Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Συνεργάζεται θεατρικά με τον διάσημο Βέλγο σκηνοθέτη Γκι Κασίερς

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Συνεργάζεται θεατρικά με τον διάσημο Βέλγο σκηνοθέτη Γκι Κασίερς

Πότε θα κάνει πρεμιέρα η νέα του παράσταση

Markoulakis_k
Με τον κορυφαίο Βέλγο σκηνοθέτη Γκι Κασίερς συναντάται καλλιτεχνικά ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει στη διάσημη νουβέλα του Φιλίπ Κλοντέλ «Η Αγαπημένη του κυρίου Λιν» που θα ανέβει στις 22 Μαρτίου, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας για να έρθει, τον Μάιο, και στην Αθήνα.

Αυτή είναι η τρίτη δουλειά που πραγματοποιηθεί ο Γκι Κασίερς στην Ελλάδα μετά τις παρουσίες του το 2009 στο Φεστιβάλ Αθηνών και το 2011 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Toneelhuis της Αμβέρσας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους σύγχρονους δημιουργούς και έχει ξεχωρίσει διεθνώς για την προσωπική θεατρική γλώσσα του στην οποία παντρεύει με επιτυχία δύο από τα πάθη του: την εικαστική τεχνολογία και την λογοτεχνία

H νουβέλα του Φιλίπ Κλοντέλ, την οποία ο σκηνοθέτης αντιμετωπίζει ως μονόλογο, είναι μια βαθιά συγκινητική ιστορία ενός άντρα που αναγκάζεται να δραπετεύσει από τη χώρα του με τη μικρή του εγγονή και να ζητήσει καταφύγιο στην Ευρώπη, χωρίς να καταλαβαίνει τη γλώσσα. Ο Claudel εξετάζει τη μοναξιά, τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της φιλίας, με οξεία διορατικότητα και αισιοδοξία.

Ο κύριος Λιν κρατώντας στην αγκαλιά του τη Σανγκ ντιού, τη μικρή εγγονή του και τη μόνη επιζήσασα της οικογένειάς του, εγκαταλείπει το κατεστραμμένο από τον πόλεμο χωριό του και φτάνει στην Ευρώπη πρόσφυγας. Εκεί, χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τη νέα χώρα και χωρίς να αντιλαμβάνεται τη γλώσσα των ξένων, αφήνει τη μοίρα του στα χέρια των αρμόδιων αρχών που τον περιθάλπουν. Μέχρι που γνωρίζει τον κ. Μπαρκ. Ο κ. Μπαρκ μιλάει συνέχεια στη γλώσσα του και ο κ. Λιν σιωπηλός απολαμβάνει την παρέα του. Μια δυνατή φιλία καλλιεργείται ανάμεσα στους δύο άντρες, με εξομολογήσεις, με σεβασμό απέναντι στον εκφρασμένο ή στον σιωπηλό πόνο, με συμπόνοια και φροντίδα.

Κλείσιμο
Ο Γκι Κασίερς συνδυάζει το πάθος του για τη λογοτεχνία με τα οπτικά μέσα και οδηγείται σε ένα σκηνικό αποτέλεσμα, που αποτυπώνει τη δική του πολύ ιδιαίτερη σκηνοθετική γραφή.
Ακροβατώντας ανάμεσα στην τεχνολογική αρτιότητα της παράστασης και την απλότητα της προσωπικής αφήγησης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, που υπογράφει και την απόδοση του έργου, μάς μυεί σε μια προσωπική σκηνική πρόταση που αφήνει πίσω της την παντοδυναμία της φόρμας, φωτίζοντας το ζωτικό περιεχόμενο της ιστορίας, επιστρέφοντας έτσι στη ρίζα του θεάτρου, που δεν είναι άλλη από την καθαρή αφήγηση, με κάθε τρόπο και κάθε σκηνικό μέσο.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 19.00
Πέμπτη- Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 21.00
Κυριακή: 19.00
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης