«Η προφητεία της Ατλαντίδας»: Το νέο, αντισυμβατικό μυθιστόρημα του Μιχάλη Γριβέα

«Η προφητεία της Ατλαντίδας»: Το νέο, αντισυμβατικό μυθιστόρημα του Μιχάλη Γριβέα

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη

H_profiteia_tis_atlandidas
Ένα μυθιστόρημα εμπνευσμένο από βίαια γεγονότα που συγκλόνισαν την εποχή μας και από σύννεφα πολέμου που σηκώνονται στον ουρανό της οικουμένης αποτελεί «Η προφητεία της Ατλαντίδας» του Μιχάλη Γριβέα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη. Με την απρόβλεπτη μυθοπλασία του, το καινοτόμο, τολμηρά αντισυμβατικό, ρεαλιστικά σκληρό, βαθιά ανθρώπινο και ανατριχιαστικά προφητικό αυτό βιβλίο καταργεί τα όρια ανάμεσα στο ρεαλιστικό και το φανταστικό αγκαλιάζοντας φιλοσοφικά το μέλλον ολάκερης της ανθρωπότητας.

Δυο παράλληλες ιστορίες, φαινομενικά ασύνδετες, εκτυλίσσονται την πρώτη εικοσαετία του 21ου αιώνα. Η Σίλα Ταντ, μια σκληροτράχηλη Αμερικανίδα πεζοναύτης, πολεμάει ως εθελόντρια μισθοφόρος στο Ιράκ. Ο Αριστοκλής Ναπλωτάς, Έλληνας ιστορικός, αφιερώνεται στην έρευνα του κρυμμένου μυστικού της Ατλαντίδας, με αφορμή ένα μεταφυσικό όραμα. Οι ζωές τους συνδέονται με έναν απροσδόκητο έρωτα, που εξελίσσεται όμως δραματικά ως το απρόσμενο τέλος.

Πέντε πνιγμοί αποτελούν τον κορμό της σημειολογίας του έργου σαν κόμβοι που ξεδιπλώνουν ένα δίχτυ πλεγμένο από μυστήρια. Το μεγάλο μυστικό της Ατλαντίδας κορυφώνεται αγκαλιά με την ανθρώπινη τραγωδία των ηρώων.

Ο Μιχάλης Γριβέας γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα και κατοικεί στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Είναι παντρεμένος με την Μανίνα Μπαζαίου και πατέρας του Κωνσταντίνου και της Χρυσάνθης. Σπούδασε στο τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Εργάστηκε ως μελετητής Τοπογράφος μηχανικός – χωροτάκτης. Δραστηριοποιήθηκε κοινωνικά από φοιτητής μέχρι σήμερα. Δύο μυθιστορήματα, δύο νουβέλες και επτά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε ισάριθμους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, με τέσσερα από αυτά να αποσπούν το πρώτο βραβείο. Έχει τέσσερις θεατροποιήσεις λογοτεχνικών έργων του, με βάσει διηγήματα ή αποσπάσματα βιβλίων του. Διήγημά του έχει γίνει ραδιοφωνικό Audio. Έχει λάβει μέρος ως κριτής σε εννέα λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης