«O φίλος μου ο Ανδρέας, είναι αυτιστικός»: Ένα βιβλίο - προσωπική μαρτυρία που συγκινεί, παροτρύνει, εξανθρωπίζει

«O φίλος μου ο Ανδρέας, είναι αυτιστικός»: Ένα βιβλίο - προσωπική μαρτυρία που συγκινεί, παροτρύνει, εξανθρωπίζει

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΛΟΓΟ_ΤΥΠΟ

aytismos_biblio
Η εξομολόγηση μιας μητέρας που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον αυτισμό και έμαθε να ζει με αυτόν έχει καταγραφεί στο βιβλίο «O φίλος μου ο Ανδρέας, είναι αυτιστικός», σε κείμενο της Μαρίας Λευτάκη και σκίτσο Νικόλα Ζαννιδάκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΛΟΓΟ_ΤΥΠΟ.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που συγκινεί, παροτρύνει, εξανθρωπίζει και ανοίγει μια συζήτηση που αφορά πολύ περισσότερους από όσους νομίζουμε. Γιατί όταν μια δύσκολη κατάσταση αντιμετωπίζεται δημιουργικά και με ψυχή, με αντοχή και κόπο, τότε κάτι καλό γεννιέται. Η εκδοτική μας χρονιά, λοιπόν, κλείνει με αυτό το βιβλίο, που μας συγκινεί, μας παροτρύνει, μας εξανθρωπίζει. Ένα βιβλίο που ανοίγει τη συζήτηση, μια συζήτηση που αφορά πολύ περισσότερους από όσους νομίζουμε.

«Τι είναι αυτισμός; Πώς αυτός προκαλείται και ποια είναι τα υποείδη που μπορεί να συναντήσει κανείς σ’ αυτή την ιδιαίτερη συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων; Πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τον περίγυρό τους; Αυτά είναι μερικά μόνο επιστημονικά ζητήματα για τα οποία δεν πρόκειται να διαβάσει κανείς σ’ αυτό το βιβλίο. Τότε, γιατί να το αγοράσει και να το διαβάσει; Ίσως γιατί προέρχεται από μια προσωπική εξομολόγηση μιας μητέρας που δεν φοβήθηκε, αλλά κοίταξε κατάματα τον αυτισμό και τον αντιμετώπισε γενναία η ίδια και η οικογένειά της. Κι έτσι, χωρίς ακαδημαϊσμό ή διδακτισμό, μπορεί κανείς, χωρίς να το καταλάβει, να μάθει έμπρακτα τι είναι ο αυτισμός, να αντιληφθεί έναν αυτιστικό άνθρωπο μέσα από την περιγραφή της συμπεριφοράς του, να κατανοήσει τις ανάγκες και τα θέλω του. Να γιατί αξίζει αυτό το βιβλίο να μπει στη βιβλιοθήκη του καθενός από εμάς…» σημειώνει με νόημα ο Μάριος Αθανασόπουλος, μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού Πανεπιστημίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης