Μυτιληναίος: Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σιωπηλή κρίση – Προτείνει περιορισμούς στις εξαγωγές σκραπ αλουμινίου

Μυτιληναίος: Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σιωπηλή κρίση – Προτείνει περιορισμούς στις εξαγωγές σκραπ αλουμινίου

Η Ευρώπη χάνει το στρατηγικό της αλουμίνιο - Κλιμακώνεται η «μάχη του σκραπ» με τις ΗΠΑ - «Πρέπει να σταματήσουμε να χαρίζουμε το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα και να αρχίσουμε να το υπερασπιζόμαστε», τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Metlen

Μυτιληναίος: Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σιωπηλή κρίση – Προτείνει περιορισμούς στις εξαγωγές σκραπ αλουμινίου
Μία «σιωπηλή κρίση» εξελίσσεται στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της Metlen Energy & Metals, κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, καθώς τεράστιες ποσότητες σκραπ αλουμινίου εγκαταλείπουν τη Γηραιά Ήπειρο με κατεύθυνση κυρίως προς τις ΗΠΑ.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Μυτιληναίου στο LinkedIn με αφορμή σχετικό άρθρο γνώμης που είχε δημοσιευθεί στο Reuters:

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σιωπηλή κρίση: τα απορρίμματα (σκραπ) αλουμινίου, η βασική πρώτη ύλη για την ανακύκλωση, φεύγουν από την ήπειρο σε επίπεδα ρεκόρ.

Με τις ΗΠΑ να διπλασιάζουν τους δασμούς στο πρωτόχυτο αλουμίνιο, η ζήτηση για ευρωπαϊκό σκραπ έχει εκτοξευθεί, απειλώντας τη βιωσιμότητα των ευρωπαϊκών μονάδων ανακύκλωσης και ενισχύοντας την εξάρτησή μας από εξωτερικές πηγές.

Αυτό δεν είναι βιώσιμο. Τα σκραπ αλουμινίου δεν είναι απόβλητα, αποτελούν στρατηγική πρώτη ύλη, με ενσωματωμένη αξία και ενέργεια.

Η μαζική εξαγωγή τους υπονομεύει τους κλιματικούς μας στόχους, την ενεργειακή ασφάλεια και τα θεμέλια της ευρωπαϊκής βιομηχανίας καθαρής τεχνολογίας και άμυνας.

Υποστηρίζω πλήρως την επιβολή περιορισμών στις εξαγωγές σκραπ αλουμινίου. Δεν πρόκειται για προστατευτισμό, αλλά για συνέπεια, ανθεκτικότητα και διασφάλιση του μέλλοντος της Ευρώπης.

Πρέπει να σταματήσουμε να χαρίζουμε το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα και να αρχίσουμε να το υπερασπιζόμαστε».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Έχω κάνει λάθη, αλλά ποτέ δεν βίασα - Είμαι ένας άνεργος, ζούμε επειδή δουλεύει η Ελπίδα» είπε στην απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης

Νέα παρέμβαση Χαμενεΐ: «Τιμωρούμε το Ισραήλ αυτή τη στιγμή» - Δεκάδες χτυπήματα του ισραηλινού στρατού στην Τεχεράνη

Ο ιδρυτής του Telegram Πάβελ Ντούροφ αποκάλυψε ότι θα αφήσει την περιουσία του ύψους $14 δισ. στα περισσότερα από 100 παιδιά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης