Μηνάς Βιντιάδης: Κυκλοφορεί το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ρίφι»

Μηνάς Βιντιάδης: Κυκλοφορεί το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ρίφι»

Ένα μυθιστόρημα για την αθωότητα, την αγάπη, τον Άνθρωπο, τη Φύση

torifi-00
«Ρίφι» είναι ο τίτλος του νέου μυθιστορήματος του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη που μόλις κυκλοφόρσηε από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα». Πρόκειται για το έκτο λογοτεχνικό βιβλίο του, το εξώφυλλο του οποίου έχει φιλοτεχνήσει ο Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης.

Bidiadis_-_portraito
Ο συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης


Στο Πετρονήσι, στο νοτιανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, γεννιέται ένα παιδί που χάνει τη μητέρα του πάνω στη γέννα. Ο βοσκός πατέρας του, άγριος και ακοινώνητος, θα το κρύψει σε μια στάνη ψηλά στο βουνό και θα το μεγαλώσει με τα ζώα, χωρίς ποτέ κανείς να πληροφορηθεί την ύπαρξη του. Ο Χαδιώτης Βασιλάς, ο βασικός ήρωας του μυθιστορήματος, δεν θα βγάλει ταυτότητα, δεν θα πάει σχολείο, δεν θα συναντήσει άνθρωπο. Πρόβατα, κατσίκια, μουλάρια, σκυλιά και πουλιά του κρατούν παρέα στο μικρό του σύμπαν, που συμπληρώνεται από χωράφια με ελιές, σιτάρια, κριθάρια και μελίσσια.

Μόλις κλείνει τα 18 γίνεται η μεγάλη ανατροπή στη ζωή του. Η κοινωνία ανακαλύπτει την ύπαρξή του, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω του, η Επιστήμη και το Θέαμα τον διεκδικούν κι εκείνος γνωρίζει μια ζωή που δεν φανταζόταν, τον έρωτα και, κυρίως, μέχρι που φτάνει η δύναμη του μυαλού του. Έως που θα φτάσει αλήθεια;

Ένα μυθιστόρημα για την αθωότητα, την αγάπη, τον Άνθρωπο, τη Φύση, σε μια «άλλη Ελλάδα» των τελευταίων 250 χρόνων, μέσα από τους ανθρώπους ενός μικρού νησιού στην άκρη του χάρτη. Ήρωες του ’21, πειρατές, καπεταναίοι και βοσκοί σε μια οικογένεια, που γενιά με γενιά άλλαζε δραματικά, λες και κάποιος μ’ ένα μαγικό ραβδί έπαιζε παιχνίδια με τα πρόσωπα και την Ιστορία.
Κλείσιμο
Κι ένα παιδί που μεγάλωσε σαν ρίφι.

Όσο για το τι σημαίνει η λέξη «ρίφι» στα Πετρονησιώτικα, θα το μάθετε διαβάζοντας το βιβλίο…


Ο συγγραφέας
Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1957 στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, μεγάλωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κάσο και από τα 16 του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.
Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα «Τι είπα στην Κλαούντια» και «Οι τρεις
Μαρίες», (Εκδόσεις Νέα Σύνορα Λιβάνη), «Το δεξί πόδι
του Θεού» (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) και
«Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη;» (Τόπος ) και τη συλλογή
διηγημάτων «Ο δράκος κόκορας» (Ελληνικά Γράμματα ). Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει με κείμενά του σε πολλές συλλογικές εκδόσεις.

Είναι επίσης συγγραφέας πολλών έργων που έχουν ανέβει σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Ο Κάτω Παρθενώνας, Tattooland, Τάρτα Ροδάκινο, Άνδρες Ολικής Αλέσεως, Οι Κολιγάδες, Κασιώτες Καπεταναίοι, Στου Μποχώρη, Στα Φτερά του Αλόγου κ. α. ) όπως επίσης και του βιβλίου για παιδιά «Μια μέρα με τον Μπετόβεν», που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.
Ως δημοσιογράφος εργάστηκε για σχεδόν 30χρόνια στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», σε διάφορες επιτελικές θέσεις επικεφαλής του Πολιτιστικού ρεπορτάζ, διευθυντής σύνταξης του «Ταχυδρόμου», υπεύθυνος Ειδικών Εκδόσεων κ.α. ) κάνοντας παράλληλα εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Σήμερα αρθρογραφεί στο «Ποντίκι».
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Συμβουλευτικής Επιτροπής επί Καλλιτεχνικών Θεμάτων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και αν. μέλος του ΔΣ του ιδρύματος Σχολείον της Ειρήνης Παπά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης