Ενεργειακή κρίση: Η Σύνοδος Κορυφής που θα κρίνει το μέλλον της ΕΕ σε ενέργεια και αλληλεγγύη

Ενεργειακή κρίση: Η Σύνοδος Κορυφής που θα κρίνει το μέλλον της ΕΕ σε ενέργεια και αλληλεγγύη

Αύριο, Παρασκευή, οι «27» θα μιλήσουν ανοιχτά για φλέγοντα ζητήματα, όπως το πλαφόν στο φυσικό αέριο, οι τιμές ενέργειας, η υποστήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

european_en
«Η Πράγα είναι το αντίστοιχο των Παρισίων στην Ανατολική Ευρώπη. Η ιστορία της αγγίζει τα χίλια χρόνια και η μπύρα της είναι η καλύτερη της Ευρώπης». Πρόκειται για φράση που ακούγεται σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η πρωτεύουσα της Τσεχίας, που στη μακραίωνη ιστορία της έχει καταφέρει να συγκεράσει γερμανικά, σλαβικά και ασιατικά στοιχεία, θα συγκεντρώσει τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ένα άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς η Τσεχία ασκεί την εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλιου της ΕΕ.

Πρόκειται για μια Σύνοδο Κορυφής, η οποία θα κρίνει το άμεσο μέλλον της ΕΕ, όχι απλώς στο ζήτημα της ενεργειακής επάρκειας, αλλά κυρίως στο εάν και κατά πόσον οι 27 είναι έτοιμοι να δείξουν στην πράξη ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι μια ακόμα φράση, αλλά μια πραγματικότητα.

Bohemian Rhapsody

Στην ιστορική περιοχή της Βοημίας, η ΕΕ θα προσπαθήσει να τετραγωνίσει τον κύκλο, ώστε να βρει έναν συμβιβασμό για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, την ώρα που η Γερμανία βρίσκεται σχεδόν μόνη της, καθώς ακόμα και οι πλέον φειδωλές χώρες του ευρωπαϊκού βορρά δεν κρύβουν τον εκνευρισμό ή ακόμα και την οργή τους για τις μονομερείς ενέργειες του Βερολίνου, μετά την ανακοίνωση από τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς ενός πακέτου 200 δισ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο από ό,τι μπορεί να αντέξει η οικονομία οποιασδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ.

Ωστόσο, η πρώτη ημέρα της άτυπης αυτής Συνόδου Κορυφής θα αφιερωθεί στη λεγόμενη Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα. Πρόκειται για το πνευματικό τέκνο του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, δηλαδή μια νέα σύναξη κρατών, όμορων της ΕΕ, ώστε να υφίσταται ένα φόρουμ ιδεών, πριν η ΕΕ και οι γειτονικές της χώρες λάβουν οποιοσδήποτε αποφάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Γυναίκες οι 15 νεκροί στο ναυάγιο με μετανάστες στη Λέσβο - Συγκλονιστικά βίντεο από την διάσωση στα Κύθηρα

Νέο ντοκιμαντέρ «καίει» τον πρίγκιπα Άντριου: «Ήταν εθισμένος στο σεξ, δεν μπορούσε να κρατήσει το παντελόνι του κλειστό»

Ο Πούτιν ψάχνει «σωσίβια» σε Καντίροφ και Σαουδική Αραβία μετά την κατάρρευση στα μέτωπα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης