Εθνική Πινακοθήκη: Διοργανώνει ξεναγήσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες

Εθνική Πινακοθήκη: Διοργανώνει ξεναγήσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες

Ελεύθερη η είσοδος στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ethniki_Pinakothiki
Η Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό με στόχο να φέρει μικρούς και μεγάλους σε επαφή με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Το φετινό Φθινόπωρο οι επισκέπτες της θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά δράσεων όπως είναι οι ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις της αλλά και τα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά της προγράμματα.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023, με ελεύθερη είσοδο στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου. Σ’ αυτό το πλαίσιο, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Κτήριο ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ / URBANOGRAPHY. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970» από την επιμελήτρια της έκθεσης και Διευθύντρια της ΕΠΜΑΣ, Συραγώ Τσιάρα, στη 13.00. 

Παράλληλα, καθώς συνεχίζεται έως τις 3 Μαρτίου 2024 στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων (Κεντρικό Κτήριο) η ομαδική, θεματική έκθεση για το αστικό βίωμα μέσα από το βλέμμα εικαστικών δημιουργών και κινηματογραφιστών «ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ / URBANOGRAPHY», η Εθνική Πινακοθήκη διοργανώνει έναν ακόμα κύκλο ξεναγήσεων από τη Συραγώ Τσιάρα, στις 8 και 22 Οκτωβρίου και στις 5 και 19 Νοεμβρίου (ώρα 13.00).

Ξεναγήσεις στην «ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ / URBANOGRAPHY. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970» θα γίνουν και από την επιμελήτρια της ΕΠΜΑΣ Μαρίνα Τομαζάνη στις 7 Οκτωβρίου, 4 Νοεμβρίου, 18 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου, στις 12.00. Ταυτόχρονα, θα «τρέχει» το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία «Γνωρίζοντας την ιστορία της πόλης μας». 

Σημειώνεται ότι στην έκθεση «ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ / URBANOGRAPHY. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970» έχουν περιηγηθεί ήδη από τις 21 Ιουνίου 2023 που εγκαινιάστηκε περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες, ενώ ο κατάλογος της έκθεσης θα παρουσιαστεί τον προσεχή Νοέμβριο σε ειδική εκδήλωση.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και ο «Περίπατος στους μικρόκοσμους μιας μεγαλούπολης», ένα φρέσκο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο ειδικά για τις γιαγιάδες, τους παππούδες και τα εγγόνια τους. 

Επιπλέον, με γνώμονα τη συμμετοχικότητα και τη συμπεριληπτικότητα, συνεχίζονται οι ξεναγήσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και ενηλίκους τόσο στο Κεντρικό Κτήριο της ΕΠΜΑΣ όσο και στην Εθνική Γλυπτοθήκη και τα Παραρτήματα, σ’ ένα πλούσιο, ανοιχτό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο ανά ηλικία, που υλοποιεί τη δέσμευση για μια Εθνική Πινακοθήκη όλων μας. 

Αναλυτικές πληροφορίες, καθώς και τρόπο συμμετοχής για τα όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου θα βρείτε ΕΔΩ 

Ειδήσεις σήμερα

Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες - Αναλυτικά η διαδικασία

Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης έχει άγνοια σε κρίσιμα εθνικά θέματα, να ανακαλέσει

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης