Η Αμερικανίδα ποιήτρια Αλίσια Στόλινγκς κέρδισε το φετινό βραβείο «Runciman»

Η Αμερικανίδα ποιήτρια Αλίσια Στόλινγκς κέρδισε το φετινό βραβείο «Runciman»

Η Στόλινγκς ζει στην Ελλάδα πάνω από 20 χρόνια - Ήταν η πρώτη φορά που ένα ποιητικό έργο διακρίθηκε στον θεσμό του Αγγλοελληνικού Συνδέσμου

runciman_stallings
Στην Αμερικανή ποίητρια Αλίσια Ε. Στόλινγκς, η οποία έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα και τη λογοτεχνία της χώρας μας, απονεμήθηκε το φετινό βραβείο Runciman που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 11.700 ευρώ.

Η Στόλινγκς έλαβε το βραβείο, το οποίο απονέμει ο Αγγλοελληνικός Σύνδεσμος από το 1986, στη μνήμη του Βρετανού ιστορικού του Βυζαντίου σερ Στίβεν Ράνσιμαν, για τη συλλογή της «This Afterlife: Selected Poems» του εκδοτικού οίκου Μακμίλαν. Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένα ποιητικό έργο διακρίθηκε σε αυτό το  θεσμό .



Κλείσιμο
Το «This Afterlife: Selected Poems» αποτελεί μια επιλογή ποιημάτων από παλαιότερες συλλογές της Στόλινγκς (Archaic Smile, Hapax, Olives, Like), η οποία ζει στην Ελλάδα με τον σύζυγό της από το 1999 και συμμετείχε στην πρόσφατη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Στα ποιήματα της συνδυάζονται, μεταξύ άλλων, η ελληνική μυθολογία, η ιστορία και ο σύγχρονος κόσμος και εμφανίζονται μυθολογικά πρόσωπα, όπως η Πηνελόπη και η Πανδώρα.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη βράβευσή της η Στόλινγκς ανέφερε πως ούτε η ίδια περίμενε αυτή τη διάκριση, καθώς επρόκειτο για μια συλλογή ποιημάτων «ανάμεσα σε μελέτες, μια βιογραφία, ένα μυθιστόρημα».


Ειδήσεις σήμερα:

H κόκκινη Έφη έχει... δύο «βουνά» μπροστά της και τον Νίκο Παππά

Εντυπωσιακό βίντεο: Θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό περνάει τη γέφυρα της Αττικής Οδού στο «Ελ. Βενιζέλος»

Στο σπίτι της κατέρρευσε η δημοσιογράφος Ίσμα Τουλάτου που πέθανε τρεις ημέρες πριν γεννήσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης