Μηνάς Βιντιάδης: Το βιβλίο του «Μια μέρα με τον Μότσαρτ» ταξιδεύει στο Λονδίνο

Μηνάς Βιντιάδης: Το βιβλίο του «Μια μέρα με τον Μότσαρτ» ταξιδεύει στο Λονδίνο

Θα παρουσιαστεί στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώνει το παιδικό τμήμα της Greek Library of London, για τους Έλληνες μαθητές 

BidiadisMotsart_1
Στο Λονδίνο θα ταξιδέψει το βιβλίο του Μηνά Βιντιάδη «Μια μέρα με τον Μότσαρτ», που κυκλοφορεί από την «Ελληνοεκδοτική», καθώς θα είναι στο επίκεντρο της χριστουγεννιάτικης γιορτής που διοργανώνει το παιδικό τμήμα της Greek Library of London, για τους Έλληνες μαθητές του Λονδίνου, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Mia_meta_me_ton_Mozart_-_book


Με τον συγγραφέα επί σκηνής, συνεπικουρούμενο από ένα πιανίστα, τα παιδιά θα πάρουν μέρος σ’ ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο, με βάση το βιβλίο και θα «ζωντανέψουν» τον Αμαντέους, την αδελφή του Νάνερλ, τους γονείς τους και τους ανθρώπους που επηρέασαν τη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη.

Κλείσιμο
Όπως σημειώνει η διευθύντρια της Greek Children’ s Library of London, πανεπιστημιακός Γεωργία Καραντώνα, «στο Christmas Charity Event μας, μικροί αλλά και μεγάλοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή του μεγάλου μουσουργού μέσα από το βιβλίο γνώσεων «Μια Μέρα με τον Μότσαρτ» του συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη, ο οποίος μάς τιμά με την παρουσία του σε αυτή την εκδήλωση και τον ευχαριστούμε θερμά. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά της παροικίας του Λονδίνου τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με έναν καταξιωμένο συγγραφέα, να τον ακούσουν να αφηγείται την ιστορία στα ελληνικά, να μιλήσουν μαζί του, να αλληλεπιδράσουν κάνοντάς του ερωτήσεις και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες εμπνευσμένες από το περιεχόμενο του βιβλίου» .

Από την πλευρά της η «ψυχή» της Greek Library of London, Γεωργία Νάκου, αναφέρει: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να υποδεχθούμε τον συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη σε αυτήν τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που συνδυάζει την παρουσίαση του βιβλίου του με την ενίσχυση της παιδικής βιβλιοθήκης μέσω της αγοράς νέων βιβλίων. Αυτή η εκδήλωση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο της μουσικής με τον Μότσαρτ και να βιώσουν τη χαρά της λογοτεχνίας μέσα από το έργο του Μηνά Βιντιάδη».

Ο συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης δεν κρύβει τη συγκίνησή του γι’ αυτή τη ξεχωριστή μέρα:«Ανυπομονώ να συναντήσω αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους, που ζουν μακριά από την Ελλάδα και δίνουν διπλή μάχη για να είναι κοντά στο πολιτιστικό “γίγνεσθαι” της πατρίδας τους. Θέλω να πω ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ” στον εκδότη μου Διονύση Βαλεριάνο για την υποστήριξη και στις κυρίες Νάκου και Καραντώνα, για την τιμητική πρόσκληση».

Να σημειωθεί ότι το βιβλίο «Μια μέρα με τον Μότσαρτ» είναι το δεύτερο της σειράς «Γνωρίζω τους μεγάλους Μουσουργούς» που διευθύνει ο συγγραφέας και ότι το πρώτο βιβλίο «Μια μέρα με τον Μπετόβεν», ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ειδήσεις σήμερα:

Ειρωνείες Λαζόπουλου για Αχτσιόγλου: Της αφιέρωσε το τραγούδι «Μια γυναίκα φεύγει» και είπε ότι ξέχασε την ομπρέλα της

Στην έξοδο και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, νέο κύμα αποχωρήσεων το Σαββατοκύριακο - Υποχώρηση Κασσελάκη για το Πολιτικό Κέντρο

Δείτε βίντεο: Νύχτα τρόμου με άγρια επεισόδια στο Δουβλίνο μετά την επίθεση Αλγερινού σε σχολείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης