Ένα ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό κοινό συγκρότημα, οι Calexico από την μακρινή Αριζόνα, έχουν προγραμματίσει μια χειμερινή επίσκεψη στην Αθήνα, στις 9 Φεβρουαρίου, προκειμένου να δώσουν μια συναυλία στη σκηνή του Gagarin 205.
Τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας, Joey Burns και John Convertino, πλαισιωμένα από τον μακροχρόνιο συνεργάτη τους, τον τρομπετίστα Martin Wenk, περιοδεύουν επιλεκτικά σε λίγους σταθμούς στην Ευρώπη, με αφορμή τη συμμετοχή τους, αυτήν την περίοδο, στο θεατρικό έργο του Tennessee Williams, «Camino Real», που παίζεται στο Volkstheater, στη Βιέννη. Οι Calexico όχι μόνο έχουν συνθέσει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης αλλά εμφανίζονται και ζωντανά επί σκηνής, ερμηνεύοντας ο μεν Joey, τον Δον Κιχώτη ο δε John, τον Σάντσο Πάντσα, ενώ ο Martin παίζει τον ρόλο ενός οδοκαθαριστή.
Έτσι λοιπόν το «Desert Noir» των Calexico θα συναντηθεί πάνω στη σκηνή με το «South Noir» των έργων του T. Williams, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι η μουσική της μπάντας παραμένει περιπλανώμενη, κινούμενη διαρκώς, καθώς εξερευνά νέους τρόπους να γεμίσει την ψυχή μας με βαθιά ομορφιά και μεταδοτική ευφορία.
Αυτή η ευτυχής σύμπτωση που φέρνει τους Calexico στην Ευρώπη, μοιραία τους οδηγεί και στην Ελλάδα. Η Αθήνα είναι ο ένας από τους σταθμούς αυτής της επιλεκτικής περιοδείας, που προσφέρει στο κοινό τη σπάνια ευκαιρία να βιώσει μια πιο οικεία και πιο προσωπική εμπειρία με την μπάντα που σύστησε στο ελληνικό κοινό αυτόν τον χαρακτηριστικό southwest ήχο.
Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης, ιδιαίτερης συναυλίας, το Gagarin 205 θα διαμορφωθεί ειδικά ώστε να εξυπηρετήσει τόσο καθήμενους όσο και όρθιους θεατές, με τη χωρητικότητα του να είναι περιορισμένη, ως εκ τούτου είναι σκόπιμο το κοινό να εξασφαλίσει έγκαιρα το εισιτήριό του.
Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 22/11 στις 10.00 ΕΔΩ .
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.