«12 χρόνια σκλάβος» και «Νεμπράσκα» οι ταινίες που κυριαρχούν στα αμερικανικά ανεξάρτητα βραβεία

«12 χρόνια σκλάβος» και «Νεμπράσκα» οι ταινίες που κυριαρχούν στα αμερικανικά ανεξάρτητα βραβεία

Τα βραβεία θα δοθούν στην Καλιφόρνια την 1η Μαρτίου 2014, μια μόλις ημέρα πριν την φαντασμαγορική τελετή των Όσκαρ

 «12 χρόνια σκλάβος» και «Νεμπράσκα» οι ταινίες που κυριαρχούν στα αμερικανικά ανεξάρτητα βραβεία
Η πολλά υποσχόμενη κινηματογραφική ταινία με τίτλο "12 Years A Slave" ( 12 χρόνια σκλάβος) κυριαρχεί στις υποψηφιότητες για τα αμερικάνικα ανεξάρτητα βραβεία Independent Spirit Awards ακολουθούμενη από τη μαύρη κωμωδία με τίτλο Νεμπράσκα.

Τα ανεξάρτητα βραβεία αναγνωρίζουν παραγωγές με προϋπολογισμό κάτω από 20 εκατομμύρια δολάρια και μέσα από αυτές τις ταινίες έχουν βγει πολλοί διεκδικητές των Oscar τα τελευταία χρόνια.

Το ιστορικό δράμα "12 Years a Slave" μια οδυνηρή ιστορία ενός ελεύθερου μαύρου o οποίος πωλείται ως σκλάβος, διεκδικεί επτά υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων αυτό της σκηνοθεσίας για τον βρετανικής καταγωγής σκηνοθέτη Στιβ Μακ Κουίν, toy καλύτερου πρώτου αντρικού ρόλου για τον ηθοποιό Τσιούετελ Ετζίεφορ και του πρώτου γυναικείου ρόλου για την ηθοποιό Λουπίτα Ναιόνγκο. Η ταινία παραγωγής της Fox Searchlight Pictures έχει κερδίσει επαίνους από τους κριτικούς και είναι ήδη ένα "καυτό" όνομα ακόμη και για την κούρσα των βραβείων Όσκαρ.

Κλείσιμο
Η ταινία Νεμπράσκα μια "σαρωτική" μελαγχολική ασπρόμαυρη κωμωδία για έναν ετοιμοθάνατο, έχει έξι υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένων της σκηνοθεσίας για τον Αλεξάντερ Πέιν, του πρώτου αντρικού ρόλου για τον Μπρους Ντέρν και του κωμικού Γουίλ Φόρτε για τον δεύτερο αντρικό ρόλο. Ο 77χρονος Ντέρν κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.
.
Στην κατηγορία καλύτερης ταινίας στα Independent Spirit Awards εκτός των "12 Years Α Slave" και της " Νεμπράσκα" υποψήφιες είναι επίσης η ιδιόμορφη κωμωδία "Frances Ha", το "παραμύθι" επιβίωσης του Ρόμπερτ Ρέντφορντ "All Lost" και η ταινία των αδελφών Κοέν "Inside Llewyn Davis".

Η Κέιτ Μπλάνσετ για την ταινία του Γούντι Άλλεν "Blue Jasmine" η Τζούλι Ντέλμπι για το "Before Midnight", η Γκάμπι Χόφμαν για το "Crystal Fairy", η Μπρι Λάρσον για το "Short Term 12" και η Σαλίν Γούντλει στο "The Specacular Now" είναι υποψήφιες στην κατηγορία καλύτερες γυναίκες ηθοποιοί.

Τα βραβεία, στα οποία ψηφίζουν τα μέλη του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου, θα δοθούν κατά τη διάρκεια γεύματος που θα παραθέσει ο κωμικός Πάτον Όσβαλντ σε μια σκηνή στην παραλία της Σάντα Μόνικα, στην Καλιφόρνια , την 1η Μαρτίου του 2014 , μια μόλις ημέρα πριν την φαντασμαγορική τελετή των Όσκαρ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης