. Η συμμετοχή της Ελλάδος θα είναι δυνατή από τον Ιούλιο 2015 υπό όρους (αποπληρωμή χρέους προς ΕΚΤ, συμφωνία για πρόγραμμα προσαρμογής). Αν η χώρα συμμετάσχει στο πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης» θα μπορέσει να εφαρμόσει κυρίως αναπτυξιακά μέτρα.

«Η τάση αυτή πρέπει να ανατραπεί επειγόντως»

Υποστηρίζουν ότι από την άνοιξη του 2014 οι μεταρρυθμίσεις του Μνημονίου «πάγωσαν», ενώ παράλληλα η παρατηρούμενη στέρηση εσόδων έχει διευρύνει το δημοσιονομικό κενό και έχει μειώσει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, ξεκαθαρίζοντας ότι «η τάση αυτή πρέπει να ανατραπεί επειγόντως».

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (43)

katerina

Tα νταουλια δεν απεδωσαν κυριε τσιπρα.Με ποιο δικαιωμα κανετε μονομερις ενεργειες; με ποιο δικαιωμα λετε δεν θελετε την επομενη δοση οταν η χωρα βρισκεται σε κριση; ακουσα σε ενα καναλι οτι το μαρτιο μπορει να υπαρξουν μειωσεις στις συνταξεις .Αυτα ο κοσμος δεν τα ηξερε; η ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ. ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ.ΑΛΛΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ. ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ. ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΕΞΩ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Ραχηλιαρικα παντου

Και τι εγινε που θα χαθουνε 50 δις ευρω? Η Ραχηλ ειπε πως θα τυπωσει μονομιας 100 δις μονη της.

...την δοξα ουδεις....

Ένας επαναστάτης χωρίς αιτία μας έταξε ότι θα μας πάει ανατολικά της Εδέμ και τελικά τα media τον έκαναν γίγα . Το δυστύχημα είναι ότι σε λίγο θα πιστέψει ότι είναι ο Τζέιμς Ντίν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ δεη/18,42

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ αλλα οχι να καταστραφουμε,επιδη πρεπεινα προσλαβουμε ολα τα αμαρτηματα του παρελθοντος,επιδη πρεπει να επαναφερουμε τους αιωνοβιους φοιτητες για να μπορουν οχι μονο να πεταν τα σκουπιδια στα γραφεια των πρυτανεων αλλα θα ερθη η ωρα που θα χεζουν, γιατι θα αρνηθουν να τους δωσουν πτυχια μα'ι'μου,οσον αφορα της συνταξης απο ταμειο των συνταξεων του Ι Κ Α πηραν πριν χρονια ολα τα απορα παιδια απο την διασπορα του 22 απορες κορασιδες,αοματη ,αναπηρη ψυχολογικα βαρεμενη με ενα πλαστο χαρτι γιατρου επιορκου η συνταξης με λιγα ενσημα τη ειναι 4.500 ενσημα για πληρη συνταξη πρεπει να εχει20 χρονια εργασιας εκτος απο τησ οικοδομεσς που ανικουν σε μια αλλη κατηγορια η οποια δεν ειναι η μονιμοι εργασια οπως σε μια βιοτεχνια η εργοστασιο τους οικοδομους τους χρειαζομαστε η παρατυπιεσ του παρελθοντοσ και η απατεσ απο τα ταμεια του ΙΚΑ τα οποια ο ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΤΗΞΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΙΚΑ ΤΕΒΕ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΦΕΣΩΣΑΝ ΜΕ ΧΡΕΗ Η ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΝΑΝΕ ΕΧΩ ΥΠΟΒΑΛΗ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕ 47 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΠΟΣΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΑΡΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΒΑΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΤΑΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΗΚΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΜΟΥΡΗ ΤΕΤΟΙΗ ΣΑΝ ΚΑι σενα βλακες που πιστεψαν οτι θα σου δωσουν αυξηση και επικουρικη και 13 συνταξη απλωσε το χερι σου και θα παρης το τριτο ισως και το μακρυτερο βλαμενε αφου δεν υπαρχουν λευτα βλακα πιστεψες οτι θα κοψουν 100 δις ευρω κοκορομυαλε σαν και σενα αχρηστα και κεροσκοπικα πλασματα πιστεψαν για νταουλια και βιολια μετα απο εξ μηνες να ερθης να μηλισουμε κουρνιασαν ολοι τους στα υπουργια και ψαχνουν δικαιολογιες.ο πρωτος που θα φυγη απο το υπουργειο εργασια θα ειναι ο ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΑΥΤΟ ΒΑΛΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΤΣΕΡΒΕΛΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΗΚΑΛΙΣΤΗΚΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΩΞΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΡΕΧΑΝ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΕΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΩΡΑ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΣ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΘΑ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΘΑ ΩΤΟ ΠΙΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝ ΣΥΝΕΛΘΗΣ

lordias

Σωστός μετά απο πέντε χρόνια και κάναμε παλι τα ίδια στηριχθήκαμε στην παροχολογια για να εκλέξουμε κυβέρνηση. Ημαστε άξιοι της μοίρας μας σαν λαός και βλέπω ότι θα υποστούμε τις συνέπειες που μας αρμόζουν τελικά.

Κανόνας Pareto

Όσοι ασχολείστε με οικονομία, marketing, στρατηγική επιχειρήσεων κλπ θα γνωρίζετε σίγουρα την Αρχή Pareto ή αλλιώς τον κανόνα 80-20 (ή και 90% - 10%). Εφαρμόζοντας τον κανόνα αυτόν, στον πλούτο μιας χώρας ας πούμε, έχουμε ότι το 20% ή 10% των κατεχόντων, κατέχουν το 80% - 90% του συνολικού πλούτου, ενώ το 80% - 90% του συνολικού πληθυσμού κατέχει μόλις το 20%-10% του πλούτου αυτού. Το ίδιο αν εφαρμόσουμε τον κανόνα στην φοροδιαφυγή. Πιάνοντας το 20% των μεγάλων που φοροδιαφεύγουν ελέγχεις το 80% της συνολικής φοροδιαφυγής. Άρα όσο και να ΥΠΕΡφορολογείς σαν κράτος το 80% - 90% ενός πληθυσμού (δηλαδή τους απλούς πολίτες), δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ απολύτως περίπτωση στον αιώνα των αιώνων, να έχεις περισσότερα έσοδα από μια ΣΩΣΤΗ ακόμα και μέτρια φορολόγηση του 20% - 10% των στρωμάτων εκείνων του πληθυσμού που πραγματικά κατέχουν τον πλούτο. Επειδή είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σημαντικός κανόνας και επιβεβαιώνεται στην πράξη (φυσικά με αποκλίσεις στα ποσοστά), σε όλα τα πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας, αν δεν τον γνωρίζετε googlάρετέ τον και ρίξτε του μια ματιά.

Κώστας

Άμεσα εκλογές. Η μόνη λύση είναι η εκ νέου ετυμηγορία του λαού.

δεη

δηλαδη για να καταλαβω ολοι εσεις οι παπαγαλοι που βριζετε εδω 1 ειστε υπερ της τροικας? ειστε υπερ της μιωσεις 20 τι ςεκατο της κυριας συνταξυς και 15 τι εκατο της επικουρικης δηλαδη 35 τις εκατο ? ειστε υπερ των απολυσεων αλών 15000 ανθρωπων και 45000 στον ιδιωτικο τομεα? ειστε υπερ των πληστιριασμων πρωτης κατικοιας? ειστε υπερ του εμφια? ειστε υπερ της αυξισεις του φπα ?ειστε υπερ τα ενσημα απο 4500 να γινουν 6000 απαντηστε σε αυτα συ μφωνειτε? σε αυτα απαντηστε παπαγαλοι αλλα στιχοιμα οτι κανεις σας δεν θα απαντηση επι της ουσιας ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ Ο ΛΑΟς ΜΙΛΗΣΕ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ

Αντεγειάς

Εγώ είμαι υπερ της ορθογραφίας.

katerina

ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

PERIERGOS

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΗ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΜΕ ΤΗΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΕΦΥΓΕ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ Υ,ΟΙ/ΚΩΝ ΜΕΤΟΖΟΡΙ ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΕ ΤΟ ΧΕΡΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΕΡΕΤΙΣΜΟ.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΡΟΦΗ ΧΙΛΙΟΝ ΜΟΙΡΩΝ ΑΝΤΙΟ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ,Η ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΛΑΝΙΑ ΠΟΛΥ ΨΗΦΟΦΟΡΗ ΘΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΙΣΩΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΧΕΡΕΤΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Η ΡΑΧΗΛ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΟΠΗΣ ΕΥΡΩ 100 ΔΙΣ ΑΝΤΕ ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ ΣΟΥΡΔΗ ΤΗΣ ΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΩ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩ ΑΝ ΕΧΕΤΑΙ ΛΕΥΤΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΡΕΣΘΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΤΑΞΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥΒΛΑ ΑΠΟ ΠΥΛΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ.

Διονύσιος Βούτος

Η αγαπητοί γερμανοτσολιάδες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το να μην χαθούν οι "επενδύσεις " της πολυαγαπημένης μας Μέρκελ στην Ελλάδα , ας μην αγωνιούν και τόσο πολύ για την τύχη των Ελλήνων , δεν χρειάζεται .. Υπάρχει η εμπειρία του Ισημερινού .. Ας την μελετήσουν καλά πρώτα και μετά ας έρθουν να μας ξαναπούν τις μπούρδες που μας λένε τώρα .. Πάμε για ενδελεχή έλεγχο του χρέους για αρχή και μετά βλέπουμε ..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

59f98de41dc524eb448b46aa

Το «Point System», θα ενημερώνεται από τροχονόμους μέσω τάμπλετ και όσοι συνεχίσουν να διατηρούν κακή οδική συμπεριφορά θα μαζεύουν «πόντους» οι οποίοι θα τους φέρνουν αντιμέτωπους με ποινές

5