31η Διεθνής Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία

31η Διεθνής Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε με συμμετοχές από 50 χώρες και με την υποστήριξη της DUR

4-olympiada-N-1024x576

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 31η Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας, που πραγματοποιήθηκε 11 – 13 Μαΐου  στην Αρχαία Ολυμπία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 100 νέοι στοχαστές, με τους συνοδούς τους καθηγητές νικητές των εθνικών διαγωνισμών Φιλοσοφίας από 50 χώρες, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο στίβο του πνεύματος.

Στην τριήμερη παραμονή τους οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διαλέξεις και εργαστήρια. Κεντρικό θέμα της Ολυμπιάδας ήταν η «Ζωή σε συνθήκες άμιλλας» με επίσημο ομιλητή τον Ολυμπιονίκη Γερμανό Φιλόσοφο Χανς Λένκ. 

Ο Ανδρέας Φίλιας, αντιπεριφερειάρχης οικονομικής πολιτικής περιφέρειας Δ. Ελλάδας, δήλωσε πως η περιφέρεια επέλεξε να συμμετέχει και να στηρίξει την προσπάθεια, με σκοπό να αναδειχθεί το «brand name», που δεν είναι άλλο από αυτό της Αρχαίας Ολυμπίας. Είναι μια πολυδιάστατη προβολή της ιστορίας του πολιτισμού, της φιλοξενίας, του τουρισμού. Σε έναν παγκοσμίου διαστάσεων διαγωνισμό, αναδεικνύεται η περιφέρεια της Δ. Ελλάδος.

Η Ελληνική εταιρεία DUR αποτέλεσε βασικό χορηγό στην 31η Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας και «αγκάλιασε» τον μαθητικό διαγωνισμό φιλοσοφία παρέχοντας στη διοργάνωση τα διαχρονικά και αγαπημένα DUR Polo shirts

Η DUR διαθέτει επί σειρά ετών έντονη συμμετοχή σε πρωτοβουλίες και δράσεις οργανισμών που λειτουργούν στον χώρο του πολιτισμού, της κοινωνίας και της εκπαίδευσης.

DUR_Logo

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης