ΑΑΔΕ: Μαζική αποστολή μηνυμάτων για διορθώσεις λαθών σε δηλώσεις Covid

ΑΑΔΕ: Μαζική αποστολή μηνυμάτων για διορθώσεις λαθών σε δηλώσεις Covid

Οδηγίες σε 200.000 φορολογούμενους θα στείλει, μέσω μηνυμάτων, η ΑΑΔΕ -  Διορθώσεις δηλώσεων Covid από Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

forologikes
Μαζικές εκκλήσεις απευθύνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για διορθώσεις λαθών και παραλείψεων που εμποδίζουν τις εκπτώσεις φόρου που δικαιούνται οι εκμισθωτές ακινήτων.

Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε ότι, από την επεξεργασία των Δηλώσεων Covid και Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας μηνών Μαρτίου – Αυγούστου 2020, διαπιστώθηκε πλήθος περιπτώσεων με λάθη ή παραλείψεις, καθώς και περιπτώσεις για τις οποίες απαιτούνται διευκρινίσεις από τους ενδιαφερόμενους.

Οι φορολογούμενοι αυτοί - περίπου 200.000 – θα λάβουν οδηγίες στο λογαριασμό τους, στο myTAXISnet, ώστε να αποκαταστήσουν τα όποια λάθη ή παραλείψεις και να επωφεληθούν της έκπτωσης φόρου.

Οι περιπτώσεις λαθών και παραλείψεων αφορούν κυρίως στα εξής:

· Υποβολή Δήλωσης Covid, χωρίς να είναι σε ισχύ συμφωνία μίσθωσης, με βάση τις υποβληθείσες δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων

· Ασυμφωνία μηνιαίου μισθώματος και αρχικού ποσού δήλωσης Covid

Κλείσιμο
· Μη συμπλήρωση στη Δήλωση Covid του είδους της μίσθωσης (π.χ. επαγγελματική) Επίσης, θα ζητηθούν διευκρινίσεις σε περιπτώσεις ασυμφωνιών που έχουν εντοπιστεί σε δηλώσεις Covid που έχουν υποβληθεί από περισσότερους από έναν συνιδιοκτήτες.

Η αποστολή των μηνυμάτων προς τους παραπάνω φορολογούμενους αρχίζει τη Δευτέρα, 26/10/2020. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί εκπτώσεις από δηλώσεις Covid, συνολικού ύψους σχεδόν 34.000.000€, σε περίπου 200.000 φορολογουμένους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού: «Αν δεν μου δώσεις €2.000 θα πάθεις κακό»

Χρηματιστήριο: Πτωτικές τάσεις και χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα στην Αθήνα

L' Equipe: «Θετικός στον κορωνοϊό ο Καμαρά, χάνει το Ολυμπιακός-Μαρσέιγ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης