Ισραήλ: «Πιλάτος» γραμμένο στα ελληνικά σε αρχαίο δαχτυλίδι στη Βηθλεέμ!

pilates

Το όνομα του Ρωμαίου έπαρχου, Πόντιου Πιλάτου, που «ένιψε τας χείρας του» στη Σταύρωση του Χριστού, ήταν γραμμένο στα ελληνικά και είχε εντοπιστεί πριν από 50 χρόνια στον αρχαιολογικό χώρο του Ηρωδείου, κοντά στη Βηθλεέμ - Η επιγραφή αποκρυπτογραφήθηκε τώρα

Βρέθηκε το δαχτυλίδι του Πόντιου Πιλάτου; Πιθανόν, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, αποκρυπτογραφήθηκε η επιγραφή του που είναι γραμμένη στα ελληνικά και φέρει το όνομα του Ρωμαίου έπαρχου, ο οποίος καταδίκασε σε θάνατο τον Ιησού Χριστό.

Το δαχτυλίδι είχε εντοπιστεί πριν 50 χρόνια κατά τη διάρκεια ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο του Ηρωδείου, κοντά στη Δυτική Όχθη της Βηθλεέμ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρέθηκε στις αρχαιολογικές έρευνες που διεξήχθησαν υπό τον καθηγητή Γκίντεον Φόρστερ (Gideon Forster) του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, λίγο μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1968-69, ως μέρος των προετοιμασιών για να ανοίξει ο χώρος στους επισκέπτες.

Το χάλκινο δαχτυλίδι ήταν ένα από τα χιλιάδες αντικείμενα που βρέθηκαν τότε. Το διάσημο όνομα αποκαλύφθηκε πρόσφατα όταν ύστερα από καθολικό καθαρισμό φωτογραφήθηκε με τη χρήση ειδικής κάμερας στα εργαστήρια της υπηρεσίας Ισραηλινών Αρχαιοτήτων. Η επιγραφή στο δαχτυλίδι, το οποίο φαίνεται ότι ήταν σφραγιστικό, περιλαμβάνει την απεικόνιση ενός αγγείου κρασιού, γύρω από το οποίο αναγνωρίστηκε ελληνική γραφή που μεταφράστηκε ως «Πιλάτος».

Ο Πόντιος Πιλάτος ήταν ο 5ος έπαρχος της ρωμαϊκής επαρχίας της Ιουδαίας και πιθανότατα ο πιο σημαντικός. Κυβέρνησε από το 26 ως το 36 μ. Χ., αν και κάποιοι λένε από το 19 μ. Χ. Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται δηλώσεις του καθηγητή Ντάνι Σουάρτζ (Danny Schwartz), το όνομα ήταν σπάνιο στο Ισραήλ την εποχή εκείνη. «Δεν γνωρίζω κανέναν με το όνομα αυτό από εκείνη την περίοδο και το δαχτυλίδι δείχνει ότι ήταν ένα πρόσωπο με κύρος και πλούτο», δήλωσε στην ισραηλινή εφημερίδα.

Το δαχτυλίδι είναι απλό, γι' αυτό και οι ερευνητές πιστεύουν ότι χρησιμοποιούνταν από τον κυβερνήτη για τις καθημερινές εργασίες του ή ανήκε σε έναν από τους αξιωματούχους του ή σε κάποιον από το δικαστήριό του, ο οποίος το χρησιμοποιούσε για να υπογράφει με το όνομά του. Σύμφωνα, δε, με την Haaretz, υπάρχει ένα ακόμα αρχαιολογικό εύρημα στο Ισραήλ που φέρει το όνομα Πιλάτος και το οποίο επίσης αποδίδεται στον διάσημο Ρωμαίο κυβερνήτη. Επιπλέον, τη δεκαετία του 1960, ο καθηγητής Φόρστερ βρήκε μια πέτρα με χαραγμένο πάνω της το όνομα αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ (33)

σαββας

100% fake δαχτυλιδι ! βουλγαρικο αντιγραφο

Ηασον

Ακάκιε την στάμνα νατην αγοράσεις απο τον Πηλάτο!

Πιλατο;

Γυφτάκι έγραψε το όνομα; Αχαχαχαχαχαχαχα!!!!!! Πιλατοοοο!!!! Κύριε Πιλατοοοοοοοο!!!!

Ρουλέτας

Απο τους καλύτερους μπορεί και ο καλύτερος Ρωμαίος κυβέρνητης...έφτιαξε λιμάνια δημόσια έργα δρόμους και το περίφημο απορθητο οχυρό Μασαντα στη μέση της Ερήμου που από ειρωνεία της τύχης εκεί κατέφυγαν οι Εβραίοι Σαδουκαιοι πολιτικοι του αντιπάλοι κυνηγημενοι από τους Ρωμαίους

...........

Και παντοτε<< αμεροληπτος>> στον τροπο που εκδικαζε τις αποφασεις του να το προσθεσουμε και αυτο!

Άγγελος

Ερντογάν ακούς;;.

Noir

Αν ήταν χρυσό θα είχε βρεθεί στου Ριχάρδου

Λάθος

Από γυμναστήριο είναι και γράφει πιλάτες

ο0

Ο Πόντιος Πιλάτος ήταν Έλληνας Πόντιος. Μεγάλη δυσφήμηση για την Ελληνική φυλή αυτός που νόμισε ότι νίπτοντας τας χείρας του θα έχει απάλλαξη από την καταδίκη. Δεν είχε απάλλαξη διότι φέρει και αυτός ευθύνη. Μεγάλη δυσφήμηση για το Ελληνικό γένος. Αλλά από Πόντιους τι περιμένεις; Αυτοί που και καλά τώρα μας το παίζουν Ελληναράδες.

Τζαρτζανος

Εχεις απάλλαξη απο την ελληνική γραμματική τρολ.

Ilmessengero

Το χρυσό το είχε δώσει ενέχυρο στον Ρικάρντο για να αγοράσει σαπούνι για τα χέρια μια Παρασκευή απόγευμα...

Αμφιβολίες

Αν είχε βρεθεί στον Πόντο θα είμασταν σίγουροι...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

avengers01

Την Τετάρτη 24 Απριλίου κυκλοφορεί στις αίθουσες το πολυαναμενόμενο φινάλε των «Εκδικητών» - Χωρίς να κάνουμε spoilers, δείτε εδώ ένα αποκλειστικό κλιπ, διαβάστε παρακάτω τι λένε οι σταρ για τη νέα ταινία και χαζέψτε βίντεο από τα θεαματικά σπέσιαλ εφέ του Infinity War, για να σας... ανοίξει η όρεξη